reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Witam was dzis, oj to nie bedzie moj najlepszy dzien, jakos miesnie w nogach i posladkach mnie bola :) brzuch po bokach ciagnie. Musze sie wziasc za sprzatanie jakis obiadek pozniej bilans z corka, eh nie chce mi sie isc.

Dzięki, powiem mu, pewnie że tak, robiłam badania moczu, wcześniej były bakterie teraz jakieś liczne fosforany bezpostaciowe, w sumie nie wiem czy to od badań czy nie ale badania bolą tragicznie przy tych dolegliwościach i potem tydzień mam wyjęty z życia z powodu bóli. Generalnie 2 tygodnie temu miałam genetyczne i Pappa, wszystko wyszło ok, tydzień temu usg nerek i lekarz tez przez brzuch patrzył z dzieckiem wszystko ok, wczoraj odebrałam Panoramę i wszystko ok i ta dzisiejsza wizyta jest mi niepotrzebna i na siłę, aż jestem zła że nie odwołałam jej w sumie :( wieczna kontrola jak jest wszystko ok jest zbędna, a mi tylko szkodzi i w konsekwencji dziecku też bo wtedy apapy i nospy idą w ruch wiec lepiej nie jest :( ech, to Wam się wyżaliłam :( dzięki za odpowiedzi! :)

Wez wyniki i mu pokaz, ja na twoim miejscu chyba bym mu pokazala co tam sie dzieje, bo moze to byc tez infekcja pochwy a nospa i apapem tego nie da sie wyleczyc.
Co do usg to ja na prenatalnych mialam juz przez brzuch w 12 tyg jak zapytalam jakie bedzie to mowil ze jak czegos nie bedzie widzial to bedzie dopochwowe robil :)

Hej dziewczyny. tryzmajcie kciuki za nas dzis też. Od piatku mocno twardnieje mi brzuch, nie ważne czy siedze czy leżę, zadzwoniłam dzis do gina i pilnie każe sie dziś pokazać. W pierwszej ciązy z synem w 20 tc mialam załozony pessar i lezenie juz do konca ....
Trzymam mocno ✊✊✊
Dzięki, powiem mu, pewnie że tak, robiłam badania moczu, wcześniej były bakterie teraz jakieś liczne fosforany bezpostaciowe, w sumie nie wiem czy to od badań czy nie ale badania bolą tragicznie przy tych dolegliwościach i potem tydzień mam wyjęty z życia z powodu bóli. Generalnie 2 tygodnie temu miałam genetyczne i Pappa, wszystko wyszło ok, tydzień temu usg nerek i lekarz tez przez brzuch patrzył z dzieckiem wszystko ok, wczoraj odebrałam Panoramę i wszystko ok i ta dzisiejsza wizyta jest mi niepotrzebna i na siłę, aż jestem zła że nie odwołałam jej w sumie :( wieczna kontrola jak jest wszystko ok jest zbędna, a mi tylko szkodzi i w konsekwencji dziecku też bo wtedy apapy i nospy idą w ruch wiec lepiej nie jest :( ech, to Wam się wyżaliłam :( dzięki za odpowiedzi! :)
To jeśli tak uważasz, to odwołaj wizytę. Powiedz ze wyskoczył ci pilny wyjazd albo coś. Ale ja bym poszła i powiedziała co się dzieje. Może tak jak @motylkowelove radzi lekarz przyjrzy się tej sprawie jakoś dokładniej bo trzeba to wyleczyć. Trzymam kciuki żeby szybko ta infekcja przeszła.

Aaaaaaa cudo! Natychmiast link poproszę! Boziu i jakie piekne!
Kiedyś jak wchodzilam do sklepu z ciuszkami to mówiłam M, dobrze że nie mamy córki bo byśmy zbankrutowali :D : D :D
Kochana chcesz linka do sklepu z tym zestawikiem czy do sklepu z materialem? Sam kokon u nich kosztuje 195zl...wlasnie pusalam z mama ze za 195zl to ja mam poscile do wozka, lozeczka, kokon, chmurke z nóżkami, poduche do karmienia, kocyk..szyjcie dziewczyny same bo czeka bankrut :D

Takie zestawy są na FB na kilku stronach taniej chyba :) koleżanka za cały full zestaw łącznie z kurą poduszką zapłaciła coś 450zł ale wszystko w tym miała i kokon i pościel ochraniacze chyba , rożek itd
Mi się w te kwiatuszki różyczki podoba :)

Kochana chcesz linka do sklepu z tym zestawikiem czy do sklepu z materialem? Sam kokon u nich kosztuje 195zl...wlasnie pusalam z mama ze za 195zl to ja mam poscile do wozka, lozeczka, kokon, chmurke z nóżkami, poduche do karmienia, kocyk..szyjcie dziewczyny same bo czeka bankrut :D
Link do materiału. Nie potrzebuje tych rzeczy, uszyje małej z tego komplecik albo poscielke :)

Hej dziewczyny. tryzmajcie kciuki za nas dzis też. Od piatku mocno twardnieje mi brzuch, nie ważne czy siedze czy leżę, zadzwoniłam dzis do gina i pilnie każe sie dziś pokazać. W pierwszej ciązy z synem w 20 tc mialam załozony pessar i lezenie juz do konca ....
Kciuki zaciśnięte &&&&

Hej Dziewczyny, mam do Was pytanie - jakie usg miałyście robione w 15 tc? Już tylko przez brzuch czy dalej ginekologiczne? Dzisiaj mam wizytę kontrolną u swojego gina, do tej pory miałam już 5 usg ginekologicznych i wydaje mi się że to po nich zaczęły się moje problemy z pęcherzem i z tymi bólami - lekarz który mi robił usg brzucha ostatnio potwierdził moje obawy, że niestety przez usg robione dopochwowo można się zarazić różnymi paskudztwami i jest to jak najbardziej prawdopodobne i on radzi mi tego unikać. W związku z tym zamierzam dzisiaj powiedzieć mojemu ginowi że nie zgadzam się na wykonanie badania ani usg gin, bo dopiero co zaczynam z tego wszystkiego wychodzić, równo po miesiącu! Stąd moje pytanie - czy ograniczają się u Was już w końcu jedynie do usg przez brzuch?
Mnie mój gin do końca ciąży będzie badać i dopochwowo i przez brzuch. Ważne to jest żeby mierzyć szyjkę. Nigdy mnie nie spotkały dolegliwości po badaniu ginekologicznym. Chociaż każda ingerencja w ciało może spowodować infekcję, dlatego też podczas przytulanek z mężem asekuracyjnie stosujemy prezerwatywy :p Do tej pory nie miałam żadnych dolegliwości.
Miesiąc to strasznie długo na infekcję, brałaś jakieś leki poza przeciwbólowymi? To jest tylko infekcja układu moczowego? Jeśli nie wyrazisz zgody na badanie to może chociaż niech Ci zerknie czy nie masz infekcji dróg rodnych? Może posiew pochwy by było warto zrobić?

reklama
Hej mamusie ja od samego rana na nogach, musialam dziś z babcią obskoczyc lekarzy, na szczęście w miarę sprawnie poszło. Teraz ległam na wyro I myślę co by tu ma obiad zamówić:-D syn u teściowej to nie chce mi sie gotować :-D hmm... mamusie jeżdżące autem macie adapter do pasów bezpieczeństwa jeśli tak to jaki polecacie, muszę się zaopatrzyć prawie miałam dziś małe bum bo mi wymuszono pierwszeństwo.

Do góry