reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

My jeździmy raz w tygodniu po większe zakupy do pobliskiego marketu i sporadycznie wyjeżdżamy gdzieś z miasta, więc tyle co nic, ale młody jeździł początkowo w Evolunie, a teraz jeździ w Minikidzie. Fotelik to dla mnie priorytet, mogę oszczędzić na innych rzeczach, ale fotelik muszę mieć porządny.
Na szczęście Evoluna jak nowa, więc drugie dziecko pojeździ w niej jakiś rok. Potem na roczek w grudniu i na Gwiazdkę poproszę rodzinę o kasę i uciuła się jakoś na drugiego Minikida :p

reklama
Hahahaha <3 spoko, ja ostatnio jak tu gdzieś przeczytałam, że 63 (chyba) to żenada - padłam, ale mam to w poważaniu i się nie przejmuje, chuda będę po ciąży teraz ma rosnąć dom dla mojego bobasa :D chociaż uważam na to co jem i żeby nie było nie popieram podejścia, że jak ciąża to powinno się jeść za dwoje, raczej uważam, że dla dwojga :D
Ja jak mialam rozmiar 34-36 wazylam 64kg i wygladalam fatalnie ☺
Mam ciezke kosci.. tyle. Teraz uwazam co jem to jest fakt i jem dla dwoch nie za dwoch. Ale przestalam palic i pojawily sie zaparcia. Teraz juz dobrze bo gin sie zlitowal i przepisal proszki ☺
tutaj wazylam 64 i to byla zima mam na soboe swetr i skore. 10 kg wiecej i Kam stwierdzil ze sex lepiwj smakuje ☺

Załączniki

• FB_IMG_1529523049727.jpg
    FB_IMG_1529523049727.jpg
    40 KB · Wyświetleń: 99
U mnie jest +5 kg póki co.
Ale mąż mówi że poszło tak ładnie po całości po kościach że wciąż wyglądam mega dobrze I tylko brzuszek piłeczka heh <3
A jednak wczoraj się dopatrzyl że mi boczki wylaza nad spodniami i nie omieszkal na głos skomentować. Słodko bo słodko i jara się jak dziecko lizakiem ale i tak poczułam te +5 kg w tamtej chwili nie tylko w brzuszku I cyckach :D

Co do wózka....
Hmmm...

Osobiście polecam mamom, które nie muszą dźwigać wózki na solidnych stelazach, z amortyzacja I dużymi skretnymi kołami, najlepiej pompowane.
Zwłaszcza jeśli wózek będzie używany często bo jesteś z mam aktywnych lub lubiących nie tylko wygodne chodniki.
My chcemy i dolasu zajsc I nad rzecze a tam droga żwirowa i z kamykow więc odpadają śliczne ultralekkie wozeczki na kółkach mniejszych od głowy noworodka.

Ale jeśli wiesz ze masz dobrą drogę wszędzie gdzie z wózkiem się ruszysz, lub że głównie będziesz się nosidlowac/ chusgowac + nie chcesz/ nie możesz walczyć z wózkiem ważącym 10kg bez wkładu to polecam jak najlzszejsze wózki I wtedy raczej 3w1 odpada, nie warto. Lepiej wydac na sam wózek z gondola a później ultralekka spacerowe :)

U nas pewnie i tak się skończy tym że ja będę się chustowac jak da rade, choć już słyszę jojczenie męża, że uczę na rożki i przy mamie i później inaczej się nie da na spacer xD

U mnie jest +5 kg póki co.
Ale mąż mówi że poszło tak ładnie po całości po kościach że wciąż wyglądam mega dobrze I tylko brzuszek piłeczka heh <3
A jednak wczoraj się dopatrzyl że mi boczki wylaza nad spodniami i nie omieszkal na głos skomentować. Słodko bo słodko i jara się jak dziecko lizakiem ale i tak poczułam te +5 kg w tamtej chwili nie tylko w brzuszku I cyckach :D

Co do wózka....
Hmmm...

