reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Ja to jestem ciekawa jak to jest tu w UK....
Bo niby "becikowe" się dostaje, jednorazowe £500 ale tylko na pierwsze dziecko lub jeśli ciaza kolejne jest mnoga.....

Mam już syna, urodzony w pl z innego taty....

I ciekawe czy mój mąż może się starać o to becikowe dla malucha, w końcu to JEGO pierwsze będzie [emoji14]

Kurde spać mi sie chce...kończę obiad dopiero, zaraz wroci M, zje i wbsumie jedzie do znajomego na urodziny, wiec mam samotny wieczorek ;) chyba skocze po truskawki, zrobie sobie ze smietana i poogladam film, wieczorem oczywiście.

Czesc dziewczyny!!:) jestem tu nowa, trafilam wlasnie na forum I postanowilam dołączyć, dzis 15+1:) przewidywany termin porodu na 3 grudnia. Dziewczyny macie juz jakies informacje odnosnie płci?? My na prenatalnych w 12 tyg dowiedzielismy sie ze na 70% dziewczynka ale moj gin w 14 tyg powiedzial ze nie potwierdzi jeszcze tego. Pierwszy maluszek I w sumie bez wiekszej roznicy ale jednak ta ciekawosc:) w niedziele troche nie zastanowilam sie nad tym I wsiadlam na rower pojezdzic z mezem, trasa byla lekka troche prowadzilismy ale wieczorem znajoma nastraszyla mnie ze rower w ciazy kategorycznie zabroniony, troche sie wystraszylam ale nic mnie nie bolalo nic sie nie dzialo, mam nadzieje ze wszystko zatem wporzadku. Jakie jest Wasze zdanie odnosnie tego roweru w ciazy?
Witaj wśród nas!
Rower nie jest zabroniony w ciaży, jeżeli nie kręci Ci się w glowie to spokojnie możesz jezdzić, chodzi tu o urazowość czyli np. Przewrócenie się na rowerze.
Ja jeżdĘ rekreacyjnie co niedzielę [emoji6]

A ja Wam kiedyś pisałam, że chodzę na NFZ i miałam już 4 usg, wszystkie badania łącznie z toxo, rozyczką i HIV. Da się i na NFZ :)
To zależy od lekarza. Bo to działa tak ze za wizytę plus usg lekarz dostaje 13 pkt od NFZ czyli 119 zl. A jezeli wystawia jakies badania to badania tez sa pkt ale sie minusuja w punktacji. Na trj podstawie lekarz na NFZ dostaje wypłatę. Ile zrobi pkt tyle ma kasy. A badania i usg to czesto wychodzi duzo pkt do odjecia. Wiec lekarze dlatego nie chca za bardzo dawac skierowan na badania, tzn lekarz z powolania daje bo dla Niego wazniejsze jest dobro pacjenta ale inny hytry na kase nie da i naklamie ze musi prywatnie. Akurat rozliczalam kontrakty pracujac w klinice to to znam [emoji53]

reklama
12- sty Motylek, 12-sty czerwca ;)

Ja tez jestem dodatkowo ubezpieczona, M również, wiec przy każdym dziecku woda na dodatkowo ponad 3 tys z okazji jego narodzin ;)

Ja tez nie miałam. Kupiłam wczoraj fasolkę szparagowa. M mówił, by zrobić z jajkiem sądzonym. Ale dokupilam pieczarki i fasolka z pieczarkami cebulką i czosnkiem.

Chyba pozostaje z nią szczerze porozmawiać.

Uuuu korzystałabym :) Ja tez jak pracowałam to kupowałam na stołówce i przynosiłam do domu. Przy moich smyka h nie dało się gotować. Zwłaszcza, że to maluchy i po całym dniu w przedszkolu są stesknieni mamusi ;)

Wróciłam juz do domu, umordowana.... Jeszxze zakupy zrobiłam. Ale to już po tym jak zjadłam w samochodzie bułkę i jogurt, bo po lekarzy nie miałam sił i bolala mocno głowa. Mam skierowanie na usg ręki. Co z tego jak terminów nie ma na 2 miesiące do przodu. Pieprzony lux med. Chyba pójdę jeszcxe bardziej prywatnie....

hahahaha spojrzałam na date na kompie oczywiście mózg pracuje wzorowo :D dzięki za uziemienie czasowe :D hihi
Ja mam fasolke ale czeka lodówce nie miałam ochoty , zrobiłam grochową i kluseczki z serem i cebulką :) najadłam się

Do góry