reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja tez czasem jak ze mnie chluśnie to sie aż boje czy wszystko ok :O dopoki nie ma nieprzyjemnego zapachu, świądu itd to normalne... Mama ginekolog teraz zachęca do akcji "wietrzenie narodowe"- spanie bez majtek w nocy, nieuzywanie wkladek w dzien. Podobno reguluje to ilosc wydzieliny ibabki piszą, ze po kilku dniach faktycznie jest poprawa. Nie wiem jak to sie ma do ciąży... Poza tym musialabym majtki zmieniac chyba z 5 razy dziennie jakbym nie miała wkladki:/

dokładnie... w ciąży to juz fizjologia a nie wina wkładki , nie da rady w dzień bz :D

reklama
A ja powiem wam ze nie potrzebuje wkładek na dzień, nie leje się ze mnie jakoś nie wiadomo jak, zreszta nigdy ich nie używałam. No a nocki bez majtek to już tradycja, tylko w ten sposób nie czepiają się mnie żadne infekcje :)

Ale dziewczyny jestem szczęśliwa. W pracy podjęli decyzję że pomimo że mogliby przedłużyć mi umowę tylko do dnia porodu to dają mi gwarancję zatrudnienia po macierzyńskim i to na dotychczasowym stanowisku a tuż przed zajściem w ciążę dostałam awans i było dla mnie ważne by go zachować. Zdarzają się cudowni pracodawcy jednak :)

U mnie w dzień brak wkładki nie wchodzi w grę, niestety od poprzedniego porodu noszę neutralizujące zapachy wkładki na „wrażliwy pęcherz”, wiadomo jakie :dry:

reklama
Ja tam od zawsze śpię bez bielizny a wkładki tylko tuż przed albo po okresie ba wszelki wypadek i nigdy nie miałam problemów z nadmiernymi wydzielinami :)
Do wczoraj też nigdy nie musiałam używać nic poza tamponem w czasie okresu, jednak teraz byłam zmuszona pierwszy raz w życiu zakupić wkladki :/ mam nadzieję że tak nie będzie aż do rozwiązania.

Do góry