reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Hej kochane, dawno mnie tu nie było i nie dam rady Was nadrobić ale mam nadzieje, że u wszystkich wszystko dobrze, dzidziusie rosną w siłę a Wasze samopoczucie jest lepsze niż kiedykolwiek :*

Ja dzisiaj od rana się zagotowałam, poszłam na wyniki i okazało się, że diagnostyka nieczynna.. Na stronie informacja, że otwarte i nieraz byłam w sobotę, a tutaj taki psikus. Zastanawiam się czy nie za późno już na te badania, bo to 11tc już, lekarz chyba mi głowę urwie jak przyjdę bez wyników znowu :(

reklama
Hej kochane, dawno mnie tu nie było i nie dam rady Was nadrobić ale mam nadzieje, że u wszystkich wszystko dobrze, dzidziusie rosną w siłę a Wasze samopoczucie jest lepsze niż kiedykolwiek :*

Ja dzisiaj od rana się zagotowałam, poszłam na wyniki i okazało się, że diagnostyka nieczynna.. Na stronie informacja, że otwarte i nieraz byłam w sobotę, a tutaj taki psikus. Zastanawiam się czy nie za późno już na te badania, bo to 11tc już, lekarz chyba mi głowę urwie jak przyjdę bez wyników znowu :(
Hejka...
Zrób w poniedziałek i najwyżej wyniki podasz lub prześlesz mmsem. :) Ja tak wysłałam swojej.

Co do prenatalnych to chyba i tak każdy lekarz robi kobiecie, którą ma pod swoją opieką. Bynajmniej tak mi się wydaje, może nie każdy na NFZ ;). Mi z synem robiła takie badanie moja doktorka. Teraz pewnie tez by zrobiła ta do której chodzę, ale z racji wieku należy mi się to badanie + test PAPA. Dała skierowanie do certyfikowanej pani doktor i tyle. Ufam jej i tez uważam jak @MatiMar że gdyby widziała że coś jest nie tak, miałaby jakieś wątpliwości sama doradziliby zrobić lub skonsultować z innym lekarzem. Moja wiem, ze tak robi. Mi na szczęście na pierwszej wizycie mówiła już o tych prenatalnych, wiec nie miałam domysłów dlaczego mam na nie iść ;). I jeśli one wskażą potencjalne ryzyko to wtedy zrobię Nifty.

Miłego dnia mamuśki :biggrin2:

Ja idę do lekarza z certyfikatem i do mojego bo ma mega sprzęt i wiedzę więc obstawiam jestem byle dzidzia żyła i była zdrowa bo ja odliczam do piątku ...

Dopiero wstaje [emoji23]

Dzien dobry wszystkim ciezaroweczka....wlasnie przeczytalam ze do konca ciąży zostalo mi równe 200 dni...jupiii

A czy wszystkie słyszałyście już serduszko? Ja dopiero na następnej wizycie, powiedziała, że wcześniej się nie włącza. Nie wiem o co chodzi, ale chyba o fale dźwiękowe.

Bzdury nie jest to szkodliwe chyba ze lekarz puszcza 5h xD bo chodzi o przegrzanie malucha też . Czytałam o tym nie ma żadnych badań potwierdzających szkodliwość to tak samo jak częste usg by sxkodzilo a w szpitalu nie raz 3x na dzień robią [emoji4]
Mi puszcza zawsze od pierwszego razu [emoji4]

W poprzedniej ciąży puszczał serduszko od pierwszej wizyty, teraz jeszcze nie słyszałam tylko widziałam, stwierdził że teraz wcześniej niż 12 tydzień nie puszcza głosu żeby dziecku nie przeszkadzało.

Widziałam serduszko 3 razy, ale tutaj tętno dają usłyszeć dopiero po 14tc...
U mnie zostało 5 dni do usg....
I też codziennie błagam żeby wszystko było dobrze.

Dzisiaj idę ściąć włosy. Od dwóch lat nie farbuje I chce już mieć z głowy walkę z resztą zniszczonych końcówek.

Pogoda piękna, a mnie od wczoraj znowu mdli....

reklama
W poprzedniej ciąży puszczał serduszko od pierwszej wizyty, teraz jeszcze nie słyszałam tylko widziałam, stwierdził że teraz wcześniej niż 12 tydzień nie puszcza głosu żeby dziecku nie przeszkadzało.
Dziecko jeszcze nie słyszy [emoji6] ono tylko czuje jak się uciska na brzuszek póki co i czy jest ciepło czy zimno chyba ale pewna nie jestem [emoji16]

Do góry