Osobiście polecam mamom, które nie muszą dźwigać wózki na solidnych stelazach, z amortyzacja I dużymi skretnymi kołami, najlepiej pompowane.
Zwłaszcza jeśli wózek będzie używany często bo jesteś z mam aktywnych lub lubiących nie tylko wygodne chodniki.
My chcemy i dolasu zajsc I nad rzecze a tam droga żwirowa i z kamykow więc odpadają śliczne ultralekkie wozeczki na kółkach mniejszych od głowy noworodka.

Ale jeśli wiesz ze masz dobrą drogę wszędzie gdzie z wózkiem się ruszysz, lub że głównie będziesz się nosidlowac/ chusgowac + nie chcesz/ nie możesz walczyć z wózkiem ważącym 10kg bez wkładu to polecam jak najlzszejsze wózki I wtedy raczej 3w1 odpada, nie warto. Lepiej wydac na sam wózek z gondola a później ultralekka spacerowe :)

U nas pewnie i tak się skończy tym że ja będę się chustowac jak da rade, choć już słyszę jojczenie męża, że uczę na rożki i przy mamie i później inaczej się nie da na spacer xD
A ze auta nie mamy to fotelik będzie przedzej na szybko do taksówki raz na jakiś czas na 5 minut żeby do lekarza czy cis jak niepogoda, my mamy małe miasteczko a mieszkamy w jego centrum więc wszystko mam na wyciągnięcie ręki. :) także fotelik mam zamiar mieć z zestawy 3 w 1 i nie będę nad tym ubolewac :)

Ja jak mialam rozmiar 34-36 wazylam 64kg i wygladalam fatalnie ☺
Mam ciezke kosci.. tyle. Teraz uwazam co jem to jest fakt i jem dla dwoch nie za dwoch. Ale przestalam palic i pojawily sie zaparcia. Teraz juz dobrze bo gin sie zlitowal i przepisal proszki ☺
tutaj wazylam 64 i to byla zima mam na soboe swetr i skore. 10 kg wiecej i Kam stwierdzil ze sex lepiwj smakuje ☺
Ja mam rozmiar 38 spodni i S/M góra, zależy jaki krój, mam mały biust, duży tyłek i masywne uda, jak ważyłam 48kg bluzki nosiłam xs a spodnie 36,czyli wcale nie takie małe jak na 20kg mniej niż teraz (tylko rozmiar mniejsze), a od głowy do pasa wyglądałam jak szkielet, babcia się żegnała jak mnie widziała, a pielęgniarki w szpitalu przynosiły podwójne obiady - wyglądałam tragicznie. Zdecydowanie lepiej się czuje z wagą 58-60kg chociaż i te 65 to dla mnie żadna tragedia :)

@Sabi32
Ja mieszkam w Holandi i Holendrzy maja hopla na punkce jollza, piekne sa cena powala szukam uzywanca bo moxna wychaczyc. A jak nie to kupie tego kolezanka kupowala spacerowke teraz osobno... jest tak lekka i cala mozna do prania rozlozyc ☺

Link do: Wózek głęboko-spacerowy QUINNY ZAPP FLEX PLUS
Joolz ładny wózek też ją się zakochałam w stokke xplory już byłam pewna że go kupię ale to podobno wózek klekoczacy plastikowy i bez amortyzatorów że dzieckiem trzęsie piszą ze śpiące dziecko wybudza na nierównych chodnikach i że nie nadaje się po leśnych i innych nierównych piaskowych drogach ;( i jestem załamana niby ma podobny tylko model trailz i jest bardziej terenowy ale już to nie to samo.
I też myślę teraz o quinny ale model moodd :) tylko muszę wgłębić się w jego wady.
Chociaż możliwe że wrócę do zwykłego solidnego wózka z dużymi kołami co mknie tak delikatnie po każdej drodze miękko :D

Ostatnia edycja:
Kochane 8 lat czekalam na ta ciaze.. i szczerze w dupce mi sie zmieszcza wszystkie kilogramy ☺

