Darina mialam pytac czy placisz, ale juz mnie uprzedzilas, u Nas to koszt ok. 2000-2500 .... Duzo, ale wydaje mi.sie ze ten spokoj jest wart wszystkiego.
Locja ja zmienilam lekarza w poprzedniej ciazy w 30 tc ;-) wielkie rozczarowanie, bo chodzilam do niego kilka lat, prywatnie!
Anet, to chyba Ty pisalas ze masz chorego brata ? Czy mama bedac w ciazy wiedziala ze syn bedzie chory ??
Martyna, matko co za idiotka z tej lekarki, badania prenatalne nie sa po to aby denerwowac matke, w wielu przypadkach dziecia mozna pomoc, ta pani jest niedouczona!! Poza tym jest jeszcze rozszerzona diagnostyka! Dramat...
Piszecie o badaniach prenatalnych, robilam je zackazdym razem, mimo tego ze tanie nie sa, u mnie to koszt ok. 400 zl, kazda z Nas powinna je miec, jesli jest za drogo, badz z innych wzgledow nas na nie nie stac, to czesto w szpitalach robia badania i wtedy za darmo mozna sie wkrecic, warto pytac.
W drugim trymestrze czyli okolo 20tc rowniez robilam takie badanie dodatkowo z echem serca i teraz tez zrobie.
W trzecim juz nigdy nie zdazylam ;-)
Mi sie chyba na sile chce rozwinac zapalenie ucha, ratuje sie jak moge.... Nie dam sie :-) no i mam wyjazd tygodniowy z moimi chlopcami na tydzien... wolalabymbyc zdrowa :-)