reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

No wlasnie ja tez skonczylam 18 tydzien i mam takie uczucie napelniania w dole brzucha a co do piersi to cos tam leci ale delikatnie do wytrzymania...
U mnie dzisiaj ostatni dzień 17+6, dzisiaj obudził mnie taki bol w podbrzuszu że aż mojego poprosiłam żeby mi się pomogł podnieść. Poleciałam do toalety i po sprawie.
Teoretycznie można od 18-20tc mieć już skurcze Braxton Hicksa więc może się zaczęły?

Ja tam wiem, że to mój pęcherz zajmował za dużo miejsca i się macica stawiała, ale noooo, wstałam 3h później niż normalnie, a siusiu chce mi się jak w zegarku 5.30 rano.... Tylko że dzisiaj sobota więc nie chciało się wstawać :D

reklama
U mnie dzisiaj ostatni dzień 17+6, dzisiaj obudził mnie taki bol w podbrzuszu że aż mojego poprosiłam żeby mi się pomogł podnieść. Poleciałam do toalety i po sprawie.
Teoretycznie można od 18-20tc mieć już skurcze Braxton Hicksa więc może się zaczęły?

Ja tam wiem, że to mój pęcherz zajmował za dużo miejsca i się macica stawiała, ale noooo, wstałam 3h później niż normalnie, a siusiu chce mi się jak w zegarku 5.30 rano.... Tylko że dzisiaj sobota więc nie chciało się wstawać :D

Ja tez jak zaspie i mam pełny pęcherz to czuje ból może nie aż taki ale po siku przechodzi.

Zobacz załącznik 872131 Ja do porodu chyba będę szła jak ten balwanek zima [emoji23][emoji23][emoji23] Ale kocham mój brzuszek [emoji7]

Gdzie tam do porodu ;) do porodu bedziesz miala jeszcze z 3 razy wiekszy :D hehe ja ci pokaze jaki ja mialam ale az strach bo wygladal jakby zaraz mial peknac :)

U mnie wczoraj przemeblowanie pokoju dziecinnego jedna szafa sprzedana i druga montowalismy z mezem zeszlo pol dnia, ubrania mam wszedzie jak narazie, dzis kolejny ciezki dzien :)

Ja z mezem mamy identyczna grupe krwi A rh+ i tez robilam to badanie Coombsa :) i w kazdej ciazy je robilam, kazda ciezarna powinna je zrobic nie zaleznie od grupy krwi matki i ojca :)

Gdzie tam do porodu ;) do porodu bedziesz miala jeszcze z 3 razy wiekszy :D hehe ja ci pokaze jaki ja mialam ale az strach bo wygladal jakby zaraz mial peknac :)

U mnie wczoraj przemeblowanie pokoju dziecinnego jedna szafa sprzedana i druga montowalismy z mezem zeszlo pol dnia, ubrania mam wszedzie jak narazie, dzis kolejny ciezki dzien :)
No do porodu to wiadomo ... dlatego strach się bac czy się udźwigne potem jak w takim tempie będziemy rosły [emoji23] najlepsze ze wszystko inne stoi w miejscu

Ej, też tak miałam wczoraj, że strasznie rozbolał mnie brzuch, aż musiałam przystanąć (byłam z dzieckiem na spacerze), a to chyba po prostu był zbyt pełen pęcherz. Mąż się ze mnie śmiał, że raczej by mnie brzuch nie bolał od niesikania, ale wolę myśleć że pęcherz, niż że coś jest nie tak :p

Ja tez muszę zaobserwować czy mnie pęcherz nie zaczyna boleć... niby nic się nie dzieje a rano taki ucisk miałam chyba ze to tak z przepelnienia xD wgl zła noc mialam nie spałam ... o 1 w nocy stałam na zewnatrz bo mi tchu już brakowało wgl mężowi wszystkie zale wylalam hormony mnie wykańcza...

reklama
Do góry