reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Zajrzalam co u "mlodszych" kolezanek i widze ladne zdjecia, to sie wypowiem, raczej taka Twoja uroda. :) Mój brzuch rosnie w podobny sposob, chyba nawet bardziej sie odcina po bokach ;) w pierwszej ciazy dopiero na sam koniec mialam malo wod, teraz mam 25tc i brzuch jak w 39tc z pierwszym :D (czekamy na blizniaki ;)) ksztalt brzucha ani jego wielkosc nie ma znaczenia dla zdrowia dzieci, tak twierdzi moj lekarz :)

Zajrzalam co u "mlodszych" kolezanek i widze ladne zdjecia, to sie wypowiem, raczej taka Twoja uroda. :) Mój brzuch rosnie w podobny sposob, chyba nawet bardziej sie odcina po bokach ;) w pierwszej ciazy dopiero na sam koniec mialam malo wod, teraz mam 25tc i brzuch jak w 39tc z pierwszym :D (czekamy na blizniaki ;)) ksztalt brzucha ani jego wielkosc nie ma znaczenia dla zdrowia dzieci, tak twierdzi moj lekarz :)
Czuję się pocieszona :D

No brzuszek spory, ja chyba taki miałam jak szłam do porodu.
U mnie też narazie tylko ciut powiekszony, jakbym poważniejszy obiad wsunela.
Posmaruj, natluszczaj balsamami i Powinno to uelastycznic skórę.
Dzięki, tak robię, mam I nawilżające i na rozstępy bo na prawdę z dnia na dzień rośnie, chyba zacznę sprawdzać obwód w pasie....

Dzięki, tak robię, mam I nawilżające i na rozstępy bo na prawdę z dnia na dzień rośnie, chyba zacznę sprawdzać obwód w pasie....
Spokojnie, on teraz szybko rosnie a moze sie okazac ze w przyszlym tygodniu "stanie". Moj rosl jak szalony przez dwa tyg i mialam podobne uczucie do Ciebie, ze skora zaraz popeka i widzialam siebie w wyobrazni pod koniec ciazy jako wanke wstanke. Ale minelo dwa tygodnie rosniecia i teraz jest bardzo grzecznie, niewiele sie zmienia :)
Czuję się pocieszona :D
Dlatego sie odezwalam :)

Spokojnie, on teraz szybko rosnie a moze sie okazac ze w przyszlym tygodniu "stanie". Moj rosl jak szalony przez dwa tyg i mialam podobne uczucie do Ciebie, ze skora zaraz popeka i widzialam siebie w wyobrazni pod koniec ciazy jako wanke wstanke. Ale minelo dwa tygodnie rosniecia i teraz jest bardzo grzecznie, niewiele sie zmienia :)

Dlatego sie odezwalam :)
Mnie właśnie wszyscy pytają non stop czy mam pewność że to tylko 1 dziecko lub czy aby na pewno ciaza nie jest starsza... [emoji23] [emoji28] I aż zwatpilam czy taki szybki wzrost i takie napięcie wokoło brzuszka jest na pewno normalne, bo jak pamiętam to tak sie u mnie brzuszek za pierwszym synkiem prezentował w 30tc.... A tu 19tc I mi kręgosłup wysiada, pod zebra coś się wpycha I czasem czuje ze oszaleje bo przecież tam nie może być dziecko!!! A ja czujeb no czuje gdzie mi się coś ładuje i nie wiem już sama w co wierzyć.

Mnie właśnie wszyscy pytają non stop czy mam pewność że to tylko 1 dziecko lub czy aby na pewno ciaza nie jest starsza... [emoji23] [emoji28] I aż zwatpilam czy taki szybki wzrost i takie napięcie wokoło brzuszka jest na pewno normalne, bo jak pamiętam to tak sie u mnie brzuszek za pierwszym synkiem prezentował w 30tc.... A tu 19tc I mi kręgosłup wysiada, pod zebra coś się wpycha I czasem czuje ze oszaleje bo przecież tam nie może być dziecko!!! A ja czujeb no czuje gdzie mi się coś ładuje i nie wiem już sama w co wierzyć.
A kiedy na usg idziesz? :p moze faktycznie cos w tym jest. U mnie dopiero po 12tc lekarz drugiego malucha zobaczyl, a wiem ze zdarzaja sie sytuacje ze taka niespodzianka pojawia sie duzo pozniej :D swoja droga nie wiem jak mozna TO przeoczyć, ale kto tam wie tych lekarzy :p

A kiedy na usg idziesz? [emoji14] moze faktycznie cos w tym jest. U mnie dopiero po 12tc lekarz drugiego malucha zobaczyl, a wiem ze zdarzaja sie sytuacje ze taka niespodzianka pojawia sie duzo pozniej :D swoja droga nie wiem jak mozna TO przeoczyć, ale kto tam wie tych lekarzy :p
Miałam już z 6 usg w tym jedno 4D w 16t2d więc chyba niemożliwe byłoby zgubić 10cm dzidziusia :) :)

reklama
Do góry