reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Dzieki dziewczyny! @Dagaa11 biere i clexane i acard wiec pewnie si. Musze w biedronie te chusteczki nawilzone aloesem czy czyms bo nos czerwuny i boli...

reklama
Ja bym nie wytrzymala tak dlugo ukrywac ciaze przed mezem. Ja od razu po tescie zawsze mowilam
A mnie jakos nie kusi, bo ciaza raz ze nie planowana wcale, do tego ja sama wiem parę dni i się oswajam powoli. Latwiej mi bedzie usiasc porozmawiac jak juz ja sama bede z tym oswojona :) druga sprawa to taka, ze u nas nie będzie skakania pod sufit na pewno, jeszcze ten weekend spędzimy "bezstresowo" a potem niech sie z myślą oswaja, bo to taki typ, ze bedzie musial w milczeniu przetrawic :)

Mnie lekarz zasugerował że lepiej później niż za wcześnie. Ja idę w 13 i 2 dni. Ale u Ciebie prawie 12tydz bedzie więc myślę że OK tylko jeszcze pytanie czy pokrywa Ci się termin OM z USG? Jezeli z USG dzieciątko jest mniejsza to może faktycznie nie być jeszcze wszystkiego widać...

Dzidzia była mlodsza na USG o 2 dni, ale to USG było robione prawie 4 tyg temu, później co prawda mialam robione na NFZ ale na nim lekarz pokazał mi obraz na USG ale nic nie powiedzial... był niemiły, jak zapytałam czy moge dostać zdjęcie bo chciałabym partnerowi pokazać to powiedział że wykluczone, to okej mówie że jasne, rozumiem i wtedy zaczął się wywód dotyczący kochajacych tatusiów ktorzy dziecko chca ogladac na papierze a ważnejsza jest ich milośc kiedy to położnica wróci wymeczona po porodzie do domu, a on zna przypadki że tatuś chciał synka a kobieta mu córke urodzila i tatus zostawił ja z dzieckiem.. no oczy mam z natury małe ale otwierałąm je co raz to szerzej:D dostałam jeszcze ochrzan jak zapytał o grupe krwi ale badan wczesniej nie zlecil, a ja znam swoja grupe bo oddawalam honorowo krew wiele razy wiec mu powiedzialam, a on znowu z pretensjami czy jak jade za granice to legitymuje sie ustnie czy pokazuje paszport, ze dla niego takie ABrh- nic nie znaczy bo nie ma tego na papierze.. no rozumiem że grupa krwi musi byc potwierdzona laboratoryjnie, ale mi tych badan nie zlecił;) czułąm sie jak na dywaniku, bo zostałąm jeszcze o kilka spraw zrugana:D teraz opisuje to w formie anegdoty, bo wiecej sie do tego Pana nie wybieram, na szczescie zlecił mi komplet badan które odkserowalam i 12 czerwca ide do mojego prywatnego ginekologa, jego jeszcze podpytam czy te badania prenatalne wg jego opini beda w odpowiednim czasie;)

Ale piszecie dzisiaj że ciężko nadrobić [emoji23] ja posprzątałam i padłam na kanapę i nawet palcem mi się ruszać nie chce [emoji22]
Dzięki za odpowiedzi dotyczące luteiny , właśnie nie dawno zaczęły resztki wypływać że śluzem [emoji846]
Na fotelu też nie bylam jeszcze badana , ale może w środę mnie zbada nie wiem , [emoji846]
Witam nowe mamusie , gratuluję i życzę nudnej i spokojnej ciąży [emoji846]

Poczytałam ale nie dam rady ogarnąć za dużo :D

Ojej ... przyszły mi wyniki Pappa , siostra mi później przyniesie ... hm ciekawe co tam powychodziło ... oby nic takiego ... ale to i tak pewnie będą jeszcze skorygowane chociaz moze juz cąły wynik wyślą piernik wie .
Jutro jade do gina to mu pokaze ... mam nadzieje ze cyferki wysokie nie niskie

A bierzesz jakies leki na rozrzedzenie krwi? Ja stosuje acard i co chwile z nosa mi leci krew, to normalne :/ moze jakies naczynoo Ci peklo podczas kataru?

Bardziej obstawiam podrażnioną śluzówkę :) ja biorę clexan acardi takie tak ale raczej mi się nie zdarza często . teraz na upale też można doświadczyc fontanny z nosa

A bierzesz jakies leki na rozrzedzenie krwi? Ja stosuje acard i co chwile z nosa mi leci krew, to normalne :/ moze jakies naczynoo Ci peklo podczas kataru?
Napisałaś tu o rozrzedzeniu krwi przez Acard. Nigdy w życiu nie brałam tego. Ale na prenatalnych jak pobiera mi krew mówiła że strasznie gęsta i miała problem z pobraniem ale mówi żebym się nie przejmowała bo najwidoczniej za mało płynów przyjęłam... Ale w sumie martwi mnie to . Czy powinnam może to skonsultować z lekarzem ?

reklama
Do góry