reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Ja też nie słyszałam, widziałam tylko, jak zapytałam kiedy można będzie posłuchać to powiedział, że na razie nie bo nie ma co dzieciaczka dodatkowo forsować.
Kiedy zaczynają robić usg przez brzuch? Ja na razie cały czas miałam dowcipnie..

Darina mialam pytac czy placisz, ale juz mnie uprzedzilas, u Nas to koszt ok. 2000-2500 .... Duzo, ale wydaje mi.sie ze ten spokoj jest wart wszystkiego.

Locja ja zmienilam lekarza w poprzedniej ciazy w 30 tc ;-) wielkie rozczarowanie, bo chodzilam do niego kilka lat, prywatnie!

Anet, to chyba Ty pisalas ze masz chorego brata ? Czy mama bedac w ciazy wiedziala ze syn bedzie chory ??

Martyna, matko co za idiotka z tej lekarki, badania prenatalne nie sa po to aby denerwowac matke, w wielu przypadkach dziecia mozna pomoc, ta pani jest niedouczona!! Poza tym jest jeszcze rozszerzona diagnostyka! Dramat...

Piszecie o badaniach prenatalnych, robilam je zackazdym razem, mimo tego ze tanie nie sa, u mnie to koszt ok. 400 zl, kazda z Nas powinna je miec, jesli jest za drogo, badz z innych wzgledow nas na nie nie stac, to czesto w szpitalach robia badania i wtedy za darmo mozna sie wkrecic, warto pytac.
W drugim trymestrze czyli okolo 20tc rowniez robilam takie badanie dodatkowo z echem serca i teraz tez zrobie.
W trzecim juz nigdy nie zdazylam ;-)

Mi sie chyba na sile chce rozwinac zapalenie ucha, ratuje sie jak moge.... Nie dam sie :-) no i mam wyjazd tygodniowy z moimi chlopcami na tydzien... wolalabymbyc zdrowa :-)

Tak ja to pisalam, to bylo prawie 21 lat temu wiec nie robili wtedy tak usg ani badan, wiadomo zepsol downa mozna bylo wybadac ale tez trafil sie taki lekarz ze czekal z porodem urodzil sie dopiero 2 tyg po terminie i byl podduszony co spowodowalo dodatkowo porazenie mozgowe. Dodatkowo ja i reszta mojego rodzenstwa urodzila sie zdrowa a wszystkich razem nas bylo 7.

Dziewczyny, ktore biora luteine czy duphaston jakie macie zalecenia tzn czy Wasi lekarze mowili jak dlugo macie brac? Pytam bo dzisiaj lekarz zalecil po malu zmiejszac dawki i odstawic najpierw luteine dopochwowa a potem podjezykowa. Biore sporo wiec pewnie jeszcze z 2 tyg jak zejde do 0. Boje sie troche tego odstawienia bo w poprzedniej ciazy tu po odstawieniu pojawily sie plamienia i skracanie sie szyjki macicy i lezenie plackiem praktycznie do konca ciąży no i wtedy odrazu dostalam spowrotem luteine i dupka i bralam praktycznie do 36 tc.

Ja mam duphaston od pierwszej wizyty 3x1 i tak mam brac do 12 tyg a pozniej bedziemy schodzic tak mi powiedzial moj gin ostatnio.

Ja też nie słyszałam, widziałam tylko, jak zapytałam kiedy można będzie posłuchać to powiedział, że na razie nie bo nie ma co dzieciaczka dodatkowo forsować.
Kiedy zaczynają robić usg przez brzuch? Ja na razie cały czas miałam dowcipnie..
To takie gadanie kolezance tak nie puszczal bo mu sie noe chciało.
Ja miałam od 8 tyg przez brzuch już tez bo ładniej było widać bo u mnie bobas wysoko [emoji4]
I mam 2 płytki już jak rośnie [emoji4]
Teraz mam strach już bo za długo czekam na kolejną wizytę :/

Anet brak slow na lekarza....
Duzo Was, super jest miec taka rodzinke !

Motylkowelove przez brzuch.z poczatku widac slabo jak ktos ma wiecej tluszczyku, u chudzielcow latwiej :-)

Ja tez nie sluchalam, tylko sprawdzil jak szybko dokladnie bije, ale nie mialam z tym problemu i tak jak zobaczylam robaczka co mu serce pika to zalalam sie lzami:) nie proponowal ja nie pytalam ale nie mialam z tym problemu:)

reklama
Ja tez nie sluchalam, tylko sprawdzil jak szybko dokladnie bije, ale nie mialam z tym problemu i tak jak zobaczylam robaczka co mu serce pika to zalalam sie lzami:) nie proponowal ja nie pytalam ale nie mialam z tym problemu:)

Ja widziałam , jak mruga , ale jak włączył to myślałam , ze wyjdę z siebie ... słyszeć jak bije serduszko nie moje , a mojego dzieciątka ... no niezapomniany dźwięk :) teraz jak mam gorsze dni i sie boję czy jest wszystko dobrze i chce mi się płąkac ze strachu to odpalam płytkę i słucham i sobie tłumacze ze jest wszystko dobrze :)

Do góry