reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja tez czasem jak ze mnie chluśnie to sie aż boje czy wszystko ok :O dopoki nie ma nieprzyjemnego zapachu, świądu itd to normalne... Mama ginekolog teraz zachęca do akcji "wietrzenie narodowe"- spanie bez majtek w nocy, nieuzywanie wkladek w dzien. Podobno reguluje to ilosc wydzieliny ibabki piszą, ze po kilku dniach faktycznie jest poprawa. Nie wiem jak to sie ma do ciąży... Poza tym musialabym majtki zmieniac chyba z 5 razy dziennie jakbym nie miała wkladki:/

dokładnie... w ciąży to juz fizjologia a nie wina wkładki , nie da rady w dzień bz :D

reklama
A ja powiem wam ze nie potrzebuje wkładek na dzień, nie leje się ze mnie jakoś nie wiadomo jak, zreszta nigdy ich nie używałam. No a nocki bez majtek to już tradycja, tylko w ten sposób nie czepiają się mnie żadne infekcje :)

Ale dziewczyny jestem szczęśliwa. W pracy podjęli decyzję że pomimo że mogliby przedłużyć mi umowę tylko do dnia porodu to dają mi gwarancję zatrudnienia po macierzyńskim i to na dotychczasowym stanowisku a tuż przed zajściem w ciążę dostałam awans i było dla mnie ważne by go zachować. Zdarzają się cudowni pracodawcy jednak :)

U mnie w dzień brak wkładki nie wchodzi w grę, niestety od poprzedniego porodu noszę neutralizujące zapachy wkładki na „wrażliwy pęcherz”, wiadomo jakie :dry:

reklama
Ja tam od zawsze śpię bez bielizny a wkładki tylko tuż przed albo po okresie ba wszelki wypadek i nigdy nie miałam problemów z nadmiernymi wydzielinami :)
Do wczoraj też nigdy nie musiałam używać nic poza tamponem w czasie okresu, jednak teraz byłam zmuszona pierwszy raz w życiu zakupić wkladki :/ mam nadzieję że tak nie będzie aż do rozwiązania.

Do góry