Dziewczyny tu pisaly tez o aptece bilzej ciebieMaja a odszukałabyś proszę jaka to była strona z tymi niższymi cenami? Musiałam przegapić i nie zapisałam sobie. Byłabym wdzięczna [emoji5]
Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Zinc
Fanka BB :)
Oj ja mam to samo jeśli Cię to pocieszy... Może mamy humor zwalony przez brak słodyczy bo ja też często płaczę...Z jedzenie niestety nie poszaleje bo mi cukier skoczy a zjadlabym co dobrego na pocieszenie a tu kicha niestety
Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
kosa1212
To lipa straszna. Ale widziałam prognozę pogody i od jutra słoneczko zawita do nas więc od razu humory się poprawią [emoji1] ja za to ostatnio zrobiłam się strasznie leniwa. Najchętniej lezalabym całymi dniami [emoji1]Z jedzenie niestety nie poszaleje bo mi cukier skoczy a zjadlabym co dobrego na pocieszenie a tu kicha niestety
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Aha,dzięki. No to,ze w szpitalu takie są to wiem,zreszta tu wszystko jest taki plus,ze nie trzeba brać jakiś kosmetyków nawet,wszystko jest dostępne tylko na wyście siebie i dzidzie ubrać. Tu to nawet jeszcze do domu dają kosmetyki,pampersy itd przynajmniej mam z głowy pakowanie torby,wrzucę tylko ciuchy moje i dzieci,kapcie i szczoteczkę do zębów i jadęJa te podkłady na łóżko biorę do szpitala a jak się zostaną to wykorzystam przy małej jak będę gdzieś w przychodzi czy gdzieś aby położyć na tym i ja np. przewinąć. W pierwszej dobie bardzo silne krwawienie jest więc to dla ochrony jest aby łózka zbytnio nie zapaskudzić szpitalnego, pościel codziennie zmieniają na czysta ale to tylko dla ochrony jest jak by tamte przeciekły ale co szpital to co innego żądają ja np. nie muszę brac ubranek dla małej do szpitala tylko musze mieć na wyjście tylko kosmetyki chusteczki i pampersy i smoczek i dla siebie swoje rzeczy i tyle
evela.8585
Cześć dziewczyny
Dawno mnie nie było...też remonty przechodzę, miała być wykończona góra w domu do grudnia, ale chyba jednak nie zdążymy, ale już mnie to nie martwi, będziemy z małą na dole, grunt, że nie pod mostem.Przez 2 tyg. był szpital w domu, mąż chorował więc niemalże koniec świata na szczęście ja się ochroniłam przed choróbskiem.
Ja zamawiałam rzeczy z "Bliżej Ciebie", myślę, że ceny ok. Kremy i środki do pielęgnacji polecam Wam z Rossmana, tanio i skład mają dobry. Polecam Wam odwiedzenie strony Srokao pl, kobieta dokonuje analiz kosmetyków dla dzieci, płynów do higieny intymnej dla nas kobiet itd...bardzo ciekawa strona, polecam. U nas na forum w wątku zakupy dla maluszka są podane 2 linki do wyprawki dla maluszka i dla nas, wg mnie jest to bardzo pomocne i listy zawierają wszystko czego możemy potrzebować (oczywiście same decydujemy co kupujemy i możemy pominąć to, co będzie nam zbędne).
Łapie mnie już ogromny stres przed grudniem!, pojawiają się głupkowate sny, częste pobudki w nocy na siku i dobre pozycje do snu już ciężko znaleźć, tak źle i tak nie dobrze
Zgadzam się z Wami, że pogoda nie zachęca do dobrego nastroju, poza tym nasze hormony dają się we znaki...ale musimy jakoś przetrwać...i nasi partnerzy również.
Postaram się nadrobić chociaż po części wpisy aczkolwiek jest tego tyle, że na pewno nie uda się prześledzić wszystkiego, ale w wolnej chwili przejrzę szybciutko ile zdążę
Wy kobietki łapiecie już stres przed porodem, obawiacie się jak to będzie?
