reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Wczorajsze wiadomosci tak mna wstrzasnely, ze nagle ustapilo mi wszystko co mi dokuczalo, a bylo tego naprawde malo noczym na lekarstwo. Gdybym mogla poleciala bym na badania :-(

Ja praktycznie od początku ciąży prawie nie mam żadnych dolegliwości.
Ja też nie słyszałam, widziałam tylko, jak zapytałam kiedy można będzie posłuchać to powiedział, że na razie nie bo nie ma co dzieciaczka dodatkowo forsować.
Kiedy zaczynają robić usg przez brzuch? Ja na razie cały czas miałam dowcipnie..

Mi lekarka powiedziała że przez brzuch to około 12 tygodnia, czyli na koniec 1szego trymestru. Dlaczego nie wiem.. Ale podobno na początku na dowcipnym jednak więcej widać.

reklama
Jejku też miałam kolke nerkowa w ciąży to łzy z bólu same leciały, ledwo chodziłam i sama musiałam wsiąść w samochód i do szpitala położyli mnie dali coś w kroplowce i byłam ciągle pod ktg a że względu że na ktg wykrylo skurcze to mnie zostawili a tak mówiła że bym wróciła do domu. Ty czekałas aż sam ból puści?

Przeczytalismy z mezem na internecie co to moze byc i pojechalismy do szpitala, bylam w nim jakies 3 dni tez dali jakas kroplowke plus chyba tabletki i usg nerek mialam. Teraz pije herbate z zurawiny i przede wszystkim woda, malo co kolorowych napojow :) a czasem jak juz czuje nerki to tylko herbata caly czas.

A czy wszystkie słyszałyście już serduszko? Ja dopiero na następnej wizycie, powiedziała, że wcześniej się nie włącza. Nie wiem o co chodzi, ale chyba o fale dźwiękowe.
Mi teraz na wizycie 9+0 na chwilke puscil i slyszałam jak bije, ale to bylo doslownie kilka sekund :)
Ja też nie słyszałam, widziałam tylko, jak zapytałam kiedy można będzie posłuchać to powiedział, że na razie nie bo nie ma co dzieciaczka dodatkowo forsować.
Kiedy zaczynają robić usg przez brzuch? Ja na razie cały czas miałam dowcipnie..
Na ostatniej wizycie 9+0 robil mi i dopochwowo i przez brzuch. "Od srodka" wszystko bylo widac idealnie, przez brzuch szalu nie było
Powiedzial, ze na kolejnej wizycie, to bedzie 13+0 juz przez brzuch :)

Dziewczyny, czy tez macie wrazenie, ze rano brzuszki macie plaskie, a wieczorem okragle? Czy znowu sie schizuje ;)

Mi teraz na wizycie 9+0 na chwilke puscil i slyszałam jak bije, ale to bylo doslownie kilka sekund :) Na ostatniej wizycie 9+0 robil mi i dopochwowo i przez brzuch. "Od srodka" wszystko bylo widac idealnie, przez brzuch szalu nie było
Powiedzial, ze na kolejnej wizycie, to bedzie 13+0 juz przez brzuch :)

Dziewczyny, czy tez macie wrazenie, ze rano brzuszki macie plaskie, a wieczorem okragle? Czy znowu sie schizuje ;)
Omg jescze dzisiaj rano do męża mówiłam, ze rano mam plaski a wieczorek jak na 5 miesiac.

Z tego co mi Pani powiedziala...
Dzisiaj mi sie zaczyna 12t.
Wszystko w najlepszym porzadku.. wrecz idealnie! Pieknie sie rusza.. serduszko bez zarzutow.. ;):-) :)
Ale oczywiscie bez mojego nerwa sie nie obeszło.. okazalao sie ze Pani idiot od umawiania nie zapisala mnie na prenatalne.. tylko na usg... ale Pani dzisiejsza uratowala sytuacje i we wtorek mam test Nipt czy jakos tak z mojej krwi badaja wszystko [emoji5] Na wyniki 2 tyg trzeba czekac i z tego testu tez bede wiedziec kto u mnie mieszka. [emoji5]
Wydaje mi sie ze to chłopak jednak bedzie!
Super sliczne bobo[emoji3]

Omg jescze dzisiaj rano do męża mówiłam, ze rano mam plaski a wieczorek jak na 5 miesiac.
Uff to dobrze, ze nie tylko ja tak mam [emoji14] ja wieczorem tez codziennie wygladam jak w 5 miesiacu, i nie jest to kwestia najedzenia sie, bo obojetnie czy jem wiecej, czy mniej, to codziennie wieczorem jestem "wybrzuszona" :D

Hej ja mam 11 tydzien ale powiem wam ze jak sie uchylić czy na boku spac to juz czuje ze mam malego stworka w brzuszku.zaczynam sie czuc tak jak by mnie duzo bylo[emoji16][emoji16][emoji16]
20180519_113606.jpg

Załączniki

• 20180519_113606.jpg
    20180519_113606.jpg
    49,8 KB · Wyświetleń: 361
reklama
Do góry