reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Dziewczyny od dzis jestem na wolnym! Tak sie ciesze:) tzn w wakacje na pewno, moze jakies pare godz w tyg zajec, we wrzesniu i pazdzierniku troche planuje pozarabiac ale to uczniowie do mnie moga przyjezdzac i moge pare godz dziennie i gra gitara. Juz nie bede wchodzila na forum a tam 200 postow do ogarniecia ale tyle postow dzis mialam ze wiedzialam ze cos sie dzieje;) zawsze mam kolo 100 bo do poludnia czytam,

no nic dzis jestem nie na biezaco jutro siostra co mieszka w uk parenascie lat przyjezdza na obiadek do mnie z mama i chlopakiem. Tzn jest juz w Polsce tydzien. Jest 7 lat starsza czyli ma 38 lat i dzieci nie chce. Zupelnie inna niz ja jest a najgorsze ze chlop chyba chce..ale miec a nie wychowywac i pomagac..w kazdym razie jak powiedziala mu ze jestem w ciazy to powiedzial ze jestem prawdziwa kobieta a ona nie..rozprawilabym sie z takim podejsciem. Ale i tak dobrze ze siostra kogos ma, trudno jej bylo jakos sie odnalezc w zyciu no ale zwiazek pozostawia sporo do zyczenia...

reklama
A mi nikt nic nie mówi, bo nikt nic nie wie :D
Ja waze 60kg, ale jestem dosc wysoka 174cm. Z racji, ze cwiczylam, to nie bylam szkieletorem, bo to i owo sobie wycwiczylam. Teraz rowniez cwicze i zamierzam jak najdluzej, ale ograniczylam sie do 2-3 razy w tyg i przestawilam na cwiczenia dla kobiet w ciąży.
Najbardziej sie smieje z moich ćwiczeń z hula hop :D tak intensywnie cwiczylam na marne :D az siniaki na brzuchu mialam ;)
Ale po ciazy wracam do krecenia, talia ladna sie robi :) z chudzielca wypracowalam sobie fajna figure cwiczac w domu, jedynie nie moge nijak przybrac w ramionach, denerwuja mnie moje kosci wystajace :D no ale nie mozna miec wszystkiego.
Pochwale sie, tylko nie mam foty przed, a szkoda, bo to byla tak niefajna chudosc ;) :)
IMG_20180125_135940.jpg

Załączniki

• IMG_20180125_135940.jpg
    IMG_20180125_135940.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 334
A mi nikt nic nie mówi, bo nikt nic nie wie :D
Ja waze 60kg, ale jestem dosc wysoka 174cm. Z racji, ze cwiczylam, to nie bylam szkieletorem, bo to i owo sobie wycwiczylam. Teraz rowniez cwicze i zamierzam jak najdluzej, ale ograniczylam sie do 2-3 razy w tyg i przestawilam na cwiczenia dla kobiet w ciąży.
Najbardziej sie smieje z moich ćwiczeń z hula hop :D tak intensywnie cwiczylam na marne :D az siniaki na brzuchu mialam ;)
Ale po ciazy wracam do krecenia, talia ladna sie robi :) z chudzielca wypracowalam sobie fajna figure cwiczac w domu, jedynie nie moge nijak przybrac w ramionach, denerwuja mnie moje kosci wystajace :D no ale nie mozna miec wszystkiego.
Pochwale sie, tylko nie mam foty przed, a szkoda, bo to byla tak niefajna chudosc ;) :)Zobacz załącznik 869383
Wow zyleta!!!!!!

Super , że takie coś zrobiłaś :) chociaż większosc tutaj pewnie by tak samo pomyślała jak i ta pielęgniarka , że po co aż tak jak jesteś młodziutka ... jak widać trudno opisać coś od siebie czasami , temu jestem odbierana " na zbyt wyczulona " i piszę rzeczy nie z tego świata obrażając inych :/
Ja sama o takim nie słyszałam , o tej panoramie , więc fajnie poczytać , pewnie gdybym gdzieś usłyszała taki temat to też bym zrobiła :) i wyniki tego przychodzą Ci osobno jak pappy ? kurcze duzo więcej opcji w tym jest :O miałam sie nie udzialać bo niektórym zawadzam bardzo , że nie mogą aż tutaj korespondować , ze względu na moją osobę ale zaciekawiło mnie to :)

