reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Hyhyhy... No wiem... Spory jest chyba jak na ten etap ciąży i jedno dziecko... Ale kurcze, aż mnie skora boli po bokach, mam wrażenie jakby jej za mało było, ratuje się kremami ale już oczami wyobraźni widzę te fioletowe pregi które zaraz się pojawia.....
No napięty bardzo wiesz co ja bym poszła do gina jak będziesz w pl i zapytała o wszystko co Cię trapi

reklama
Kurcze Patka znam doskonale to uczucie :/ tez zemdlałam killa razy w zyciu i teraz tez sie tego boje. Nie raz zrobi mi sie czarno przed oczami i musze sie przytrzymac, zwbh nie upasc. Choc teraz i tak jest lepiej niz w pierwszym trymestrze. Wtedy bałam sie sama wyjsc do sklepu, bo robilo mi sie slabo non stop i telnu brakowało.
Nie ma chyba nic gorszego, jest się wtedy takim bezradnym, ja do tego mam ataki paniki (ciężko mi się oddycha, albo w ogóle mam wrażenie, że nie oddycham) i wtedy głównie mi się czarno przed oczami robi. Najlepsze, że zaczęło się to u mnie któregoś razu znienacka i nie wiadomo skąd to sie wzięło.. :| podejrzenie, że na tle nerwowym, ale ja wcale nie mam dużo stresów więc skąd.. nasza psychika jest dziwaczna.

Witam Was, wreszcie dzis jade na usg :) eh juz sie nie moge doczekac a z drugiej strony troche sie boje.

Patka ja tez tak mam, ostatnio ciagle mi sie w glowie kreci i mnie slabi ale ja tak nawet przed ciaza mialam. A na tle nerwowym to nie koniecznie z tych czasow terazniejszych, wystarczy ze jak bylas mala ktos cie np. zamknal w ciemnym pomieszczeniu lub cos podobnego.

Dziewczyny chce upiec biszkopta i na wierzch dać galaretkę z malinami nie wiem tylko jaka zrobić masę.. polecicie coś? :)
Ja zawsze robie mascarpone z bitą śmietaną :D bomba kaloryczna, ale uwielbiam :)
Nie ma chyba nic gorszego, jest się wtedy takim bezradnym, ja do tego mam ataki paniki (ciężko mi się oddycha, albo w ogóle mam wrażenie, że nie oddycham) i wtedy głównie mi się czarno przed oczami robi. Najlepsze, że zaczęło się to u mnie któregoś razu znienacka i nie wiadomo skąd to sie wzięło.. :| podejrzenie, że na tle nerwowym, ale ja wcale nie mam dużo stresów więc skąd.. nasza psychika jest dziwaczna.
Choćbym czytała o sobie, naprawde. Też mi sie wydaje, ze psychika odgrywa istorną role :/
Dziewczyny jak waga? Ja dzisiaj doznałam szoku, prawie +5kg ;o
Haha ja juz prawie 7, chyba ide na rekord :D

Dziewczyny jak waga? Ja dzisiaj doznałam szoku, prawie +5kg ;o
Nie ma się co martwić wagą, później będziemy zrzucać co zbędne. Chociaż U mnie wagą nadal taka sama, ani drgnela, z czego się cieszę. Ale to też kwestia genetyki i predyspozycji. W pierwszej ciąży brzuch widoczny miałam po 20tygodniu i do porodu miałam +10kg, teraz chyba będzie podobnie bo brzuszka jeszcze nie ma a i wagą stoi.

reklama
Do góry