reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Moim zdaniem plamienia bez większej przyczyny sa i mijają , zlatuje " stara krew" a jak coś jest na rzeczy i jest ryzyko coś tam nie do końca pasuje lekarzowi to wolałabym być pod kontrolą i dmuchać na zimne , trzeba podjąć decyzję indywidualnie i jak podpowiada organizm my możemy doradzać ale ostateczna decyzja i tak zależy akurat tutaj do Ciebie @Mamusia96 . Jeśli się boisz nie bądź z tym sama ;*

reklama
@Przytupierniczek ja za tydzien mam polowkowe i ide z mezem ale na koniec poprosze lekarza, jesli nie zrobi tego wczesniej, aby zbadal dopochwowo dlugosc szyjki, ostatnio na inne forum trafila dziewczyna ktora w 23tc stracila dzidzie;( wlasnie ze wzgledu na skracajaca sie szyjke a miala tylko badana "recznie" . @Mamusia96 kochana czyli skraca Ci sie szyjka? Jesli tak, to w szpitalu powinni Ci zalozyc szew albo cos zapobiegawczego, dokladnie nie jestem w temacie ale mozna zapobiec nieszczesciom, jesli cos sie dzieje:*

Czesc dziewczyny! :)
Wpadlam dzisiaj do primarka i oszalalam!!! Lepiej zeby brzuszek byl chlopcem... bo jak bedzie Matylda to Kam Nas wystawi z walizkami! Bedziemy bankrutami!!! Mam sporo ciuszkow i dla dziewczynki i dla chlopca.. no ale za kazdym razem jak ide musze cos brzuszkowi kupic! Dzis padlo na cienki kocyk. Z jednej strony material, z drugiej taki ala polarek. Z cale 3.5 euro przecena bylo.. no ☺
W Nl sa takie upaly ze tylko w ogrodzie mnie basen ratuje.. opalona jakbym na wczasach byla... przynajmniej tyle z chorobowego! :)

Za mniej niz 3 tyg jade do mamusi!!! I prawie na 3 tygodnie! Taka radosc! :)

received_10212871022715175.jpeg

Oczywiscie foty zapomnialam!

Załączniki

• received_10212871022715175.jpeg
    received_10212871022715175.jpeg
    43 KB · Wyświetleń: 288
@Darina88 póki co nie kupuje ubranek, narazie oglądam ale boję się o swój portfel jeśli okaże się że to córka:o jeśli 2 synek no to mam dla niego już wszystko:D jak dobrze pójdzie w poniedziałek będę wiedzieć czy zostane bankrutem lub zaoszczędze hajs:-D:-D:-D

@Przytupierniczek ja za tydzien mam polowkowe i ide z mezem ale na koniec poprosze lekarza, jesli nie zrobi tego wczesniej, aby zbadal dopochwowo dlugosc szyjki, ostatnio na inne forum trafila dziewczyna ktora w 23tc stracila dzidzie;( wlasnie ze wzgledu na skracajaca sie szyjke a miala tylko badana "recznie" .
Ehhh, i to jest właśnie dla mnie przerażające, że w UK przez całą ciążę nie ma ani jednego badania ginekologicznego. Ani ręcznie, ani przez dopochwowe USG. Są tylko dwa USG przez brzuch w 12 i 20 tc.

@Darina88 póki co nie kupuje ubranek, narazie oglądam ale boję się o swój portfel jeśli okaże się że to córka:o jeśli 2 synek no to mam dla niego już wszystko:D jak dobrze pójdzie w poniedziałek będę wiedzieć czy zostane bankrutem lub zaoszczędze hajs:-D:-D:-D
Mam to samo, dla chłopca jest w domu góra ciuchów i poza kombinezonem zimowym kupię co najwyżej symboliczne drobiazgi, ale jeśli będzie dziewczynka, to powiedziałam już mężowi, że może bać się o finanse :D

Któraś pytała o coś do samochodu, nie wiem czy o to chodzi, ale ja mam taki uchwyt do pasa BeSafe. Drogie cholerstwo, ale udało mi się kupić przecenione ze względu na uszkodzone pudełko. W pierwszej ciąży sporo jeździłam i często sama prowadziłam, więc warto było.

car-seat-stroller-accessories-besafe-pregnancy-belt-izi-fix-for-all-seats-1_1024x1024.jpeg

reklama
Dziewczyny na papierze w toalecie zobaczyłam mikroskopijną smuge krwi. Kolor taki truskawkowy zmieszana krew z mlekiem blada. Nie wiem czy już wszczynać alarm czy jeszcze zaczekać..

Do góry