reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

My jeździmy raz w tygodniu po większe zakupy do pobliskiego marketu i sporadycznie wyjeżdżamy gdzieś z miasta, więc tyle co nic, ale młody jeździł początkowo w Evolunie, a teraz jeździ w Minikidzie. Fotelik to dla mnie priorytet, mogę oszczędzić na innych rzeczach, ale fotelik muszę mieć porządny.
Na szczęście Evoluna jak nowa, więc drugie dziecko pojeździ w niej jakiś rok. Potem na roczek w grudniu i na Gwiazdkę poproszę rodzinę o kasę i uciuła się jakoś na drugiego Minikida :p

reklama
Hahahaha <3 spoko, ja ostatnio jak tu gdzieś przeczytałam, że 63 (chyba) to żenada - padłam, ale mam to w poważaniu i się nie przejmuje, chuda będę po ciąży teraz ma rosnąć dom dla mojego bobasa :D chociaż uważam na to co jem i żeby nie było nie popieram podejścia, że jak ciąża to powinno się jeść za dwoje, raczej uważam, że dla dwojga :D
Ja jak mialam rozmiar 34-36 wazylam 64kg i wygladalam fatalnie ☺
Mam ciezke kosci.. tyle. Teraz uwazam co jem to jest fakt i jem dla dwoch nie za dwoch. Ale przestalam palic i pojawily sie zaparcia. Teraz juz dobrze bo gin sie zlitowal i przepisal proszki ☺
tutaj wazylam 64 i to byla zima mam na soboe swetr i skore. 10 kg wiecej i Kam stwierdzil ze sex lepiwj smakuje ☺

Załączniki

• FB_IMG_1529523049727.jpg
    FB_IMG_1529523049727.jpg
    40 KB · Wyświetleń: 94
U mnie jest +5 kg póki co.
Ale mąż mówi że poszło tak ładnie po całości po kościach że wciąż wyglądam mega dobrze I tylko brzuszek piłeczka heh <3
A jednak wczoraj się dopatrzyl że mi boczki wylaza nad spodniami i nie omieszkal na głos skomentować. Słodko bo słodko i jara się jak dziecko lizakiem ale i tak poczułam te +5 kg w tamtej chwili nie tylko w brzuszku I cyckach :D

Co do wózka....
Hmmm...

Osobiście polecam mamom, które nie muszą dźwigać wózki na solidnych stelazach, z amortyzacja I dużymi skretnymi kołami, najlepiej pompowane.
Zwłaszcza jeśli wózek będzie używany często bo jesteś z mam aktywnych lub lubiących nie tylko wygodne chodniki.
My chcemy i dolasu zajsc I nad rzecze a tam droga żwirowa i z kamykow więc odpadają śliczne ultralekkie wozeczki na kółkach mniejszych od głowy noworodka.

Ale jeśli wiesz ze masz dobrą drogę wszędzie gdzie z wózkiem się ruszysz, lub że głównie będziesz się nosidlowac/ chusgowac + nie chcesz/ nie możesz walczyć z wózkiem ważącym 10kg bez wkładu to polecam jak najlzszejsze wózki I wtedy raczej 3w1 odpada, nie warto. Lepiej wydac na sam wózek z gondola a później ultralekka spacerowe :)

U nas pewnie i tak się skończy tym że ja będę się chustowac jak da rade, choć już słyszę jojczenie męża, że uczę na rożki i przy mamie i później inaczej się nie da na spacer xD

U mnie jest +5 kg póki co.
Ale mąż mówi że poszło tak ładnie po całości po kościach że wciąż wyglądam mega dobrze I tylko brzuszek piłeczka heh <3
A jednak wczoraj się dopatrzyl że mi boczki wylaza nad spodniami i nie omieszkal na głos skomentować. Słodko bo słodko i jara się jak dziecko lizakiem ale i tak poczułam te +5 kg w tamtej chwili nie tylko w brzuszku I cyckach :D

Co do wózka....
Hmmm...

