reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Dziewczyny, możliwe sa pierwsze ruchy maleństwa w 12tyg? Nie za wcześnie? W weekend poczułam takie delikatne smyranka w okolicach pępka... A dzis juz dwa razy :rolleyes2: po śniadanku i teraz po ciachu :tak:...
W 12tc w okolicy pępka średnio, dno macicy zaczyna tam dosięgnąć dopiero w 16tc.... Ale smyranko z 2-3 cm nad kością lonowa mogą w 12tc być dzidzia.

reklama
A ja znowu pewnie późno poczuję ruchy i będę słabo czuła całą ciążę... Kolejny raz łożysko z przodu :growl: Może tym razem aż tak nie wpłynie na czucie ruchów, oby, bo nie mam ochoty na awaryjne KTG co miesiąc i wywoływanie ciąży...

Ale jak uzna dziecko to Jego dochod tez sie liczy. Chyba ze w akcie urodzenia w rubryce ojciec NN
Nie zgodzę się z tym. Ojciec dziecka moze byc.przeciez znany, a rodzice nie muszą przeciez mieszkac ze sobą.
Ludzie kombinują jak się da, znajoma tak pokombinowała zeby dostać 500+. Mieszka z ojcem dziecka, ale wpisała we wniosku, ze wychowuje sama i jej przyznali, bo nie brali pod uwage dochodu ojca w tym wypadku
Wszystko jest ok, dopoki ktos "uprzejmie" nie doniesie ;)

Nie zgodzę się z tym. Ojciec dziecka moze byc.przeciez znany, a rodzice nie muszą przeciez mieszkac ze sobą.
Ludzie kombinują jak się da, znajoma tak pokombinowała zeby dostać 500+. Mieszka z ojcem dziecka, ale wpisała we wniosku, ze wychowuje sama i jej przyznali, bo nie brali pod uwage dochodu ojca w tym wypadku
Wszystko jest ok, dopoki ktos "uprzejmie" nie doniesie ;)
Czyli musi miec zasadzone alimenty, innej opcji nie ma, bo tego wymagaja, jesli sie wpisuje, ze dziecko wychowuje sama. Wiem cos o tym bo ten.cholerny papierek musze donosic co roku...

Daga, znam identyczna sytuacje. Rodzice dziecka sa i mieszkaja razem bez ślubu a laska oświadcza ze wychowuje sama i korzysta z czego się da.

A zmieniajac temat na becikowe to takie pytanie: dochod za 2017 rok bedziemy w naszym przypadku dzielic na 3 czy juz na 4?

Daga, znam identyczna sytuacje. Rodzice dziecka sa i mieszkaja razem bez ślubu a laska oświadcza ze wychowuje sama i korzysta z czego się da.

A zmieniajac temat na becikowe to takie pytanie: dochod za 2017 rok bedziemy w naszym przypadku dzielic na 3 czy juz na 4?
Peeeełno jest takich przypadków. Ja też z moim nie mam ślubu, ale szczerze? Kurcze bałabym sie tak kombinować [emoji14]

Na 4 :) bo bedziecie we czworke w domu ;) a i z wpisaniem nie ma problemu bo pesel sie odrazu przy rejestracji dziecka dostaje :)

reklama
Dziewczyny a próbowałyście kremu cetaphil da ultra? krem super nawilża, dobrze chroni, nadaje się na podrażnienia. Ja jestem jego dużą fanką, stosuje już od roku i to mój ulubieniec póki co niezastąpiony :)
Ja nie mam problemów z cera nigdy nie miałam odpukac [emoji4] więc zbytnio nie eksperymentuje
Raz mi się zdarzyło po sterydzie ale wtedy używałam biolic krem [emoji4]

Do góry