reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
@MamaXTrzy u mnie rozliczenie jest trochę inne, bo szpital otrzymuje jakąś tam kwotę za całą opiekę nade mną w ciąży, poród i po ciąży. Musiałam podpisać deklarację, że w nim będę rodzić i oni mają gwarancję, że pieniądze za całość trafią do nich. Dlatego nie oszczędza się na badaniach, bo to taka umowa, że ja otrzymuje wszystko, ale tylko u nich ;)

Ale jak uzna dziecko to Jego dochod tez sie liczy. Chyba ze w akcie urodzenia w rubryce ojciec NN
Nie do końca się z tym zgodzę. Chodzi konkretnie o ilość osób w gospodarstwie domowym i te dochody sie liczy.Nie ważne czy to ojciec dziecka czy kuzyn,sąsiad,wujek..to nie istotne..Liczy się KAŻDY dochód w gospodarstwie domowym,dzieli się na ilość osób mieszkających razem i wychodzi kwota na osobę.

W którym tyg pisać się na połówkowe ? bo chyba musze przedzwonić :) mysle czy też dostanę skierowanie na nie czy nie , ale chyba tak skoro na tamto dostałam , z reszta wszystko mi jedno :) w internetach pisza ze miedzy 21-26 tyg ale najlepiej do 22tc

@Sabi32 rób tak , żebyś Ty się czuła swobodnie i komfortowo , bo najlepiej wiesz co jest dla Was dobre :) każda ma swoje życie i może tylko doradzić czy powiedzieć co by zrobiła , albo mieć nieco inne zdanie, ale nikt Ci nic narzucić nie może co masz robić , a Ty tak samo nie musisz nikogo słuchac :) jak czujesz smyranie to na pewno małe rośnie , usg tylko potwierdzi , że zdrowe więc dobrze ze masz prenatalne :)

Co do witamin ja biorę prenatal duo od 12+0 czyli od skończonego 12 tyg zaczęłam 13 wtedy :)
Wg mamy gibekolog, ale ogolnie jest od 18, tylki w tych tygodniach najlepiej, ja ide w 19tyg.+ 5 dni [emoji6]
1528813490151.jpg

Załączniki

• 1528813490151.jpg
    1528813490151.jpg
    354,7 KB · Wyświetleń: 387
Nie do końca się z tym zgodzę. Chodzi konkretnie o ilość osób w gospodarstwie domowym i te dochody sie liczy.Nie ważne czy to ojciec dziecka czy kuzyn,sąsiad,wujek..to nie istotne..Liczy się KAŻDY dochód w gospodarstwie domowym,dzieli się na ilość osób mieszkających razem i wychodzi kwota na osobę.
Dokladnie jest jak piszesz, liczy sie kazda osoba w gospodarstwie i kazda trzeba wpisac we wniosku.

reklama
Do góry