Dawno mnie nie było...też remonty przechodzę, miała być wykończona góra w domu do grudnia, ale chyba jednak nie zdążymy, ale już mnie to nie martwi, będziemy z małą na dole, grunt, że nie pod mostem.Przez 2 tyg. był szpital w domu, mąż chorował więc niemalże koniec świata na szczęście ja się ochroniłam przed choróbskiem.
Ja zamawiałam rzeczy z "Bliżej Ciebie", myślę, że ceny ok. Kremy i środki do pielęgnacji polecam Wam z Rossmana, tanio i skład mają dobry. Polecam Wam odwiedzenie strony Srokao pl, kobieta dokonuje analiz kosmetyków dla dzieci, płynów do higieny intymnej dla nas kobiet itd...bardzo ciekawa strona, polecam. U nas na forum w wątku zakupy dla maluszka są podane 2 linki do wyprawki dla maluszka i dla nas, wg mnie jest to bardzo pomocne i listy zawierają wszystko czego możemy potrzebować (oczywiście same decydujemy co kupujemy i możemy pominąć to, co będzie nam zbędne).
Łapie mnie już ogromny stres przed grudniem!, pojawiają się głupkowate sny, częste pobudki w nocy na siku i dobre pozycje do snu już ciężko znaleźć, tak źle i tak nie dobrze
Zgadzam się z Wami, że pogoda nie zachęca do dobrego nastroju, poza tym nasze hormony dają się we znaki...ale musimy jakoś przetrwać...i nasi partnerzy również.
Postaram się nadrobić chociaż po części wpisy aczkolwiek jest tego tyle, że na pewno nie uda się prześledzić wszystkiego, ale w wolnej chwili przejrzę szybciutko ile zdążę
Wy kobietki łapiecie już stres przed porodem, obawiacie się jak to będzie?
Witam [emoji5]
Ja trochę zniknęłam na weekend bo po mnie rozchorował się narzeczony. Od piątku wziął wolne, w sumie jak już się dobrze czuł ale przez to wczoraj byliśmy na małych zakupach w ikei i kupiliśmy wanienkę, podkład na materac do łóżeczka i jakieś pierdoly w Primarku. Co do zakupów to w drogeri bliżej ciebie oraz w gemini. Już nie pamietam co gdzie. Patrzyłam na lepsze ceny i gdzie co jest. A kupowałam podkłady na łóżko Seni, podkłady poporodowe Absorgyn, majtki wielorazowe z canpol, i jednorazowe z Babyono, herbatkę na laktację Bocianek, krem na sutki Floslek, nożyczki z Canpol. Kosmetyki w drogeri tutaj.
Jak ktoś mieszka w Niemczech polecam zarejestrować się na dm oraz rossmann i dodać tam ze oczekuje się na dziecko. Dodatkowo zainstalować obie aplikacje na telefon. Dostaje się różne zniżki które potem wybiera się w sklepie. Ja w rossmanie miałam chyba z 5 kuponów -10% na zakupy wiec kupowałam tez inne rzeczy do domu czy dla siebie i tez zniżka obowiązywała, sa tez kupony na konkretne marki czy gratisy to zakupów. Ja tak kupowałam kosmetyki czy butelkę to wyszło jeszcze taniej nawet jak była promocja to i tak kupony obowiązywały. Jak coś więcej informacji mogę udzielić na prv żeby forum nie zaśmiecać.
Ja tez czytałam nadzorach co njelepiej kupić i jakie samolubnie o danym produkcie i stworzyłam taka listę swoją co uważam ze mi się przyda. Na laktator podobno dostaje się recepte wiec położna nie kazała mi kupować. Muszę jeszcze dokupić wkładki laktacyjne i kompresy na sutki ale to taka sama jak w Polsce wiec tu kupię.
