reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Moja wlasnie kopie znowu, dzis caly czas...ja mam nadzieje, ze po porodzie troche pospi :D
@Mamusia96 te osmiorniczki akurat zrobila moja mama :) jesli bys chciała, to Ci taka wymodzi :)
Aha dziewczyny, mama ma w szafie rozki uszyte, chyba 4 lub 5 sztuk. Moze chcialybyscie? Za symboliczny grosz, zdaje sie ze jeden jest dla dziewczynki a reszta dla chlopaka. Jesli by ktoras z Was chciala to wstawie foty.
Ja mam wlasna wizje kolorystyczna, wiec musze sobie uszyc wg wlasnego widzi mi sie :D
Dokładnie wrzucaj zdjęcia :D z chęcią coś wybiorę jak mi wpadnie w oko i się z Tobą pohandluje :D

Ok zaraz napisze do mamy co by fotki zrobila ;)
Lekarz prywatnie kurde...wiec raczej kazda ma umowiona godzine. No nic, spróbuje po 15 dzwonic, jak nikt nie odbierze, to na 16 pojade, najwyzej poczekam.

Mnie kazda ciaza meczyla i ta nie jest inna :) dla mnie 9 miesiecy to za duzo :D pol roku by wystarczylo hehe, ale ja w sumie nie wiem co to kolki bo zadne z moich dzieci nie mialo, w nocy tez dosc ladnie spaly pilnowalam tylko zeby co 3 godz jadly i tyle :)

Hehe pokazywalas nam juz jajeczka ;) dalej nie pewnosc?

Anet a ja wrecz przeciwnie. Ciaze znosze super, czuje się b. dobrze. Zadnych mdlości, boli, dyskonfortu... i odpoczywam jak nigdy... Od pracy głownie, która mam nie łatwa. A ostatnie dwa lata daly mi tak w kość ze rozmyślam o tym czy tam wroce po maciezyński... Tak ze teraz mam psychiczny i fizyczny luz, ktory moze jak dla mnie trwac i trwac...
A co bedzie po porodzie juz się boje. Syn dal nam tak popalic jako noworodek, ze po pol roku jak mnie moja mama zobaczyla to się wystraszyla. Powiedziala ze weźmie sobie urlop, zostanie z nim kilka dni a nam kazala się jechac gdzies zresetować... Mialam wtedy opory, ale do dzis jej dziękuje za to ze mnie przekonala. Bardzo bylo mi to potrzebne... Inaczej chyba bym depresje złapała. Bylam wykończona jego kolkami i ciagłym wyciem. A maz dwa razy mial w tym czasie wypadek samochodowy ze zmeczenia i niewyspania... Tak ze ja poki co się ciesze obecnym blogim staniem i licze ze drugi syn bedzie choc trochę łatwiejszy...

U nas tez to byla stopa SKS. Na szczęście trafilam na swietnego lekarza i teraz nie widac nic po chorobie. Mlody ma slabszą prawa nogę i sportowcem niestety nie bedzie nigdy ale kto nie wie ze mial taką wade to nie pozna. Ale moglo byc różnie. Dlatego wiem ile znaczą badania prenatalne i nikt mi nie wmowi ze nie powinno sie ich robic.

Marta badnia prenatalne TAK, porzadne usg ale juz pappa z krwi po moim przejściach, ktory mimo super usg zawyza ryzyko... Jak dla mnie juz niekoniecznie! To powinno byc jakos inaczej rozwiazane...

Marta badnia prenatalne TAK, porzadne usg ale juz pappa z krwi po moim przejściach, ktory mimo super usg zawyza ryzyko... Jak dla mnie juz niekoniecznie! To powinno byc jakos inaczej rozwiazane...
U mnie bylo odwrotnie, po usg wyszlo mi wieksze ryzyko chorob, dopiero jak test pappa zrobilam, to wyszly duuuzo lepsze wyniki.

Co do wizyt to na nfz wchodzę szybciej niż prywatnie :D ale nauczona doświadczeniem prywatnie umawiam sie na ostatnia możliwa godzinę i zazwyczaj wtedy lekarz poświęca mi wiecej czasu, ostatnio bylismy z mężem na wizycie 40min, no ale półtorej godz czekania było :) @aguula, ja tez nie mam zamiaru wracać do obecnej pracy, chcielibyśmy od razu w druga dzidzie celować... zobaczymy jak wyjdzie i czy po jednym nie bede miala dosc. Boje sie wlasnie tego, że maluch da nam popalić bo mam ciagle głupie myślenie, że chłopaki sa bardziej niespokojne :D fajnie, że teraz mozna odpocząć i skupić sie na sobie, strasznie sie ciesze z każdego dnia bez pracy :)

Jeso ja nie pamietam ja ktora wizyte jutro mam :( tyle sie nadzwonilam po lekarzach, ze juz nie wiem..przyjmuje od 16-20 i tak tez jest rejestracja, woec wczesniej jak o 16 dzwonić nie man co, a cos mi swita ze to byla wlasnie 16 z czyms...kurde :( nie wiem teraz czy jechac na 16? No bo wiadomo kazda pacjentka na jakas godzine jest umowiona...
Pisałaś mi ostatnio ze dasz znac po wizycie i napisalas po ktorej h. To pewnie ze wcześniejszych wiadomościach jest [emoji16]

U mnie bylo odwrotnie, po usg wyszlo mi wieksze ryzyko chorob, dopiero jak test pappa zrobilam, to wyszly duuuzo lepsze wyniki.

Sabi no wlasnie po tym ile się naczytałam i nasluchałam przed amniopunkcja straciłam zaufanie co do wiarygodności tych badań...

Wrzucaj foty różków. Tez chetnie odkupie :).

reklama
Moja wlasnie kopie znowu, dzis caly czas...ja mam nadzieje, ze po porodzie troche pospi :D
@Mamusia96 te osmiorniczki akurat zrobila moja mama :) jesli bys chciała, to Ci taka wymodzi :)
Aha dziewczyny, mama ma w szafie rozki uszyte, chyba 4 lub 5 sztuk. Moze chcialybyscie? Za symboliczny grosz, zdaje sie ze jeden jest dla dziewczynki a reszta dla chlopaka. Jesli by ktoras z Was chciala to wstawie foty.
Ja mam wlasna wizje kolorystyczna, wiec musze sobie uszyc wg wlasnego widzi mi sie :D

Marzy mi się identyczna jak Twoja różowo siwa. Jakiej kwoty by oczekiwała za nią Twoja mama?:) i kiedy mogłaby taką śliczną uszyć?:)

Do góry