Osobiście polecam mamom, które nie muszą dźwigać wózki na solidnych stelazach, z amortyzacja I dużymi skretnymi kołami, najlepiej pompowane.
Zwłaszcza jeśli wózek będzie używany często bo jesteś z mam aktywnych lub lubiących nie tylko wygodne chodniki.
My chcemy i dolasu zajsc I nad rzecze a tam droga żwirowa i z kamykow więc odpadają śliczne ultralekkie wozeczki na kółkach mniejszych od głowy noworodka.

Ale jeśli wiesz ze masz dobrą drogę wszędzie gdzie z wózkiem się ruszysz, lub że głównie będziesz się nosidlowac/ chusgowac + nie chcesz/ nie możesz walczyć z wózkiem ważącym 10kg bez wkładu to polecam jak najlzszejsze wózki I wtedy raczej 3w1 odpada, nie warto. Lepiej wydac na sam wózek z gondola a później ultralekka spacerowe :)

U nas pewnie i tak się skończy tym że ja będę się chustowac jak da rade, choć już słyszę jojczenie męża, że uczę na rożki i przy mamie i później inaczej się nie da na spacer xD
A ze auta nie mamy to fotelik będzie przedzej na szybko do taksówki raz na jakiś czas na 5 minut żeby do lekarza czy cis jak niepogoda, my mamy małe miasteczko a mieszkamy w jego centrum więc wszystko mam na wyciągnięcie ręki. :) także fotelik mam zamiar mieć z zestawy 3 w 1 i nie będę nad tym ubolewac :)

Ja jak mialam rozmiar 34-36 wazylam 64kg i wygladalam fatalnie ☺
Mam ciezke kosci.. tyle. Teraz uwazam co jem to jest fakt i jem dla dwoch nie za dwoch. Ale przestalam palic i pojawily sie zaparcia. Teraz juz dobrze bo gin sie zlitowal i przepisal proszki ☺
tutaj wazylam 64 i to byla zima mam na soboe swetr i skore. 10 kg wiecej i Kam stwierdzil ze sex lepiwj smakuje ☺
Ja mam rozmiar 38 spodni i S/M góra, zależy jaki krój, mam mały biust, duży tyłek i masywne uda, jak ważyłam 48kg bluzki nosiłam xs a spodnie 36,czyli wcale nie takie małe jak na 20kg mniej niż teraz (tylko rozmiar mniejsze), a od głowy do pasa wyglądałam jak szkielet, babcia się żegnała jak mnie widziała, a pielęgniarki w szpitalu przynosiły podwójne obiady - wyglądałam tragicznie. Zdecydowanie lepiej się czuje z wagą 58-60kg chociaż i te 65 to dla mnie żadna tragedia :)

@Sabi32
Ja mieszkam w Holandi i Holendrzy maja hopla na punkce jollza, piekne sa cena powala szukam uzywanca bo moxna wychaczyc. A jak nie to kupie tego kolezanka kupowala spacerowke teraz osobno... jest tak lekka i cala mozna do prania rozlozyc ☺

Link do: Wózek głęboko-spacerowy QUINNY ZAPP FLEX PLUS
Joolz ładny wózek też ją się zakochałam w stokke xplory już byłam pewna że go kupię ale to podobno wózek klekoczacy plastikowy i bez amortyzatorów że dzieckiem trzęsie piszą ze śpiące dziecko wybudza na nierównych chodnikach i że nie nadaje się po leśnych i innych nierównych piaskowych drogach ;( i jestem załamana niby ma podobny tylko model trailz i jest bardziej terenowy ale już to nie to samo.
I też myślę teraz o quinny ale model moodd :) tylko muszę wgłębić się w jego wady.
Chociaż możliwe że wrócę do zwykłego solidnego wózka z dużymi kołami co mknie tak delikatnie po każdej drodze miękko :D

Ostatnia edycja:
Kochane 8 lat czekalam na ta ciaze.. i szczerze w dupce mi sie zmieszcza wszystkie kilogramy ☺

