reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Katowice. Pochodze z rybnika [emoji5]
Oo ja też z Rybnika! :)
Koleżanki farmaceutki, pomocy... są jakieś domowe sposoby albo bezpieczne leki na ból gardła? Czuję jakby mnie angina zaczęła dopadać. Mój lekarz rodzinny jest bezradny i boi się cokolwiek mi przepisać. Może jakieś płukanki??
Możesz płukać wodą z solą, mieszanką wody z wodą utlenioną, możesz kupić tymianek.i podbiał, ewentaulanie *spam* na gardło(typowy dla kobiet w ciąży). Ja osobiście stosowałam w ciąży uniben (to samo co hascosept i tantum verde), ale to już jak bardzo bolało.

14 miesięcy, zaszłam w ciążę kilka dni po jego pierwszych urodzinach. Wiem, że nie będzie łatwo, bo jest absorbującym dzieckiem, ale trochę pokrętnie tym bardziej wolę przejść przez drugie dziecko w okresie, gdy i tak na nic innego niż „bycie mamą” nie mam czasu. Przyzwyczaję się do chwili spokoju każdego dnia czy do przespanych nocy, to potem będzie mi trudniej znów to stracić.
Ależ ja bym jak najbardziej chętnie poszalała :laugh2: Może będzie dziewczynka, to troszkę ciuszków wyjściowych na pewno kupimy. Po domu może nosić body w samochody ;)
Taka roznica tez mi sie marzy, masz rację i mam nadzieje, ze bede miala tyle odwagi co Ty podczas planow na drugie [emoji4]
Nie widzę nic dziwnego w niebieskich bodach u dziewczynki [emoji3] ewentualnie komentarze sasiadow "ale ladny chlopczyk" [emoji3]

Nie widzę nic dziwnego w niebieskich bodach u dziewczynki [emoji3]
Niebieskie spoko, ale takich TYPOWO chłopięcych ciuszków, na przykład w samochody, nie będę dziewczynce zakładać poza domem. W domu niech nosi i niszczy. Aż takiej biedy na szczęście nie ma, żeby nie kupić kilku nowych kompletów i sukienek dla dziewczynki ;)

Taka roznica tez mi sie marzy, masz rację i mam nadzieje, ze bede miala tyle odwagi co Ty podczas planow na drugie [emoji4]
Nie widzę nic dziwnego w niebieskich bodach u dziewczynki [emoji3] ewentualnie komentarze sasiadow "ale ladny chlopczyk" [emoji3]

Ja swoja corke raz wzielam w niebieskim kombinezonie do sklepu i spotkalismy taka nauczycielke ona sie pyta jak ma na imie a ja Julka a ona: jak Julek? ladnie ladnie a ja nie Julek tylko Julka :D ale druga corke mialam w kombinezonie bialym w serduszka, rozowa czapeczka i babka sie mnie pytala chlopczyk czy dziewczynka :D

@Anet23 mnie gin"maca" co 2 tyg :Dna prenatalnych tez mierzono mi szyjke al to juz ta sonda.

Ciuszkow ani nic nie mam wcale:) jeszcze czaaaas jak dla mnie:) i jakos wciaz niedowierzam:D chociaz brzuszek jest juz caly czas:)

Dziewczyny nie mam krwotokow z nosa ale mam okropny katar i jak dmucham to czerwona chusteczka. Jest co na to?:*

Ostatnia edycja:
Ja swoja corke raz wzielam w niebieskim kombinezonie do sklepu i spotkalismy taka nauczycielke ona sie pyta jak ma na imie a ja Julka a ona: jak Julek? ladnie ladnie a ja nie Julek tylko Julka :D ale druga corke mialam w kombinezonie bialym w serduszka, rozowa czapeczka i babka sie mnie pytala chlopczyk czy dziewczynka :D
Hahaha ja kiedyś tak miałam z córką, stoimy w sklepie w kolejce na mięsnym, zima, mała z różowym jasnym kombinezonie, ciemno różowa cZapką i czerwony dydek. Za nami starszy pan, i tak patrzy i patrzy i w końcu mówi," to dziewczynka czy chłopiec?" Mówię że dziewczynka, a ten " poznałem po czapce" [emoji1]

@Anet23 mnie gin"maca" co 2 tyg :Dna prenatalnych tez mierzono mi szyjke al to juz ta sonda.

Ciuszkow ani nic nie mam wcale:) jeszcze czaaaas jak dla mnie:)

Dziewczyny nie mam krwotokow z nosa ale mam okropny katar i jak dmucham to czerwona chusteczka. Jest co na to?:*

Ja też dmucham na czerwono właściwie od 4tc. Póki co mi to nie przeszkadza, ale mam wysuszoną śluzówkę. Wczoraj już z desperacji posmarowałam sobie od środka nos taką maścią rinopanteina, żeby trochę zregenerować nos

reklama
Do góry