reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Cześć dziewczyny:) wszystko wskazuje na to, że ja również będę grudniową mama, nooo może styczniową, bo termin został mi wyliczony na 30 grudnia:)
Mam do Was take pytanie, jestem zapisana na 14 czerwca na badania prenatalne, będe wtedy w 11 t 6d. Czy to aby nie ciut za wcześnie? Dodam, że termin wyliczyła mi Pani pracująca w klinice. Pewnie doszukuje się 2 dna..ale czy nie lepiej te badania zobić juz w 12t? nie będa one bardziej wiarygodne?:) Wiem, wiem, pewnie nie zasadne to moje pytanie skoro podaja, że od 11 t mozna robic, ale na pewno same wiecie ile wątpliwości dopada w ciąży:)

Pozdrawiam i trzymam za Was wszytstkie kciuki;)
Pomiędzy 11-13 jest najlepszy czas, jeśli będziesz w 11t6d to jest świetny czas

Mnie też bada na każdej wizycie

Co do kataru to mam ten sam proproblem. Nigdy nie bylam na nic uczulona a teraz chodze i tak kicham że nie raz nie moge tego powstrzymać, wczoraj był moment kulminacyjny cały dzień kichalam i smarkalam nos czerwony i bolacy jak cholera.. I tak samo jak u Was chusteczka czerwona

Cześć dziewczyny:) wszystko wskazuje na to, że ja również będę grudniową mama, nooo może styczniową, bo termin został mi wyliczony na 30 grudnia:)
Mam do Was take pytanie, jestem zapisana na 14 czerwca na badania prenatalne, będe wtedy w 11 t 6d. Czy to aby nie ciut za wcześnie? Dodam, że termin wyliczyła mi Pani pracująca w klinice. Pewnie doszukuje się 2 dna..ale czy nie lepiej te badania zobić juz w 12t? nie będa one bardziej wiarygodne?:) Wiem, wiem, pewnie nie zasadne to moje pytanie skoro podaja, że od 11 t mozna robic, ale na pewno same wiecie ile wątpliwości dopada w ciąży:)

Pomiędzy 11-13 jest najlepszy czas, jeśli będziesz w 11t6d to jest świetny czas

Mi moj lekarz mowil ze do 14 tyg mozna i zeby sie nie spieszyc, ide dzisiaj jest 12+3 i wydaje mi sie to najlepszy moment bo dzidzia napewno nie bedzie za mala ani za duza :)

Koleżanki farmaceutki, pomocy... są jakieś domowe sposoby albo bezpieczne leki na ból gardła? Czuję jakby mnie angina zaczęła dopadać. Mój lekarz rodzinny jest bezradny i boi się cokolwiek mi przepisać. Może jakieś płukanki??
Woda z solą, woda z wodą utlenioną, możesz też psiukać Tantum verde w sprayu.

Hej dwupaczki :wink:! I znowu weekend...
Ja się tylko witam i uciekam z powrotem do obowiązków w kuchni. Moje dziecko na jutro festyn w szkole więc mamusia musi ciasto upiec. Wlaśnie z Biedry wróciłam ze skladnikami. Szukalam tej poduszki, ale u nas niema :(... Do tego zawsze w piątek robie coś więcej do jedzonka co zabieramy na weekend w góry żeby już tam nie gotować. Dzisiaj bogracz robie z kluseczkami. Ale juz pachnie :sorry:...

Sabi witaj! Trzymam kciuki aby wszystko ulozylo sie po Twojej myśli :).

Tyle napisałyście od wczoraj, że chyba dopiero wieczorem nadgonie.

Miłego dzionka:happy:.

Witaj :) ja mam dzisiaj prenatalne i pani w recepcji uparcie twierdziła, że teraz jest idealny moment (wg CRL mam 11+1 dzisiaj, a wg OM 12tc). Dam znać po USG czy faktycznie to za wcześnie :)

Hej dwupaczki :wink:! I znowu weekend...
Ja się tylko witam i uciekam z powrotem do obowiązków w kuchni. Moje dziecko na jutro festyn w szkole więc mamusia musi ciasto upiec. Wlaśnie z Biedry wróciłam ze skladnikami. Szukalam tej poduszki, ale u nas niema :(... Do tego zawsze w piątek robie coś więcej do jedzonka co zabieramy na weekend w góry żeby już tam nie gotować. Dzisiaj bogracz robie z kluseczkami. Ale juz pachnie :sorry:...

Sabi witaj! Trzymam kciuki aby wszystko ulozylo sie po Twojej myśli :).

Tyle napisałyście od wczoraj, że chyba dopiero wieczorem nadgonie.

Miłego dzionka:happy:.
Ja łazanki robie, energia wróciła i mam ochote w koncu wszystko robić :) tez sie wybieramy w weekend nad jeziorko, oby pogoda dopisala.

reklama

Mnie lekarz zasugerował że lepiej później niż za wcześnie. Ja idę w 13 i 2 dni. Ale u Ciebie prawie 12tydz bedzie więc myślę że OK tylko jeszcze pytanie czy pokrywa Ci się termin OM z USG? Jezeli z USG dzieciątko jest mniejsza to może faktycznie nie być jeszcze wszystkiego widać...

Do góry