reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Patka ja nie widzialam ze jestem w ciazy i tak sie napilam z sasiadka ze obie sie "zataczalysmy" ;-) i jest ok. Dwa cukierki nic nie zrobia ;-)

Nie ma co popadać w paranoję :) Nie jednej na starcie nieświadomie zdarzyło się upić, a niestety są i takie które piją całą ciąże, wiadomo to już patologia ale wg mnie ilość alkoholu w dwóch cukierkach jest śladowa.

Dzięki za odpowiedź, tak myślałam, ale jak czytam w internetach czasem co piszą "specjaliści", że już po najmniejsze dawce może dziecko mieć zespół alkoholowy i inne przypadłości to panikuje, chyba powinnam odstawić internet do końca ciąży. Swoją drogą ostatanio mnie zatelepotało w sklepie, przede mną stała dziewczyna w widocznej już ciąży i mówi do ekspedientki "poproszę 2 piwa, tylko słabsze bo w ciąży jestem" po czym piła to piwo z papierosem w gębie pod blokiem, a ja się 2ma cukierkami martwie..

Gratulacje z udanych wizyt!! Witamy kolejna grudniowke;)
Ja jak co dzień rano kawka przy Książce i czekam aż córka wstanie. Ostatnio uwielbiam te poranki[emoji7]
Masz roczne dziecko i z rana czekasz na jej pobudkę przy kawie? Zazdroszczę!!! Mój syn ma 14 miesięcy i to on budzi nas, tak krótko śpi :dry:

@Martynka_K - co u Ciebie? Czemu sie nie odzywasz?

Wybaczcie że się nie odzywam ale staram się cieszyć ciążą i nie myśleć o złych rzeczach z nią związanych. Forum trochę mi na to nie pozwalało bo ciągle przewijały się tematy poronien, krwawień i plamień, a ja chcę być od tego z daleka. Teraz jestem dużo spokojniejsza. Wizytę z USG mam 4.06. Wcześniejsze USG 7.05 pokazywało wszystko w normie i maluszek miał wtedy 1,6cm. Jestem ciekawa ile urósł od tamtego czasu :) jak będę po wizycie to dam Wam znać.

reklama
Do góry