reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Cześć dziewczyny:) wszystko wskazuje na to, że ja również będę grudniową mama, nooo może styczniową, bo termin został mi wyliczony na 30 grudnia:)
Mam do Was take pytanie, jestem zapisana na 14 czerwca na badania prenatalne, będe wtedy w 11 t 6d. Czy to aby nie ciut za wcześnie? Dodam, że termin wyliczyła mi Pani pracująca w klinice. Pewnie doszukuje się 2 dna..ale czy nie lepiej te badania zobić juz w 12t? nie będa one bardziej wiarygodne?:) Wiem, wiem, pewnie nie zasadne to moje pytanie skoro podaja, że od 11 t mozna robic, ale na pewno same wiecie ile wątpliwości dopada w ciąży:)

Pozdrawiam i trzymam za Was wszytstkie kciuki;)
Pomiędzy 11-13 jest najlepszy czas, jeśli będziesz w 11t6d to jest świetny czas

Mnie też bada na każdej wizycie

Co do kataru to mam ten sam proproblem. Nigdy nie bylam na nic uczulona a teraz chodze i tak kicham że nie raz nie moge tego powstrzymać, wczoraj był moment kulminacyjny cały dzień kichalam i smarkalam nos czerwony i bolacy jak cholera.. I tak samo jak u Was chusteczka czerwona

Cześć dziewczyny:) wszystko wskazuje na to, że ja również będę grudniową mama, nooo może styczniową, bo termin został mi wyliczony na 30 grudnia:)
Mam do Was take pytanie, jestem zapisana na 14 czerwca na badania prenatalne, będe wtedy w 11 t 6d. Czy to aby nie ciut za wcześnie? Dodam, że termin wyliczyła mi Pani pracująca w klinice. Pewnie doszukuje się 2 dna..ale czy nie lepiej te badania zobić juz w 12t? nie będa one bardziej wiarygodne?:) Wiem, wiem, pewnie nie zasadne to moje pytanie skoro podaja, że od 11 t mozna robic, ale na pewno same wiecie ile wątpliwości dopada w ciąży:)

Pomiędzy 11-13 jest najlepszy czas, jeśli będziesz w 11t6d to jest świetny czas

Mi moj lekarz mowil ze do 14 tyg mozna i zeby sie nie spieszyc, ide dzisiaj jest 12+3 i wydaje mi sie to najlepszy moment bo dzidzia napewno nie bedzie za mala ani za duza :)

Koleżanki farmaceutki, pomocy... są jakieś domowe sposoby albo bezpieczne leki na ból gardła? Czuję jakby mnie angina zaczęła dopadać. Mój lekarz rodzinny jest bezradny i boi się cokolwiek mi przepisać. Może jakieś płukanki??
Woda z solą, woda z wodą utlenioną, możesz też psiukać Tantum verde w sprayu.

Hej dwupaczki :wink:! I znowu weekend...
Ja się tylko witam i uciekam z powrotem do obowiązków w kuchni. Moje dziecko na jutro festyn w szkole więc mamusia musi ciasto upiec. Wlaśnie z Biedry wróciłam ze skladnikami. Szukalam tej poduszki, ale u nas niema :(... Do tego zawsze w piątek robie coś więcej do jedzonka co zabieramy na weekend w góry żeby już tam nie gotować. Dzisiaj bogracz robie z kluseczkami. Ale juz pachnie :sorry:...

Sabi witaj! Trzymam kciuki aby wszystko ulozylo sie po Twojej myśli :).

Tyle napisałyście od wczoraj, że chyba dopiero wieczorem nadgonie.

Miłego dzionka:happy:.

Witaj :) ja mam dzisiaj prenatalne i pani w recepcji uparcie twierdziła, że teraz jest idealny moment (wg CRL mam 11+1 dzisiaj, a wg OM 12tc). Dam znać po USG czy faktycznie to za wcześnie :)

Hej dwupaczki :wink:! I znowu weekend...
Ja się tylko witam i uciekam z powrotem do obowiązków w kuchni. Moje dziecko na jutro festyn w szkole więc mamusia musi ciasto upiec. Wlaśnie z Biedry wróciłam ze skladnikami. Szukalam tej poduszki, ale u nas niema :(... Do tego zawsze w piątek robie coś więcej do jedzonka co zabieramy na weekend w góry żeby już tam nie gotować. Dzisiaj bogracz robie z kluseczkami. Ale juz pachnie :sorry:...

Sabi witaj! Trzymam kciuki aby wszystko ulozylo sie po Twojej myśli :).

Tyle napisałyście od wczoraj, że chyba dopiero wieczorem nadgonie.

Miłego dzionka:happy:.
Ja łazanki robie, energia wróciła i mam ochote w koncu wszystko robić :) tez sie wybieramy w weekend nad jeziorko, oby pogoda dopisala.

reklama

Mnie lekarz zasugerował że lepiej później niż za wcześnie. Ja idę w 13 i 2 dni. Ale u Ciebie prawie 12tydz bedzie więc myślę że OK tylko jeszcze pytanie czy pokrywa Ci się termin OM z USG? Jezeli z USG dzieciątko jest mniejsza to może faktycznie nie być jeszcze wszystkiego widać...

Do góry