reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Cześć dziewczynki!
@Zuzik1981 super informacje! Odpoczywajcie, a wszystko będzie dobrze!

Dziewczyny jestem tu.. bo nie mam gdzie iść.. a na Mazurach mi ciąży nie uratują ... powiedziano mi to dosłownie..
A to jest jego mieszkanie czy wynajmujecie? A masz jakieś źródło finansów? Cokolwiek? Może wynająć u kogoś pokój w zamian za jakąś niewielką opiekę? Wiem, że za dużo nie pomożesz, bo ciąża zagrożona ale czasami starszej osobie wiele nie trzeba, małe zakupy zrobić, trochę posprzątać czy zrobić obiad a najbardziej chodzi o towarzystwo. Może właśnie to ze odejdziesz otworzy mu oczy choć trochę? Współczuje ci bardzo...

reklama
Witam was dzis, obudzilam sie o 6 mega glodna wiec zdjadlam drozdzowke napilam sie goracej herbaty i poszlam spac :) spalam jeszcze do 9 i teraz jest mi nie dobrze :/ eh
Dziekuje wszystkim za odpowiedz dotyczaca przedszkola, wiem ze to juz duza dziewczynka i ze im wczesniej pojdzie tym latwiej bedzie miala pozniej w szkole :) mam nadzieje ze bedzie dobrze i ze obie bedziemy zadowolone.

Po 14h od wyjścia do pracy wrócił.
Chociaż bolał mnie brzuch i ogólnie zle się czuje zrobiłam mu kolacje.
Brat przywiózł mu do pracy dwie torby słoików z kompotami itd.
Przyniósł to. Tak się zmęczył, że skurwy..n powiedział : nie wyjdę już z tym kundlem sama sobie idź..
Po czym oburzony do mnie krzyczy: no czekam jak mnie przeprosisz nie doceniasz mnie i moich starań !
Co cygańska cholota i duma Ci nie pozwala?

Siedzę teraz z psem po spacerze na ławce przed blokiem i ryczę.

Nie odzywaj sie do niego jesli tak sie do ciebie odnosi. Jestescie wogole po slubie? jesli nie to chyba juz mozesz sie starac o jakies mieszkanie z mopsu ale to musisz isc powiedziec jaka sytuacja i dopytac o wszystko. I jesli nie jestescie po slubie, to ja zaraz po porodzie wnioslabym wniosek do sadu o alimenty, przynajmniej dziecko bedzie zabezpieczone.

Witam sie w srode ;) ja juz w drodze pociągiem do rodzicow na wieś jade odpocząć :) @Zuzik, super wieści, myślałam wczoraj o Tobie czy jest ok. @Mamusia96, on sie ewidentne znęca nad tobą psychicznie. Mam w pracy taka koleżankę która poznała faceta przez neta i sa juz 5 lat. On tez sie tak zachowuje wobec niej, jest okropnie zazdrosny i ma nad nią władze psychiczna. Jak byłyśmy w delegacji i nie odebrała tel bo nie słyszała to potem darł sie po niej przez telefon az ja to słyszałam. Była w szoku, ze ja mam w domu takiego faceta, który traktuje mnie jak księżniczkę, moze bez przesady ale nie martwię sie o zakupy, sprzątanie czy gotowanie jak mowie ze nie mam siły. Wczoraj sie zadeklarował ze okna umyje [emoji173]️ Kochana, uwierz mi, ze mozna inaczej... pokaz mu ze nie ma władzy nad tobą... zobaczysz jak zmięknie...

[emoji16]
FB_IMG_1532437024227.jpg

Załączniki

• FB_IMG_1532437024227.jpg
    FB_IMG_1532437024227.jpg
    60,4 KB · Wyświetleń: 312
Po 14h od wyjścia do pracy wrócił.
Chociaż bolał mnie brzuch i ogólnie zle się czuje zrobiłam mu kolacje.
Brat przywiózł mu do pracy dwie torby słoików z kompotami itd.
Przyniósł to. Tak się zmęczył, że skurwy..n powiedział : nie wyjdę już z tym kundlem sama sobie idź..
Po czym oburzony do mnie krzyczy: no czekam jak mnie przeprosisz nie doceniasz mnie i moich starań !
Co cygańska cholota i duma Ci nie pozwala?

Siedzę teraz z psem po spacerze na ławce przed blokiem i ryczę.
Straszne rzeczy, chcialo by sie napisac "nie martw sie, nie placz", ale jak nie plakac w takiej sytuacji. Nie trac nerwow na Niego, bo na to nie zasluguje. Wg nas bardzo dobrze dbasz o siebie i Lilke, takie smsy maja tylko na celu zranić. Trzymaj sie!

Dzien dobry dziewczynki mam dobre wieści byla u mnie pani doktor i powiedziała ze moje wyniki sa dobre a to co wczoraj sie saczylo to byly wody z tej pierwszej warstwy worka owodniowego ale zostało to w porę zatrzymane....więc ufff dzieki ze bylyscie ze mna i Michasia....
Teraz musze jeszcze troche zostać w szpitalu a jak pójdę do domu to lezenie mnie czeka ale cóż będę lezec jak trzeba
Mamusia96 kopnij gnojka w tylek nic dobrego z tego nie bedzie chyba bym poszukala pomocy w jakims ośrodku pomocy spolecznej a jakby bylo trzeba to bym jeszcze naklamala ze reke tez potrafi na Ciebie podnieść...naprawdę Ci współczuję
Najwazniejsze, ze sytuacja opanowana i zaraz wracacie zdrowe do domu! [emoji4]

Udało mi się go nagrać. Dwa dosyć mocne nagrania.. oby się kiedyś przydały... i obym to ja dostała całkowite prawa rodzicielskie.
A może i mnie pokocha kiedyś jakiś mężczyzna..dla którego będę tak ważna jak wy jesteście ważne dla swoich partnerów..

Niestety dostaje 740zl z Zusu i 300zł od rodziców. Nie utrzymalalabym się tutaj sama.

reklama
Moja corka ma 4 lata, caly czas chce isc do przedszkola, nie ma takiego spotkania tylko odrazu idzie 1 wrzesnia i dziecko sie zostawia. Najgorsze jest to ze jak sie np wstydzi czy cos jej nie odpowiada to wogole nawet sie nie ruszy tylko stoi i patrzy w jeden punkt.

@lucalew ja na spotkaniu dla rodzicow dostalam taka ankiete do wypelnienia czy dziecko sie samo ubiera, czy je samo, czy samo korzysta z wc itd, o to jestem dosc spokojna choc z jedzeniem tez bedzie porazka bo on nie lubi sama jesc tylko zje np polowe i mowi nakarm mnie mamo.
Niestety nie było spotkania rodziców ani nie będzie dni otwartych.

Do góry