reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Cześć kochana każda z nas ma tutaj mniejsze większe przeszkody ważne żeby je pokonywać o sobie z nimi radzić [emoji4] będzie dobrze [emoji4]

reklama
Laseczki mój najwspanialszy mężczyzna pod słońcem zrobił mi dzisiaj niespodziankę stulecia!!!!

Po czwartkowych tragedia h na forum złapał mnie taki dół i zwątpienie, że aż kochany miał mnie dość :D ale dzielnie zniósł gorszy moment po cichu knujac spisek.

Spisek dzisiaj dostarczono z Amazona.

Detektor tetna plodu, jeden z czulszych na rynku (z normalnej półki cenowej), i naogladal się na YouTube jak w tak wczesnej ciąży wyszukać tetno.

20 minut zabawy i tona żelu i mam!!!! 148-158 na sekundę, piękne działanie, równe zdrowe tetno!!!!!! Już jestem spokojna, już się nie mogę doczekać czwartku ale z uśmiechem a ni lękiem :) ja to mam szczęście jednak do tego mego męża.... :)

Motylek piękny bociek [emoji4]
Ja teraz tak myślę, w pracy pracuje na mapach i na Street view i jak oglądałam okolice i widzieliśmy bocianów gniazda które miały lokatorów, a kilka dni później koleżanka nam przekazała że jest w ciąży. Następnie trochę przed tym jak ja się dowiedziałam o ciąży to znów JE widziałam [emoji4] haha może zbieg okoliczności ale bardzo w czas [emoji1]

Co do bicia serdusZka to ja nie słyszałam, ale jak miałam usg to widziałam tylko jak pulsuje.

Ja w poprzedniej ciąży jak miałam pierwsze usg to też dopochwowe a było już po 13tc. Nie należę do szczupłych osób i pewnie to przez to.

Mamusia witaj [emoji4] poradzicie sobie , a co do objawów ciazowych to wszystkie JE mamy.

Witajcie
U mnie trochę leniowo pracujący dzień, pranie, sprzątanie, wczoraj jeszcze piekłam ciasto, dziś dokanczalam, mój M miał wczoraj urodziny, córka jak się dowiedziała to obrażona też chciała mieć urodziny, no i dziś świeczki z ciasta dmuchała razem z tatą [emoji1]

Co do objawów, mdłości mi już praktycznie zniknęły, ale zgaga się pogłębia, ból piersi dalej, i klucia brzucha, rozpieranie, eh i mega ochota na zapiekanki i tosty... strach pomyśleć co będzie przy końcu ciąży działo się z moją waga [emoji33]
Tymczasem uciekam na domowe tosty które moj M urządził [emoji1]

A zapomniałabym mnie lekarz przedłużył branie dupka i nospy, nie wiem jak długo jeszcze, teraz też mam 3x1 więc na 3 tygodnie starczy, a wizyta dopiero za ponad mc, nie wiem co po tym, czy gdzieś iść wcześniej czy sama odstawić, nie pomyślałam o tym na wizycie, a lekarz idzie na urlop. Zastanawiam się czy teraz na wizycie w poniedziałek nie spytać o to innego lekarza.

@HappyElephant to tak bardziej w kontekscie naszej nowej grudniowej mamusi, bo ma dopiero 22 lata;) ja jednak wolalabym zaczac macierzynstwo w wieku ok 25 lat ale takie mamy czasy, jednak im pozniej tym troche trudniej. Mam nadzieje ze teraz sie uda, mam wokol siebie znajome co maja ok 40 lat i sa w ciazy, na szczęście medycyna pozwala nam tez pozniej cieszyc sie macierzynstwem jesli pojawiaja sie problemy: ) @Julianna_Szcz czy ten model pokazuje jakie dokladnie jest tetno maluszka:)?

Ostatnia edycja:
Laseczki mój najwspanialszy mężczyzna pod słońcem zrobił mi dzisiaj niespodziankę stulecia!!!!

Po czwartkowych tragedia h na forum złapał mnie taki dół i zwątpienie, że aż kochany miał mnie dość :D ale dzielnie zniósł gorszy moment po cichu knujac spisek.

Spisek dzisiaj dostarczono z Amazona.

Detektor tetna plodu, jeden z czulszych na rynku (z normalnej półki cenowej), i naogladal się na YouTube jak w tak wczesnej ciąży wyszukać tetno.

20 minut zabawy i tona żelu i mam!!!! 148-158 na sekundę, piękne działanie, równe zdrowe tetno!!!!!! Już jestem spokojna, już się nie mogę doczekać czwartku ale z uśmiechem a ni lękiem :) ja to mam szczęście jednak do tego mego męża.... :)
Ja zawsze byłam anty bo jakbym nie znalazła to stres... A teraz zazdrość [emoji16] i sama bym chciała

Ja po prenatalnych na pewno nabywam, teraz tez by sie przydal..no ale od 14/15 tyg bedzie latwiej znalezc:)a teraz tylko spokoj moze nas uratowac:)

reklama
Do góry