Wczoraj "kolezanka" do mnie.. ta ciaza Ci nie sluzy.. albo sie nie pomalowalas... chyba bedzie dziolcha...oczywiscie uwaga przy jej sasiadce ☺☺☺ no tak mnie wkurzyla ze jej odpowiedzialam z pelna kultura.. dIekuje za komplement fakt jestem w ciazy z psem na spacerze i nie pomalowana... dramat prawda? Natomiast kochana ty jestes 6 lat po ciazy dalej do siebie nie doszlas malo tego w gosciach i nie ogarnieta jak tak mozna? Zamknela sie dlaszej rozmowy juz nie bylo. Pozegnalam sie i z usmiechem poszlam dalej z psem na spacer ☺

Ja mam rozmiar 38 spodni i S/M góra, zależy jaki krój, mam mały biust, duży tyłek i masywne uda, jak ważyłam 48kg bluzki nosiłam xs a spodnie 36,czyli wcale nie takie małe jak na 20kg mniej niż teraz (tylko rozmiar mniejsze), a od głowy do pasa wyglądałam jak szkielet, babcia się żegnała jak mnie widziała, a pielęgniarki w szpitalu przynosiły podwójne obiady - wyglądałam tragicznie. Zdecydowanie lepiej się czuje z wagą 58-60kg chociaż i te 65 to dla mnie żadna tragedia :)
Dka mnie taka optymalna waga to 58-60 przy wzroście 162. Teraz mam 5 na plusie i juz nie czuję sie najlepiej, standardowo poszł w uda i tyłek. Zwracam uwagę na to co jem, ale tyje łatwo niestety. Poza tym od kiedy jestwm na l4 mam zdecydowanie za mało ruchu. Ćwiczyć sama w domu sie boje, a na spacerach mi słabo przy takiej pogodzie... Więc chociaż staram sie nie obżerać [emoji14] z córką przytyłam w ciązy 17 kg i 5miesięcy po porodzie już byłam wychudzona, bez żadnej diety. Po prostu samo poszło przy dziecku :pponad rok później miałam znowu 15 kg na plusie, bo zaczęłam pierwszą prace na etacie, zaczelam.niezdrowo sie odzywiac, szybkie niezdrowe śniadania, byle jakie obiady... I tak poszło. Ciężko bylo pozbyc sie tego balastu, ale dałam rade z dietą i ćwiczeniami, dlatego teraz az tak nie przejmuje sie tyciem, bo wiem, że po porodzie znowu dam rade :) przynajmniej wierze w to bardzo [emoji14]

Ja przytyłam 3-4kg widzę że to taka średnia uff bo się martwiłam że za dużo i znów będe jak wieloryb chociaż już tak się czuje przynajmniej jakbym dychę więcej miała

reklama
Kochane 8 lat czekalam na ta ciaze.. i szczerze w dupce mi sie zmieszcza wszystkie kilogramy [emoji5]

Wczoraj "kolezanka" do mnie.. ta ciaza Ci nie sluzy.. albo sie nie pomalowalas... chyba bedzie dziolcha...oczywiscie uwaga przy jej sasiadce [emoji5][emoji5][emoji5] no tak mnie wkurzyla ze jej odpowiedzialam z pelna kultura.. dIekuje za komplement fakt jestem w ciazy z psem na spacerze i nie pomalowana... dramat prawda? Natomiast kochana ty jestes 6 lat po ciazy dalej do siebie nie doszlas malo tego w gosciach i nie ogarnieta jak tak mozna? Zamknela sie dlaszej rozmowy juz nie bylo. Pozegnalam sie i z usmiechem poszlam dalej z psem na spacer [emoji5]
No i dobrze jej powiedziałaś ha! Cwaniaczku bo w ciazy to każda nagle ma czas na makijaże i siły i chęci a w ogóle to każda z nas wygląda pięknie nawet jeśli jej ciaza nie służy bo jesteśmy w ciazy I koniec kropka :)

Do góry