reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Cześć kochana każda z nas ma tutaj mniejsze większe przeszkody ważne żeby je pokonywać o sobie z nimi radzić [emoji4] będzie dobrze [emoji4]

reklama
Laseczki mój najwspanialszy mężczyzna pod słońcem zrobił mi dzisiaj niespodziankę stulecia!!!!

Po czwartkowych tragedia h na forum złapał mnie taki dół i zwątpienie, że aż kochany miał mnie dość :D ale dzielnie zniósł gorszy moment po cichu knujac spisek.

Spisek dzisiaj dostarczono z Amazona.

Detektor tetna plodu, jeden z czulszych na rynku (z normalnej półki cenowej), i naogladal się na YouTube jak w tak wczesnej ciąży wyszukać tetno.

20 minut zabawy i tona żelu i mam!!!! 148-158 na sekundę, piękne działanie, równe zdrowe tetno!!!!!! Już jestem spokojna, już się nie mogę doczekać czwartku ale z uśmiechem a ni lękiem :) ja to mam szczęście jednak do tego mego męża.... :)

Motylek piękny bociek [emoji4]
Ja teraz tak myślę, w pracy pracuje na mapach i na Street view i jak oglądałam okolice i widzieliśmy bocianów gniazda które miały lokatorów, a kilka dni później koleżanka nam przekazała że jest w ciąży. Następnie trochę przed tym jak ja się dowiedziałam o ciąży to znów JE widziałam [emoji4] haha może zbieg okoliczności ale bardzo w czas [emoji1]

Co do bicia serdusZka to ja nie słyszałam, ale jak miałam usg to widziałam tylko jak pulsuje.

Ja w poprzedniej ciąży jak miałam pierwsze usg to też dopochwowe a było już po 13tc. Nie należę do szczupłych osób i pewnie to przez to.

Mamusia witaj [emoji4] poradzicie sobie , a co do objawów ciazowych to wszystkie JE mamy.

Witajcie
U mnie trochę leniowo pracujący dzień, pranie, sprzątanie, wczoraj jeszcze piekłam ciasto, dziś dokanczalam, mój M miał wczoraj urodziny, córka jak się dowiedziała to obrażona też chciała mieć urodziny, no i dziś świeczki z ciasta dmuchała razem z tatą [emoji1]

Co do objawów, mdłości mi już praktycznie zniknęły, ale zgaga się pogłębia, ból piersi dalej, i klucia brzucha, rozpieranie, eh i mega ochota na zapiekanki i tosty... strach pomyśleć co będzie przy końcu ciąży działo się z moją waga [emoji33]
Tymczasem uciekam na domowe tosty które moj M urządził [emoji1]

A zapomniałabym mnie lekarz przedłużył branie dupka i nospy, nie wiem jak długo jeszcze, teraz też mam 3x1 więc na 3 tygodnie starczy, a wizyta dopiero za ponad mc, nie wiem co po tym, czy gdzieś iść wcześniej czy sama odstawić, nie pomyślałam o tym na wizycie, a lekarz idzie na urlop. Zastanawiam się czy teraz na wizycie w poniedziałek nie spytać o to innego lekarza.

@HappyElephant to tak bardziej w kontekscie naszej nowej grudniowej mamusi, bo ma dopiero 22 lata;) ja jednak wolalabym zaczac macierzynstwo w wieku ok 25 lat ale takie mamy czasy, jednak im pozniej tym troche trudniej. Mam nadzieje ze teraz sie uda, mam wokol siebie znajome co maja ok 40 lat i sa w ciazy, na szczęście medycyna pozwala nam tez pozniej cieszyc sie macierzynstwem jesli pojawiaja sie problemy: ) @Julianna_Szcz czy ten model pokazuje jakie dokladnie jest tetno maluszka:)?

Ostatnia edycja:
Laseczki mój najwspanialszy mężczyzna pod słońcem zrobił mi dzisiaj niespodziankę stulecia!!!!

Po czwartkowych tragedia h na forum złapał mnie taki dół i zwątpienie, że aż kochany miał mnie dość :D ale dzielnie zniósł gorszy moment po cichu knujac spisek.

Spisek dzisiaj dostarczono z Amazona.

Detektor tetna plodu, jeden z czulszych na rynku (z normalnej półki cenowej), i naogladal się na YouTube jak w tak wczesnej ciąży wyszukać tetno.

20 minut zabawy i tona żelu i mam!!!! 148-158 na sekundę, piękne działanie, równe zdrowe tetno!!!!!! Już jestem spokojna, już się nie mogę doczekać czwartku ale z uśmiechem a ni lękiem :) ja to mam szczęście jednak do tego mego męża.... :)
Ja zawsze byłam anty bo jakbym nie znalazła to stres... A teraz zazdrość [emoji16] i sama bym chciała

Ja po prenatalnych na pewno nabywam, teraz tez by sie przydal..no ale od 14/15 tyg bedzie latwiej znalezc:)a teraz tylko spokoj moze nas uratowac:)

reklama
Do góry