reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Hej dziewczyny☺ Jest może, któraś z Was z Gdyni albo Gdańska? Mogłybyście polecić specjalistę na USG połówkowe z 3d/4d? Za dwa tygodnie jedziemy na Hel. Moja doktor powiedziała, że przy okazji mogę tam zrobić USG. Podobno tam są nieźle specjaliści. Planujemy popłynąć z Helu do Gdańska na Jarmark i do Gdyni do Akwarium więc może faktycznie przy okazji podglądniemy naszego Kubusia☺

Hej dziewczynki, ale wczoraj był beznadziejny dzień, idąc do kuchni po drodze zrobiło mi się czarno przed oczami i bardzo słabo, serce oczywiście zaczęło dziwnie bić raz szybko, raz wolno, do końca dnia już musiałam leżeć ale z tego wszystkiego brzych mi stwardniał. Na szczęście przyjechała posiedzieć ze mną mama narzeczonego i została już do jego powrotu z pracy, bo bałam się zostać sama. Mam nadzieję, ze więcej się to nie powtórzy i że bobas ma się dobrze, jeszcze 8 dni do wizyty, ocipieje :/

Witajcie :) ale mialam dzis okropny sen który totalnie mnie rozwalił psychicznie hehe, śniło mi sie, ze dziecko mieliśmy i tylko łóżeczko dostawiane było. Żadnych pampersow, wózka ani mm. Wbijałam sobie w śnie, jaka ze mnie okropna matka, ze dziecko musze owijać podkładem nieprzemakajacym... masakra :D nawet budzik męża mnie nie obudził. Chyba zaczyna sie etap dziwnych snów. @patka spróbuj jak tylko poczujesz mroczki natychmiast sie położyć, nawet na ziemi i ugiąć nogi w kolanach. Ja kiedyś lekko skaleczyłam sie w palec i stojąc przy zlewie zmywając krew po prostu zaczelam odpływać i straciłam przytomność. Obudziłam sie posikana na kanapie bo mnie mama z podłogi zgarnęła... takze nie ma żartów z tym :( trzymam kciuki zeby juz to nie wróciło

Witajcie :) ale mialam dzis okropny sen który totalnie mnie rozwalił psychicznie hehe, śniło mi sie, ze dziecko mieliśmy i tylko łóżeczko dostawiane było. Żadnych pampersow, wózka ani mm. Wbijałam sobie w śnie, jaka ze mnie okropna matka, ze dziecko musze owijać podkładem nieprzemakajacym... masakra :D nawet budzik męża mnie nie obudził. Chyba zaczyna sie etap dziwnych snów. @patka spróbuj jak tylko poczujesz mroczki natychmiast sie położyć, nawet na ziemi i ugiąć nogi w kolanach. Ja kiedyś lekko skaleczyłam sie w palec i stojąc przy zlewie zmywając krew po prostu zaczelam odpływać i straciłam przytomność. Obudziłam sie posikana na kanapie bo mnie mama z podłogi zgarnęła... takze nie ma żartów z tym :( trzymam kciuki zeby juz to nie wróciło
Wiem wiem, bo zemdlałam kilka razy w życiu raz to nawet głową w grzejnik przywaliłam więc zdaje sobie sprawę jakie to niebezpieczne. Przez to chociaż już wiem kiedy to się zbliża i mam zawsze kilka sekund na reakcję - tak jak mówisz położyć się, usiąść czy kucnąć chociaż..

No najgorzej jakby mi sie to przytrafiło w miejscu publicznym, nawet sobie tego nie wyobrażam. Brrr okropne uczucie. Kiedyś w szpitalu jak mi często krew pobierali i czułam miękkie nogi to biegłam ile sił w nogach na swoją sale i od razu hop do łóżka :D te dodatkowe 2l krwi w ciazy jednak robią swoje...

No najgorzej jakby mi sie to przytrafiło w miejscu publicznym, nawet sobie tego nie wyobrażam. Brrr okropne uczucie. Kiedyś w szpitalu jak mi często krew pobierali i czułam miękkie nogi to biegłam ile sił w nogach na swoją sale i od razu hop do łóżka :D te dodatkowe 2l krwi w ciazy jednak robią swoje...
A ja właśnie odwrotnie boję się, że przytrafi mi się to w domu jak akurat będę sama, zawsze się boję, że już się nie ocknę, jak dziecko wiem.. [emoji3]

Hej dziewczynki, ale wczoraj był beznadziejny dzień, idąc do kuchni po drodze zrobiło mi się czarno przed oczami i bardzo słabo, serce oczywiście zaczęło dziwnie bić raz szybko, raz wolno, do końca dnia już musiałam leżeć ale z tego wszystkiego brzych mi stwardniał. Na szczęście przyjechała posiedzieć ze mną mama narzeczonego i została już do jego powrotu z pracy, bo bałam się zostać sama. Mam nadzieję, ze więcej się to nie powtórzy i że bobas ma się dobrze, jeszcze 8 dni do wizyty, ocipieje :/
Kurcze Patka znam doskonale to uczucie :/ tez zemdlałam killa razy w zyciu i teraz tez sie tego boje. Nie raz zrobi mi sie czarno przed oczami i musze sie przytrzymac, zwbh nie upasc. Choc teraz i tak jest lepiej niz w pierwszym trymestrze. Wtedy bałam sie sama wyjsc do sklepu, bo robilo mi sie slabo non stop i telnu brakowało.

reklama
Mój mi dzisiaj powiedział że jeśli mam zamiar teraz panikowc to może chce iść na usg będąc w Polsce. Co by sprawdzono to czego w uk nie sprawdzają. Kuszące. Ale fizycznie nie ma na to czasu.... Bo my w sobotę wieczorem wpadamy na Polskę a już w poniedziałek wieczorem wypad....
O kurczę to co tak krótko ... jedynie do gina co przyjmuje w niedzielę albo IP albo w pon rano

Do góry