reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Ja to jestem ciekawa jak to jest tu w UK....
Bo niby "becikowe" się dostaje, jednorazowe £500 ale tylko na pierwsze dziecko lub jeśli ciaza kolejne jest mnoga.....

Mam już syna, urodzony w pl z innego taty....

I ciekawe czy mój mąż może się starać o to becikowe dla malucha, w końcu to JEGO pierwsze będzie [emoji14]

Kurde spać mi sie chce...kończę obiad dopiero, zaraz wroci M, zje i wbsumie jedzie do znajomego na urodziny, wiec mam samotny wieczorek ;) chyba skocze po truskawki, zrobie sobie ze smietana i poogladam film, wieczorem oczywiście.

Czesc dziewczyny!!:) jestem tu nowa, trafilam wlasnie na forum I postanowilam dołączyć, dzis 15+1:) przewidywany termin porodu na 3 grudnia. Dziewczyny macie juz jakies informacje odnosnie płci?? My na prenatalnych w 12 tyg dowiedzielismy sie ze na 70% dziewczynka ale moj gin w 14 tyg powiedzial ze nie potwierdzi jeszcze tego. Pierwszy maluszek I w sumie bez wiekszej roznicy ale jednak ta ciekawosc:) w niedziele troche nie zastanowilam sie nad tym I wsiadlam na rower pojezdzic z mezem, trasa byla lekka troche prowadzilismy ale wieczorem znajoma nastraszyla mnie ze rower w ciazy kategorycznie zabroniony, troche sie wystraszylam ale nic mnie nie bolalo nic sie nie dzialo, mam nadzieje ze wszystko zatem wporzadku. Jakie jest Wasze zdanie odnosnie tego roweru w ciazy?
Witaj wśród nas!
Rower nie jest zabroniony w ciaży, jeżeli nie kręci Ci się w glowie to spokojnie możesz jezdzić, chodzi tu o urazowość czyli np. Przewrócenie się na rowerze.
Ja jeżdĘ rekreacyjnie co niedzielę [emoji6]

A ja Wam kiedyś pisałam, że chodzę na NFZ i miałam już 4 usg, wszystkie badania łącznie z toxo, rozyczką i HIV. Da się i na NFZ :)
To zależy od lekarza. Bo to działa tak ze za wizytę plus usg lekarz dostaje 13 pkt od NFZ czyli 119 zl. A jezeli wystawia jakies badania to badania tez sa pkt ale sie minusuja w punktacji. Na trj podstawie lekarz na NFZ dostaje wypłatę. Ile zrobi pkt tyle ma kasy. A badania i usg to czesto wychodzi duzo pkt do odjecia. Wiec lekarze dlatego nie chca za bardzo dawac skierowan na badania, tzn lekarz z powolania daje bo dla Niego wazniejsze jest dobro pacjenta ale inny hytry na kase nie da i naklamie ze musi prywatnie. Akurat rozliczalam kontrakty pracujac w klinice to to znam [emoji53]

reklama
12- sty Motylek, 12-sty czerwca ;)

Ja tez jestem dodatkowo ubezpieczona, M również, wiec przy każdym dziecku woda na dodatkowo ponad 3 tys z okazji jego narodzin ;)

Ja tez nie miałam. Kupiłam wczoraj fasolkę szparagowa. M mówił, by zrobić z jajkiem sądzonym. Ale dokupilam pieczarki i fasolka z pieczarkami cebulką i czosnkiem.

Chyba pozostaje z nią szczerze porozmawiać.

Uuuu korzystałabym :) Ja tez jak pracowałam to kupowałam na stołówce i przynosiłam do domu. Przy moich smyka h nie dało się gotować. Zwłaszcza, że to maluchy i po całym dniu w przedszkolu są stesknieni mamusi ;)

Wróciłam juz do domu, umordowana.... Jeszxze zakupy zrobiłam. Ale to już po tym jak zjadłam w samochodzie bułkę i jogurt, bo po lekarzy nie miałam sił i bolala mocno głowa. Mam skierowanie na usg ręki. Co z tego jak terminów nie ma na 2 miesiące do przodu. Pieprzony lux med. Chyba pójdę jeszcxe bardziej prywatnie....

hahahaha spojrzałam na date na kompie oczywiście mózg pracuje wzorowo :D dzięki za uziemienie czasowe :D hihi
Ja mam fasolke ale czeka lodówce nie miałam ochoty , zrobiłam grochową i kluseczki z serem i cebulką :) najadłam się

Do góry