reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Witam, ja dopiero teraz usiadłam i nadrobiłam cały dzisiejszy dzień na forum.. rano zaatakowałam Lidla i kupiłam 3 pary spodenek, dwa komplety body z długim rekawem, komplet z krótkim, komplet pieluszek, skarpetki i jeszcze ten sweterek z kapturkiem z uszkami beżowy <3 większość na 56 i coś tam na 62. U mnie ciężko powiedzieć jaka będzie dzidzia bo u mnie w domu każde z nas było blisko 4 kg za to teściowa miała wszystkie dzieciaczki malutkie drobniutkie :) mąż taki średnio duży ja podobnie heh i raczej szczupła jestem ale to chyba nie ma żadnego związku :) muszę się przygotować na każdy rozmiar. Także do południa zakupy a do wieczora walczyłam z malinami :) 15 kg większość na soki odstawione z cukrem, miska do zjedzenia i do ciasta a reszta na dżem eksperyment :) zobaczymy co to wyjdzie bo w piątek jeszcze kilka kilogramów będę miała do przerobienia.. :O kolorowych i spokojnych snów dziewczęta ;)

reklama
A jeszcze co do zakupów w lidlu to u mnie niby ma być panna ale do połówkowych jeszcze czekam z potwierdzeniem wiec ciuszki brałam takie pół na pół. Jak jednak będzie chłopak i założy spodnie z serduszkami to nic mu się nie stanie ;)

Nie wiem jak Wasi lekarze czy tylko na połówkowych czy ogólnie też , bo mi doktorka sprawdza przepływy , a jak nie to przypominam się ... ja jestem o tyle zabezpieczona przed tym bo biore acard , i heparynę , ale i tak boje :/

Ale sie dzisiaj słoików narobiłam jeszcze mi w solance leżą takie na ostro słodko i zalać to musze zalewa ale położyłam sie , bo przedobrzyłam ;p

Dzisiaj rano wgl pierwszy raz mi brzuch sie stawiał i twardy był przez chwile , domyślcie sie same co mnie obudziło... strach aż :< ja podziwiam kobitki co nie boją sie serduszkowac , bo ja mało na zawał rano nie padłam zeby przeszło , dużo magnezu zjadłam dzis
Mój mi dzisiaj powiedział że jeśli mam zamiar teraz panikowc to może chce iść na usg będąc w Polsce. Co by sprawdzono to czego w uk nie sprawdzają. Kuszące. Ale fizycznie nie ma na to czasu.... Bo my w sobotę wieczorem wpadamy na Polskę a już w poniedziałek wieczorem wypad....

Mój mi dzisiaj powiedział że jeśli mam zamiar teraz panikowc to może chce iść na usg będąc w Polsce. Co by sprawdzono to czego w uk nie sprawdzają. Kuszące. Ale fizycznie nie ma na to czasu.... Bo my w sobotę wieczorem wpadamy na Polskę a już w poniedziałek wieczorem wypad....
A ja się właśnie zastanawiam. Pod koniec sierpnia będę w Poznaniu półtora tygodnia, więc spokojnie zdążę...

Chciałabym, kurcze, już I tak muszę być swoim własnym lekarzem po trochu bo tutaj dla nich wszystko jest "urokiem ciąży" by ich szlag....
Skurcze łydek,? Takie piękno ciąży.
Nogi puchna? No cóż, ciaza rządzi się swoimi prawami.
Mdlejesz w pracy? Pij więcej wody i jedz słone przysmaki....

Magnez? A po co komu magnez? Przecież bierzesz witaminy tak? No to wystarczy....

Bym ich wszystkich rozstrzelala czasem :/:/

Kochane a tak z innej beczki, u was też się tak brzuszki odcinaja od reszty ciała? Od ud i bloczków? Bo. Mnie aż przeraża jak bardzo widać te wycięcia po bokach i nie wiem czy to normalne, w pierwszej ciąży też tak mi się owal brzuszka odcina i się okazało że miałam malowodzie....

Kochane a tak z innej beczki, u was też się tak brzuszki odcinaja od reszty ciała? Od ud i bloczków? Bo. Mnie aż przeraża jak bardzo widać te wycięcia po bokach i nie wiem czy to normalne, w pierwszej ciąży też tak mi się owal brzuszka odcina i się okazało że miałam malowodzie....
Oczywiście, zdjęć nie wstawilam....
Screenshot_20180709-222349.jpg
Screenshot_20180709-222355.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180709-222349.jpg
    Screenshot_20180709-222349.jpg
    32,8 KB · Wyświetleń: 355
  • Screenshot_20180709-222355.jpg
    Screenshot_20180709-222355.jpg
    33,8 KB · Wyświetleń: 351
Hyhyhy... No wiem... Spory jest chyba jak na ten etap ciąży i jedno dziecko... Ale kurcze, aż mnie skora boli po bokach, mam wrażenie jakby jej za mało było, ratuje się kremami ale już oczami wyobraźni widzę te fioletowe pregi które zaraz się pojawia.....

reklama
Do góry