reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Anet a ja wrecz przeciwnie. Ciaze znosze super, czuje się b. dobrze. Zadnych mdlości, boli, dyskonfortu... i odpoczywam jak nigdy... Od pracy głownie, która mam nie łatwa. A ostatnie dwa lata daly mi tak w kość ze rozmyślam o tym czy tam wroce po maciezyński... Tak ze teraz mam psychiczny i fizyczny luz, ktory moze jak dla mnie trwac i trwac...
A co bedzie po porodzie juz się boje. Syn dal nam tak popalic jako noworodek, ze po pol roku jak mnie moja mama zobaczyla to się wystraszyla. Powiedziala ze weźmie sobie urlop, zostanie z nim kilka dni a nam kazala się jechac gdzies zresetować... Mialam wtedy opory, ale do dzis jej dziękuje za to ze mnie przekonala. Bardzo bylo mi to potrzebne... Inaczej chyba bym depresje złapała. Bylam wykończona jego kolkami i ciagłym wyciem. A maz dwa razy mial w tym czasie wypadek samochodowy ze zmeczenia i niewyspania... Tak ze ja poki co się ciesze obecnym blogim staniem i licze ze drugi syn bedzie choc trochę łatwiejszy...

Mi sie wydaje ze moze za szybko mam ciaze za ciaza bo roznica rowno co dwa lata teraz bedzie trzecie ale ciaz juz 5 mialam jak mowie lekarzom to sie za glowe lapia bo 24 lata nie cale i 5 ciaza :D i tak nie pobije kuzynki ktora ma 30 lat i 5 dzieci, jedno stracila w dosc zaawansowanej ciazy.
Eh teraz bedzie zly miesiac dla mnie :/ w sierpniu strata pierwszego dziecka i gdyby nie puste jajo w styczniu to juz bym rodzila :/ Boze wiem ze glupio mysle ale nie moge przestac...

reklama
Mnie kazda ciaza meczyla i ta nie jest inna :) dla mnie 9 miesiecy to za duzo :D pol roku by wystarczylo hehe, ale ja w sumie nie wiem co to kolki bo zadne z moich dzieci nie mialo, w nocy tez dosc ladnie spaly pilnowalam tylko zeby co 3 godz jadly i tyle
Ja też nie jestem fanką stanu ciążowego. Nie lubię nie mieć kontroli nad swoim zachowaniem czy ciałem, a tu muszę się poddawać w 100% Tyle złych doświadczeń za nami, że ciaza jest dla mnie czasem strachu, bólu, spełnionych i niespełnionych nadziei. Do tego mecze się, tak po prostu się męczę...

@Aguu..la nam też najstarszy dal popalic...masakra... Skonczyl miesisc i zaczely sie kolki. Od poczatku spal 3h, potem 3 byl aktywny. Niewazne, ze to srodel nocy. Jak miał pół roku to budził się co noc i płakał co chwilę przez 2h!!! Na dodatek wstawał o 6, był to dla mnie bardzo ciężki czas. Mój mąż w nocy zajmował się nim tylko w weekendy, bo codziennie wstawał o 6 do pracy. Do tego od 8 tyg miał straszna wysypke i alergię. Byl caly w czerwonych suchych plamach. Później zaczęłam podejrzewać, że to NOP. Drapal się niemiłosiernie. Lekarze nie wiedzieli jak mu pomóc, to było straszne. Nikt z nas nie jest alergikiem, nikt. Skóra zaczela sie uspokajac się jak skoczył 2l i 2m. Alergię ma do dziś. Tyle, ze tecmeki wynagradzal w dzien, bo to bardzo pogodny i wesoly maluszek byl. Bałam się bardzo co będzie z drugim, a Julkowi nic nie dolega w tych sprawach. Od początku śpi super i nie ma problemów zdrowotnych.

Mi sie wydaje ze moze za szybko mam ciaze za ciaza bo roznica rowno co dwa lata teraz bedzie trzecie ale ciaz juz 5 mialam jak mowie lekarzom to sie za glowe lapia bo 24 lata nie cale i 5 ciaza :D i tak nie pobije kuzynki ktora ma 30 lat i 5 dzieci, jedno stracila w dosc zaawansowanej ciazy.
Eh teraz bedzie zly miesiac dla mnie :/ w sierpniu strata pierwszego dziecka i gdyby nie puste jajo w styczniu to juz bym rodzila :/ Boze wiem ze glupio mysle ale nie moge przestac...

Gdyby nie straty ja miałam juz troje dzieci. A tak syn jest jedynakiem :(...
Kazdy ma swoje zyciowe doświadczenia.
Ja marze tylko o tym aby syn nie byl sam...
Trzeba byc dobrej myśli :).

