reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Czesc wszystkim

Od soboty mam tyle do nadrobienia ze szook. Przelcialam co 5-tą
Widze ze sie dzieje ☺
Witam nowe mamuski.

Co mnie omineło?

Bola Was podbrzuchy?
Mnie ciagnie jak cholera.. ostatnio jak leze prosto to gdzies pod pepkiem takie gilgotanie czuje... czy mozliwe ze ktos daje o sobie znac?
Jutro mam gina z prawdziwego zdazenia od czasow nie pamietnych.. chyba w sumie 1 raz w ciazy. Mozna mozna.. mam nadzieje ze z ktosiem wszystko w porzadku. Bo sie schizuje.. ost raz mialam rowno w 12tyg. No ale brzuchol juz rosnie...

A Wy jak? Grubniecie?

reklama
A propos spodni ciążowych :) te kupiłam na przecenienie w Asda, coś typu polskie netto.
Asda jak Netto? :shocked2: Musisz mieć malutką Asdę w swoim mieście, u mnie Asda Walmart jest wielka. Coś jak Tesco Extra. A Netto to taki mały dyskont jak Biedronka, z towarem „rzucanym” w konkretnym terminie itp :)

Bo niby "becikowe" się dostaje, jednorazowe £500 ale tylko na pierwsze dziecko lub jeśli ciaza kolejne jest mnoga.....
Ale trzeba pobierać benefity, żeby to dostać. Przynajmniej tak było, gdy ostatnio sprawdzałam. Ja nie pobieram, więc guzik dostałam :p

Wróciłam z USG. Wszystko ok, serduszko bije, dziecko się rusza. Termin dokładnie jak z OM, czyli 21 grudnia. No trudno, raczej nie donoszę do stycznia ;)
Łobuz nie chciał się porządnie pokazać i pani nie mogła zmierzyć przezierności karku, ale mówi, że na oko wygląda to ładnie, tylko nie może ustawić pomiarów. W związku z tym w 15 tc będę miała dodatkowe badania krwi.

Nie umiem dodać zdjęcia, jeśli nie mam do niego linku :p

Czesc wszystkim

Od soboty mam tyle do nadrobienia ze szook. Przelcialam co 5-tą
Widze ze sie dzieje ☺
Witam nowe mamuski.

Co mnie omineło?

Bola Was podbrzuchy?
Mnie ciagnie jak cholera.. ostatnio jak leze prosto to gdzies pod pepkiem takie gilgotanie czuje... czy mozliwe ze ktos daje o sobie znac?
Jutro mam gina z prawdziwego zdazenia od czasow nie pamietnych.. chyba w sumie 1 raz w ciazy. Mozna mozna.. mam nadzieje ze z ktosiem wszystko w porzadku. Bo sie schizuje.. ost raz mialam rowno w 12tyg. No ale brzuchol juz rosnie...

A Wy jak? Grubniecie?
Tez tak mam, szczególnie jak leżę i nagle wstane, to tak ciagnie w podbrzuszu, ale to calkowicie normalne.

Co do grubniecia, to nie wiem..brzuch na pewno sie powieksza, a ja mam moze kg na plusie, musze sie zwazyc u mamusi. ;)

Asda jak Netto? :shocked2: Musisz mieć malutką Asdę w swoim mieście, u mnie Asda Walmart jest wielka. Coś jak Tesco Extra. A Netto to taki mały dyskont jak Biedronka, z towarem „rzucanym” w konkretnym terminie itp :)

Ale trzeba pobierać benefity, żeby to dostać. Przynajmniej tak było, gdy ostatnio sprawdzałam. Ja nie pobieram, więc guzik dostałam :p
Ja biorę 82 funty miesięcznie na dziecko, plus teraz zgłosiłam się po working tax credit. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

reklama
Dziewczyny, możliwe sa pierwsze ruchy maleństwa w 12tyg? Nie za wcześnie? W weekend poczułam takie delikatne smyranka w okolicach pępka... A dzis juz dwa razy :rolleyes2: po śniadanku i teraz po ciachu :tak:...

Do góry