reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Na 4 :) bo bedziecie we czworke w domu ;) a i z wpisaniem nie ma problemu bo pesel sie odrazu przy rejestracji dziecka dostaje :)

Dziękuje :). Tez tak myślalam ale moj M mnie w blad wprowadził. Mowie mu ze teraz jest próg nawet na becikowe... Nie wiedzialam serio... Dopiero po Twoim linku :). A on do mnie ze w takim razie nic nie dostaniemy :(.

reklama
Wróciłam z USG. Wszystko ok, serduszko bije, dziecko się rusza. Termin dokładnie jak z OM, czyli 21 grudnia. No trudno, raczej nie donoszę do stycznia ;)
Łobuz nie chciał się porządnie pokazać i pani nie mogła zmierzyć przezierności karku, ale mówi, że na oko wygląda to ładnie, tylko nie może ustawić pomiarów. W związku z tym w 15 tc będę miała dodatkowe badania krwi.

Nie umiem dodać zdjęcia, jeśli nie mam do niego linku :p
Super[emoji7]

Nie zgodzę się z tym. Ojciec dziecka moze byc.przeciez znany, a rodzice nie muszą przeciez mieszkac ze sobą.
Ludzie kombinują jak się da, znajoma tak pokombinowała zeby dostać 500+. Mieszka z ojcem dziecka, ale wpisała we wniosku, ze wychowuje sama i jej przyznali, bo nie brali pod uwage dochodu ojca w tym wypadku
Wszystko jest ok, dopoki ktos "uprzejmie" nie doniesie ;)
U mnie w mopsie jak nie mieszkaja razem i mama chce tylko swoje dochody dac to potrzebny jest wyrok o alimenty na dziecko. I zmienilo sie to od tamtego roku. Na sto procent bo ja tez korzystam z mopsu i mam alimenty z mopsu

Nie zgodzę się z tym. Ojciec dziecka moze byc.przeciez znany, a rodzice nie muszą przeciez mieszkac ze sobą.
Ludzie kombinują jak się da, znajoma tak pokombinowała zeby dostać 500+. Mieszka z ojcem dziecka, ale wpisała we wniosku, ze wychowuje sama i jej przyznali, bo nie brali pod uwage dochodu ojca w tym wypadku
Wszystko jest ok, dopoki ktos "uprzejmie" nie doniesie ;)
Z ciekawości zapytałam, też nie planuje oszukiwać i kombinować, najwyżej po prostu nie dostaniemy nic i tyle. Jedyne chyba co na 100% się dostaje to kase z polisy i mężczyzna jak się nie mylę chyba nawet więcej niż kobieta dostaje za narodziny dziecka, chociaż pewnie i to zależy od warunków polisy :)

U mnie w mopsie jak nie mieszkaja razem i mama chce tylko swoje dochody dac to potrzebny jest wyrok o alimenty na dziecko. I zmienilo sie to od tamtego roku. Na sto procent bo ja tez korzystam z mopsu i mam alimenty z mopsu
Co ty? Ale to też takie troche głupie, bo przecież są ojcowie, ktorzy: albo dobrowolnie płacą alimenty (bez wyroku sądu- moj byly tak placil przez rok), albo nie mają zasądzonych i nie płacą. U nas z tego co wiem jak narazie tego nie sprawdzają i wierzą na słowo :p
Z ciekawości zapytałam, też nie planuje oszukiwać i kombinować, najwyżej po prostu nie dostaniemy nic i tyle. Jedyne chyba co na 100% się dostaje to kase z polisy i mężczyzna jak się nie mylę chyba nawet więcej niż kobieta dostaje za narodziny dziecka, chociaż pewnie i to zależy od warunków polisy :)
Ja w żaden sposób nie pomyslalam, ze chcesz kombinować! [emoji14] zreszta nawet jesli, to mi nic do tego :) sama troche kombinowałam jak składałam pozew o alimenty:p ale to inna bajka :)

Dziewczyny, możliwe sa pierwsze ruchy maleństwa w 12tyg? Nie za wcześnie? W weekend poczułam takie delikatne smyranka w okolicach pępka... A dzis juz dwa razy :rolleyes2: po śniadanku i teraz po ciachu :tak:...
O kurcze teraz jak przysiadlam do neta i przeglądam to zobaczyłam że byłam w błędzie, w 20-24tc jest dopiero na wysokości pępka o_O

W 12tc jest ciut nad kością lonowa ale ledwo ledwo, także ty ruchy wyczujesz może tak w podbrzuszu nisko, a żeby ręką poczuc to dopiero 14tc w górę.

Co ty? Ale to też takie troche głupie, bo przecież są ojcowie, ktorzy: albo dobrowolnie płacą alimenty (bez wyroku sądu- moj byly tak placil przez rok), albo nie mają zasądzonych i nie płacą. U nas z tego co wiem jak narazie tego nie sprawdzają i wierzą na słowo :pJa w żaden sposób nie pomyslalam, ze chcesz kombinować! [emoji14] zreszta nawet jesli, to mi nic do tego :) sama troche kombinowałam jak składałam pozew o alimenty:p ale to inna bajka :)
Moja kumpela to musiala iść ze swoim facetem do sadu rodzinnego z dobrowolnym Jego poddaniem sie alimentów[emoji23]. Moze tak byc ze ojciec placi dobrowolnie ale musi to byc tez zatwierdzone przez sąd i musi byc wyrok. Ja pamiętam jak załatwialam to mi wystarczylo ze zaniose powierdzenie z sadu ze mam zlozony pozew o rozwod i alimenty ale to było kilka lat temu. Teraz nawet zanim sie kobieta nie rozwiedzie i nie ma wyroku to nie moze sie starac o kase z mopsu. Bez sensu totalnie. A najlepsze jest to ze jak wzielam slub z moim Misiem dwa lata temu to w mopsie chcieli ode mnie PIT od mojego J z 2014 roku. Mowie do tej kobiety ze przecież moglam Go nawet nie znac wtedy [emoji23][emoji23] Ale musial byc pit i koniec. Mimo ze moje dzieci maja dochod- alimenty, plus drugi dochod im sie wlicza od mojego J. Debilizm dla mnie totalny. Nawet pytalam i rozdzielnosc majątkowa bo przecież moj obecny maz nie musi utrzymywać moich dzieci skoro maja alimenty to tez mi powirdzieli ze nie ma znaczenia bo dochod i tak sie wliczy[emoji53][emoji53][emoji53] to tylko w Polsce

reklama
Do góry