Wczoraj "kolezanka" do mnie.. ta ciaza Ci nie sluzy.. albo sie nie pomalowalas... chyba bedzie dziolcha...oczywiscie uwaga przy jej sasiadce ☺☺☺ no tak mnie wkurzyla ze jej odpowiedzialam z pelna kultura.. dIekuje za komplement fakt jestem w ciazy z psem na spacerze i nie pomalowana... dramat prawda? Natomiast kochana ty jestes 6 lat po ciazy dalej do siebie nie doszlas malo tego w gosciach i nie ogarnieta jak tak mozna? Zamknela sie dlaszej rozmowy juz nie bylo. Pozegnalam sie i z usmiechem poszlam dalej z psem na spacer ☺

Ja mam rozmiar 38 spodni i S/M góra, zależy jaki krój, mam mały biust, duży tyłek i masywne uda, jak ważyłam 48kg bluzki nosiłam xs a spodnie 36,czyli wcale nie takie małe jak na 20kg mniej niż teraz (tylko rozmiar mniejsze), a od głowy do pasa wyglądałam jak szkielet, babcia się żegnała jak mnie widziała, a pielęgniarki w szpitalu przynosiły podwójne obiady - wyglądałam tragicznie. Zdecydowanie lepiej się czuje z wagą 58-60kg chociaż i te 65 to dla mnie żadna tragedia :)
Dka mnie taka optymalna waga to 58-60 przy wzroście 162. Teraz mam 5 na plusie i juz nie czuję sie najlepiej, standardowo poszł w uda i tyłek. Zwracam uwagę na to co jem, ale tyje łatwo niestety. Poza tym od kiedy jestwm na l4 mam zdecydowanie za mało ruchu. Ćwiczyć sama w domu sie boje, a na spacerach mi słabo przy takiej pogodzie... Więc chociaż staram sie nie obżerać [emoji14] z córką przytyłam w ciązy 17 kg i 5miesięcy po porodzie już byłam wychudzona, bez żadnej diety. Po prostu samo poszło przy dziecku :pponad rok później miałam znowu 15 kg na plusie, bo zaczęłam pierwszą prace na etacie, zaczelam.niezdrowo sie odzywiac, szybkie niezdrowe śniadania, byle jakie obiady... I tak poszło. Ciężko bylo pozbyc sie tego balastu, ale dałam rade z dietą i ćwiczeniami, dlatego teraz az tak nie przejmuje sie tyciem, bo wiem, że po porodzie znowu dam rade :) przynajmniej wierze w to bardzo [emoji14]

Ja przytyłam 3-4kg widzę że to taka średnia uff bo się martwiłam że za dużo i znów będe jak wieloryb chociaż już tak się czuje przynajmniej jakbym dychę więcej miała

reklama
Kochane 8 lat czekalam na ta ciaze.. i szczerze w dupce mi sie zmieszcza wszystkie kilogramy [emoji5]

Wczoraj "kolezanka" do mnie.. ta ciaza Ci nie sluzy.. albo sie nie pomalowalas... chyba bedzie dziolcha...oczywiscie uwaga przy jej sasiadce [emoji5][emoji5][emoji5] no tak mnie wkurzyla ze jej odpowiedzialam z pelna kultura.. dIekuje za komplement fakt jestem w ciazy z psem na spacerze i nie pomalowana... dramat prawda? Natomiast kochana ty jestes 6 lat po ciazy dalej do siebie nie doszlas malo tego w gosciach i nie ogarnieta jak tak mozna? Zamknela sie dlaszej rozmowy juz nie bylo. Pozegnalam sie i z usmiechem poszlam dalej z psem na spacer [emoji5]
No i dobrze jej powiedziałaś ha! Cwaniaczku bo w ciazy to każda nagle ma czas na makijaże i siły i chęci a w ogóle to każda z nas wygląda pięknie nawet jeśli jej ciaza nie służy bo jesteśmy w ciazy I koniec kropka :)

Do góry