reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Napisałaś tu o rozrzedzeniu krwi przez Acard. Nigdy w życiu nie brałam tego. Ale na prenatalnych jak pobiera mi krew mówiła że strasznie gęsta i miała problem z pobraniem ale mówi żebym się nie przejmowała bo najwidoczniej za mało płynów przyjęłam... Ale w sumie martwi mnie to . Czy powinnam może to skonsultować z lekarzem ?

Zrób sobie DDimery i czas krzepnięcia APPT zobaczysz

reklama
Ja mam wakacje.. Kam został w domu.. ogarnia wszystko! I mielone bedą dzisiaj!! I surówka z kiszonej marchewka i jablko. Normalnie mamy dzień dziecka!!
Bardzo mnie to cieszy bo od rana leze.. nie mam siły.. ale byle do srody☺

Zauwazylam ze dostajecie wyniki do domu. Tutaj najpierw dostaje lekarz, dzwoni informuje i wysyła do domu ☺
I czekam 2 dzien na listonosza...
Kam zapomniał zapytac kto u mnie mieszka.. no i dzisiaj sie listonoszowi oberwalo ze ile mam czekac a on mi haslo wiedzialem ze jestes w ciazy!
@Dagaa11 skad z Rybnika?

Fajnie ze dalej Nas przybywa.
A co do badan to w ciazy bylam raz na fotelu w 5 tyg przy 1 plamieniu.
Teraz w srode mam konsultacje z ginem 1 raz. Ale przyznam sie ze jak czytam Nas, Was to mam obawy.. bo oprocz wymiotow sennosci braku sily i na poczatku strasznej migreny mi nic nie jest.
Jedyne tabsy to witaminy i ewentualnie paracetamol

Napisałaś tu o rozrzedzeniu krwi przez Acard. Nigdy w życiu nie brałam tego. Ale na prenatalnych jak pobiera mi krew mówiła że strasznie gęsta i miała problem z pobraniem ale mówi żebym się nie przejmowała bo najwidoczniej za mało płynów przyjęłam... Ale w sumie martwi mnie to . Czy powinnam może to skonsultować z lekarzem ?
Tak.jak.napisała Motylkowelove :)ale mysle, ze nie powinnas sie martwic, porozmawiac z lekarzem oczywiscie mozesz. ja biore acard bardziej jako profilaktyka po poronieniu.
Zrób sobie DDimery i czas krzepnięcia APPT zobaczysz
Dokładnie :)
Ja mam wakacje.. Kam został w domu.. ogarnia wszystko! I mielone bedą dzisiaj!! I surówka z kiszonej marchewka i jablko. Normalnie mamy dzień dziecka!!
Bardzo mnie to cieszy bo od rana leze.. nie mam siły.. ale byle do srody[emoji5]

Zauwazylam ze dostajecie wyniki do domu. Tutaj najpierw dostaje lekarz, dzwoni informuje i wysyła do domu [emoji5]
Kam zapomniał zapytac kto u mnie mieszka.. no i dzisiaj sie listonoszowi oberwalo ze ile mam czekac a on mi haslo wiedzialem ze jestes w ciazy!
@Dagaa11 skad z Rybnika?

Teraz w srode mam konsultacje z ginem 1 raz. Ale przyznam sie ze jak czytam Nas, Was to mam obawy.. bo oprocz wymiotow sennosci braku sily i na poczatku strasznej migreny mi nic nie jest.
Zamysłów. Wcześniej Chwałwice, a Ty? :)

Ale przyznam sie ze jak czytam Nas, Was to mam obawy.. bo oprocz wymiotow sennosci braku sily i na poczatku strasznej migreny mi nic nie jest.
To i tak dużo! U mnie zostało tylko zmęczenie, które można równie dobrze zrzucić na roczne dziecko. Nic mi nie jest, waga stoi (staram się pilnować). Jakbym w ciąży nie była. Byle do wtorku, do genetycznych :p

reklama
Bardzo mnie to cieszy bo od rana leze.. nie mam siły.. ale byle do srody[emoji5]

Zauwazylam ze dostajecie wyniki do domu. Tutaj najpierw dostaje lekarz, dzwoni informuje i wysyła do domu [emoji5]
@Dagaa11 skad z Rybnika?

Kochana mi na poczatku 12tc znikły objawy a miałam ksiazkowo wszystkie.... Panika była niemała. Ale okazuje się że wszystko dobrze, więc korzystam.
Zostalo już tylko zmęczenie, wrazliwe dziąsła I śluzowka nosa, zachcianki bo jak nie to mdlosci i czasem zgaga. :)

Do góry