reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
@MamaXTrzy u mnie rozliczenie jest trochę inne, bo szpital otrzymuje jakąś tam kwotę za całą opiekę nade mną w ciąży, poród i po ciąży. Musiałam podpisać deklarację, że w nim będę rodzić i oni mają gwarancję, że pieniądze za całość trafią do nich. Dlatego nie oszczędza się na badaniach, bo to taka umowa, że ja otrzymuje wszystko, ale tylko u nich ;)

Ale jak uzna dziecko to Jego dochod tez sie liczy. Chyba ze w akcie urodzenia w rubryce ojciec NN
Nie do końca się z tym zgodzę. Chodzi konkretnie o ilość osób w gospodarstwie domowym i te dochody sie liczy.Nie ważne czy to ojciec dziecka czy kuzyn,sąsiad,wujek..to nie istotne..Liczy się KAŻDY dochód w gospodarstwie domowym,dzieli się na ilość osób mieszkających razem i wychodzi kwota na osobę.

W którym tyg pisać się na połówkowe ? bo chyba musze przedzwonić :) mysle czy też dostanę skierowanie na nie czy nie , ale chyba tak skoro na tamto dostałam , z reszta wszystko mi jedno :) w internetach pisza ze miedzy 21-26 tyg ale najlepiej do 22tc

@Sabi32 rób tak , żebyś Ty się czuła swobodnie i komfortowo , bo najlepiej wiesz co jest dla Was dobre :) każda ma swoje życie i może tylko doradzić czy powiedzieć co by zrobiła , albo mieć nieco inne zdanie, ale nikt Ci nic narzucić nie może co masz robić , a Ty tak samo nie musisz nikogo słuchac :) jak czujesz smyranie to na pewno małe rośnie , usg tylko potwierdzi , że zdrowe więc dobrze ze masz prenatalne :)

Co do witamin ja biorę prenatal duo od 12+0 czyli od skończonego 12 tyg zaczęłam 13 wtedy :)
Wg mamy gibekolog, ale ogolnie jest od 18, tylki w tych tygodniach najlepiej, ja ide w 19tyg.+ 5 dni [emoji6]
1528813490151.jpg

Załączniki

• 1528813490151.jpg
    1528813490151.jpg
    354,7 KB · Wyświetleń: 389
Nie do końca się z tym zgodzę. Chodzi konkretnie o ilość osób w gospodarstwie domowym i te dochody sie liczy.Nie ważne czy to ojciec dziecka czy kuzyn,sąsiad,wujek..to nie istotne..Liczy się KAŻDY dochód w gospodarstwie domowym,dzieli się na ilość osób mieszkających razem i wychodzi kwota na osobę.
Dokladnie jest jak piszesz, liczy sie kazda osoba w gospodarstwie i kazda trzeba wpisac we wniosku.

reklama
Do góry