Hejka, są jeszcze podobne do Panoramy badania, różnią się między sobą minimalnie, takie jak np NIFTY albo HARMONY. W przypadku Panoramy, wyniki przychodzą zupełnie osobno, bo krew jest pobierana do specjalnego zestawu i wysyłana do USA - badanie wykonuje tamtejsza prywatna firma Natera, na wyniki czeka się 2-3 tygodnie. Generalnie nie ma górnej granicy do kiedy można wykonać te badania - jest jedynie dolna - od ukończonego 10 tygodnia ciąży wzwyż, także można w dowolnym momencie :) wiadomo, że im szybciej tym lepiej ze względu na ewentualne wyniki, ale generalnie można cały czas. Są to badania czysto genetyczne i polegają na zbadaniu pozakomórkowego DNA płodu, który znajduje się we krwi matki. Sama o nich usłyszałam dopiero 3 tygodnie temu na wizycie u mojego gina, wcześniej się tym jakoś nie interesowałam aż tak :)

Dziekuje, ale uwierz, ze bylam chodzacym chudzielcem ;) zreszta i tak mimo cwiczen i lepszego wygladu, chcialam przytyc ok 3-4kg jeszcze ale ja nie umiem, choćbym konia z kopytami zjadla. Smialam sie, ze tylko w ciazy tyje ;)
Mam podobnie, za dobry metabolizm, dopiero po zmianie pracy i przeprowadzce do chaty oddalonej 5 minut od wszystkiego zaczęłam tyc, ale w sumie to było 1.5mca przed zajściem w ciążę więc sama nie wiem co na mnie wpłynęło xD

U mnie wszytko w biodra i zawsze miałam spora dupke, ale za to Góra jak Patyczak, no i łydki I uda wyro ione, ramiona też, bo dużo sportu zawsze.
Teraz się kości pokrywają tluszczykiem I mam cichą nadzieję że uda mi się po ciąży kilka kilo zachować na stałe.... :)

@Sabi32 ja mam 157 cm i mialam z kolei 10 kg do zrzucenia i bylam pulpecikiem, w wieku 23 lat po raz pierwszy zaczelam sie ruszac... i po 5 latach zdrowego sportu i bardziej swiadomej diety taki efekt:) niestety cyckow brak:D choc M twierdzi inaczej ale on mnie kocha:D teraz w ciazy sie poprawilo;)

Załączniki

• 20160716_152531-1.jpg
    20160716_152531-1.jpg
    355,5 KB · Wyświetleń: 101
@Sabi32 ja mam 157 cm i mialam z kolei 10 kg do zrzucenia i bylam pulpecikiem, tez pokochalam cwiczenia i po 5 latach zdrowego sportu i bardziej swiadomej diety taki efekt:) niestety cyckow brak:D choc M twierdzi inaczej ale on mnie kocha:D teraz w ciazy sie poprawilo;)
Swietnie! Ja mam mase kompleksow, jednym z nich byl brak biustu...ale naprawde brak, w kalkulatorze stanikow wychodzilo mi " nie ma takiego rozmiaru" :D po operacji mialam wpisane "niedorozwój gruczolow piersiowych"...dla mnie to byl koszmar, no ale juz tego kompleksu sie pozbylam na szczęście.

U mnie też do ciąży było odcyckowienie :) :D I to są zdjęcia z wakacji 2016 i 2017 waga była ciągle na poziomie 49-50kg....
Screenshot_20180620-215036.jpg
Screenshot_20180620-215200.jpg
Screenshot_20180620-215236.jpg
Screenshot_20180620-215252.jpg
Screenshot_20180620-215307.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180620-215036.jpg
    Screenshot_20180620-215036.jpg
    101,3 KB · Wyświetleń: 228
  • Screenshot_20180620-215200.jpg
    Screenshot_20180620-215200.jpg
    54,9 KB · Wyświetleń: 233
  • Screenshot_20180620-215236.jpg
    Screenshot_20180620-215236.jpg
    77,8 KB · Wyświetleń: 230
  • Screenshot_20180620-215252.jpg
    Screenshot_20180620-215252.jpg
    61,9 KB · Wyświetleń: 228
  • Screenshot_20180620-215307.jpg
    Screenshot_20180620-215307.jpg
    57,3 KB · Wyświetleń: 225
reklama
@Sabi32 rozumiem, ja od zawsze marzylam o takiej opercacji czy zabiegu o ktorym pisalas ale nie starczylo mi odwagi chyba:) no a myslalam o tym setki razy..jakos przy M nie mam tego uczucia juz ale pewnie kiedys wroci..no chyba ze moj M okaze sie po prostu najlepszy ever i nigdy nie wroci:D chociaz nie twierdze ze zrobilas zabieg z powodu braku wsparcia partnera, po prostu dopisuje Ci odwaga;) ja sie troche tlumacze i pocieszam:D ech moglam zrobic..no nic to..jakos to bedzie:D wygladasz extra:) @Julianna_Szcz tez extra laska:D ja u Ciebie widze cycki..u mnie jest gorzej...:p

Do góry