reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Cześć, Grudniowe Mamy. Ja cały czas jestem od Was trochę uzależniona, hehe. Pamiętacie mnie choć jeszcze troszkę? W skrócie przypomnę. Miałam być też z Wami tu do grudnia, ale niestety sprawy się potoczyły inaczej i w 10 tygodniu 14 maja miałam zabieg łyżeczkowania, bo ciąża obumarła na etapie 6 tygodnia. Trzy pierwsze dni po zabiegu były okropne, bolało mnie bardzo i krwawiłam, leżałam w łóżku i płakałam z bólu i z bezsilności. I potem nastąpił przełom, bo tylko przez jakieś 5 dni jeszcze miałam minimalne plamienie a ból całkowicie ustał.
Dzisiaj nadszedł dzień wizyty kontrolnej. Rano pojechałam na badanie bety. Wynik tylko 16!!!, a 7 maja miałam 17 456. Czyli spadła w zawrotnym tempie. Coś mnie tknęło i zbadałam sobie jeszcze progesteron- wynik 0,64, który według norm oznacza owulację.
Na USG ginekolog potwierdziła, że jest pęcherzyk wielkości 15 mm i zaczyna się owulacja. Tak niska beta też ją mile zaskoczyła. Powiedziała, że okres powinnam dostać za jakieś dwa tygodnie, max trzy. Poza tym endometrium się pięknie odbudowuje i nie miała żadnych zastrzeżeń do niczego. Jajniki czyściutkie.
Powiedziała, że dla świętego spokoju mam te dwa cykle odczekać ze staraniami, ale gdyby teraz zdarzyło mi się zajść w ciążę, to mój organizm jest w pełni gotowy pod medycznym względem.
Na pewno poczekam aż przyjdzie okres i wtedy pomyślę, co robić. Czy czekać jeszcze, czy już działać. Dała mi do zrozumienia, że to moja decyzja.

Jak byłam w ciąży miałam aż 5 wizyt i z każdej wychodziłam ze łzami w oczach. Ta wizyta dała mi ogromne nadzieje i się szczerze po niej ucieszyłam. Mega ulga [emoji6] Zaczynam nowy rozdział.

Trzymajcie kciuki za mnie żeby teraz się wszystko potoczyło dobrze. Ja trzymam za Was!!! W grudniu będę intensywnie o Was myślała i mocno wierzę w to, że wtedy będę już w drugim trymestrze zdrowej ciąży. Nie powiem, że nie zazdroszczę Wam tych brzuszków i zdjęć dzieciątek, ale dla mnie nic się nie dzieje bez przyczyny i mój czas nadejdzie. Jak tylko się uda, to nie omieszkam Wam się pochwalić. Buziaki, ściskam Was!!!
Jak mozemy Cie nie pamiętać[emoji8][emoji8][emoji8][emoji8] cieszę się z takich wiesci i życzę szybciutko dwoch kresecek!Powodzonka

reklama
Zobacz załącznik 862312 Zobacz załącznik 862312 Witam☺ Jestem z Wami od samego początku i juz dawno chciałam dołaczyć,ale odważył sie dopiero teraz po badaniach prenatalnych.Mam na imie Adriana i mam 37 lat,mam ośmioletnią córke Wiktorie.Cztery lata temu spodziewalam sie Synka,niestety w 15-tym tygodniu serduszko przestało bić.Dopiero teraz odważyliśmy sie spróbować jeszcze raz.A wiec teraz jestem w 13-tym tygodniu☺ i juz po badaniach prenatalnnych.Mój Mały Skarb,zdjecia z 10-tego tygodnia i teraz z prenatalnych

Załączniki

• 20180529_133219.jpg
    20180529_133219.jpg
    343,7 KB · Wyświetleń: 89
  • 20180523_155244.jpg
    20180523_155244.jpg
    295,7 KB · Wyświetleń: 82
Ja po wizycie, była obsuwa więc 40 minut czekałam.
Infekcja okazała się grzybica standard, czopki dostał i krem, 60zł zostawione w aptece... masakra
Miałam też usg, widziałam dzidziola [emoji4] jest o 6 dni starczy niż wg om, i termin mi wyznacza na 13 grudnia, ale to wsZytko się jesZcze pewnie zmieni.
Fasolka ma 5,2cm a serduszko też słyszałam jak bije 165 uderzeń.
Na początku maluch się nie ruszał, ale jak lekarz trochę powiercil to małe zaczęło machać rączkami i fikac [emoji4] słodki widok [emoji1]
Jestem zadowolona i spokojna za maluszek rośnie [emoji4]

A tu mój bobas [emoji4]Zobacz załącznik 862261
Super ze wszystko ok. Po kazdym usg chya kazda z nas spokojniejsza[emoji8]

Nie no, clotrimazol działa typowo przeciwgrzybioczo, na podrażnienia na nodze raczej nie pomoże.
@motylkowelove napewno spokojnie mozesz kuoić maść alantan plus, kosztuje grosze, działa miedzy innymi łagodząco i można spokojnie stosować w ciąży.
Ale ma działanie przeciwświądowe, więc aby nie swędziało, na takie rany też jest wskazany. Lecz masz racje Daga w ciąży bezpieczniej jest działać pielęgnacyjnie [emoji5]

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Forum BabyBoom mobile app

Zobacz załącznik 862312 Zobacz załącznik 862312 Witam[emoji5] Jestem z Wami od samego początku i juz dawno chciałam dołaczyć,ale odważył sie dopiero teraz po badaniach prenatalnych.Mam na imie Adriana i mam 37 lat,mam ośmioletnią córke Wiktorie.Cztery lata temu spodziewalam sie Synka,niestety w 15-tym tygodniu serduszko przestało bić.Dopiero teraz odważyliśmy sie spróbować jeszcze raz.A wiec teraz jestem w 13-tym tygodniu[emoji5] i juz po badaniach prenatalnnych.Mój Mały Skarb,zdjecia z 10-tego tygodnia i teraz z prenatalnych
Witamy [emoji5] i trzymamy kciuki. Na kiedy termin?

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Forum BabyBoom mobile app

Gratulacje z udanych wizyt!! Witamy kolejna grudniowke;)
Ja jak co dzień rano kawka przy Książce i czekam aż córka wstanie. Ostatnio uwielbiam te poranki[emoji7]

reklama
Ja juz tez po sniadanku i kawce. W koncu sie wyspalam ale czuje ze po poprzedniej nocy o tak mslo. Głowa mnie boli trochę , muszę isc chyba do pulmunologa. Jutro ide w koncu zbadac krew bo dostalam ostatnio skierowanie i na środę mam miec wyniki. Wczoraj zrobilam smalczyk [emoji23][emoji23][emoji23] Maz moj uwielbia jak zrobię smalec domowej roboty no i tez mi posmakowal[emoji16] Mezu chce jechać nad wodę ale mi to sie jakos nie uśmiecha w ten upał. Szczególnie ze do tej brudnej wody i tak nie wejdę [emoji22]

Do góry