Ja też nie jestem fanką stanu ciążowego. Nie lubię nie mieć kontroli nad swoim zachowaniem czy ciałem, a tu muszę się poddawać w 100% Tyle złych doświadczeń za nami, że ciaza jest dla mnie czasem strachu, bólu, spełnionych i niespełnionych nadziei. Do tego mecze się, tak po prostu się męczę...

@Aguu..la nam też najstarszy dal popalic...masakra... Skonczyl miesisc i zaczely sie kolki. Od poczatku spal 3h, potem 3 byl aktywny. Niewazne, ze to srodel nocy. Jak miał pół roku to budził się co noc i płakał co chwilę przez 2h!!! Na dodatek wstawał o 6, był to dla mnie bardzo ciężki czas. Mój mąż w nocy zajmował się nim tylko w weekendy, bo codziennie wstawał o 6 do pracy. Do tego od 8 tyg miał straszna wysypke i alergię. Byl caly w czerwonych suchych plamach. Później zaczęłam podejrzewać, że to NOP. Drapal się niemiłosiernie. Lekarze nie wiedzieli jak mu pomóc, to było straszne. Nikt z nas nie jest alergikiem, nikt. Skóra zaczela sie uspokajac się jak skoczył 2l i 2m. Alergię ma do dziś. Tyle, ze tecmeki wynagradzal w dzien, bo to bardzo pogodny i wesoly maluszek byl. Bałam się bardzo co będzie z drugim, a Julkowi nic nie dolega w tych sprawach. Od początku śpi super i nie ma problemów zdrowotnych.

Kruszka dzięki dajesz nadzieje :). Szymon dlugooo wstawać o 6 albo budzil sie w środku nocy niewazne czy to 1 czy 2 godz byla i chciał się bawic, a my rano oraz oboje do pracy. Maz do korpo wiec w ogole hardcor. Kazde szczepienie odchorowal. Kazdego ząbka przegoraczkowal i przewyl. Alergie i AZS tez mamy za soba. Moj P to dlugooo o drugim dziecku niechcial nawet słyszec ;).

Moja wlasnie kopie znowu, dzis caly czas...ja mam nadzieje, ze po porodzie troche pospi :D
@Mamusia96 te osmiorniczki akurat zrobila moja mama :) jesli bys chciała, to Ci taka wymodzi :)
Aha dziewczyny, mama ma w szafie rozki uszyte, chyba 4 lub 5 sztuk. Moze chcialybyscie? Za symboliczny grosz, zdaje sie ze jeden jest dla dziewczynki a reszta dla chlopaka. Jesli by ktoras z Was chciala to wstawie foty.
Ja mam wlasna wizje kolorystyczna, wiec musze sobie uszyc wg wlasnego widzi mi sie :D
Ja jestem chetna dla chlopca :)

Dziewczyny rano wrzuce rozki, bo mama fajnego zdjecia zribic przy sztucznym swietle nie może.
@Mamusia96 zapytam mamy, na pewno Ci zrobi szybko jakbys chciala, moja robila jeden dzien :)

Pozdrawiamy wieczornie! Ból brzucha przeszedł na szczęście, kręgosłup po spacerze też jakby lepiej. Zobaczymy jak będzie po nocy ;)
IMG_20180715_203540_657.jpg

Załączniki

• IMG_20180715_203540_657.jpg
    IMG_20180715_203540_657.jpg
    65,2 KB · Wyświetleń: 389
Dziewczyny.. obudzilam sie z reka w nocniku... jutro o 10.25 mam polowkowe!
O co powinnam zapytac na wizycie..?
Kurde nie zyje po tej akcji z zeszlej soboty.. jeszcze sie upaly u mnie zaczely, remont.. Ja nie mam glowy.. napewno o szyjke.. o porod.. i dupa nie wiem.. mam tyle nerwow i stresu ze najchetniej bym odpuscila jutrzejsza wizyte... jakos sie dziwnie obawiam.

reklama
Dziewczyny.. obudzilam sie z reka w nocniku... jutro o 10.25 mam polowkowe!
O co powinnam zapytac na wizycie..?
Kurde nie zyje po tej akcji z zeszlej soboty.. jeszcze sie upaly u mnie zaczely, remont.. Ja nie mam glowy.. napewno o szyjke.. o porod.. i dupa nie wiem.. mam tyle nerwow i stresu ze najchetniej bym odpuscila jutrzejsza wizyte... jakos sie dziwnie obawiam.
Dobry lekarz wszystko Ci powie sam i wydrukuje na papierku :) nie odwoluj! Ja siemam zastanawiam czy doktorka jutro nie namowic na polowkowe od razu, bo przeciez trzeba je zrobic do 23 tyg tak?

Do góry