Przepraszam ze się tak rozpisałam
[emoji85][emoji87]
My zaraz do kina na Botoks jedziemy. Urozmaicenie bo tutaj nie puszczają raczej polskich filmów. Miłego wieczora dla wszystkich.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja trochę zniknęłam na weekend bo po mnie rozchorował się narzeczony. Od piątku wziął wolne, w sumie jak już się dobrze czuł ale przez to wczoraj byliśmy na małych zakupach w ikei i kupiliśmy wanienkę, podkład na materac do łóżeczka i jakieś pierdoly w Primarku. Co do zakupów to w drogeri bliżej ciebie oraz w gemini. Już nie pamietam co gdzie. Patrzyłam na lepsze ceny i gdzie co jest. A kupowałam podkłady na łóżko Seni, podkłady poporodowe Absorgyn, majtki wielorazowe z canpol, i jednorazowe z Babyono, herbatkę na laktację Bocianek, krem na sutki Floslek, nożyczki z Canpol. Kosmetyki w drogeri tutaj.
Jak ktoś mieszka w Niemczech polecam zarejestrować się na dm oraz rossmann i dodać tam ze oczekuje się na dziecko. Dodatkowo zainstalować obie aplikacje na telefon. Dostaje się różne zniżki które potem wybiera się w sklepie. Ja w rossmanie miałam chyba z 5 kuponów -10% na zakupy wiec kupowałam tez inne rzeczy do domu czy dla siebie i tez zniżka obowiązywała, sa tez kupony na konkretne marki czy gratisy to zakupów. Ja tak kupowałam kosmetyki czy butelkę to wyszło jeszcze taniej nawet jak była promocja to i tak kupony obowiązywały. Jak coś więcej informacji mogę udzielić na prv żeby forum nie zaśmiecać.
Ja tez czytałam nadzorach co njelepiej kupić i jakie samolubnie o danym produkcie i stworzyłam taka listę swoją co uważam ze mi się przyda. Na laktator podobno dostaje się recepte wiec położna nie kazała mi kupować. Muszę jeszcze dokupić wkładki laktacyjne i kompresy na sutki ale to taka sama jak w Polsce wiec tu kupię.
[emoji85][emoji87]
My zaraz do kina na Botoks jedziemy. Urozmaicenie bo tutaj nie puszczają raczej polskich filmów. Miłego wieczora dla wszystkich.
evela.8585
M@gda
Moderatorka
Tak chodzę do 2 lekarzy i... nie będę rodzić z żadnym z nich, chyba, że będę miała ustaloną cesarkę i każe mi przyjechać.@chucherko ja kupuje najpotrzebniejsze rzeczy takie jak podklady na lozko , podklady poporodowe to te podpaski w majtki,majtki siateczkowe 2szt bo tylko takie pozwola nosic w szpitalu, nakladki do karmienia silikonowe mi pomogly w 1ciazy bo sutki nie chcialy byc jak antenki,wkladki do biustonosza przy wyciekach pokarmu bardzo przydatne, plyn z kory debu do mycia rany , oktanisept do pepka maluszka, gaziki, smoczek i butelke 150ml. Dla dzidzi jeszcze zel do kapieli 2w1 do ciala i wlosow i balsam nawilzajacy. Mozesz kupic z ziaja tam jest napisane np od pierwszych dni dziecka mi zapach noe odpowiadal wiec wziela! Nivea.
@M@gda chodzisz nadal do 2lekarzy?? Do ktoregos bardziej do porodu jestes przekonana? Ja w tym temacie mam najwieksze rozterki
Jeden nie przyjmuje porodów, drugi pracuje w klinice leczenia niepłodności, ma swoją praktykę i jeszcze pracuje w szpitalu, więc spora szansa, że bym go nie zastała w ogóle. W dodatku szpital, w którym pracuje to szpital III stopnia referencyjności - super sprawa jeśli coś jest nie tak, a u mnie tylko dzidzia ułożona główką do góry, a cała reszta ok. Waga, narządy wewnętrzne itd. itp. - boje się, że potraktowali by mnie jako mniej poważny przypadek - w dodatku szpital ok. 50 km od miejsca, gdzie mieszkam i musiałabym przez cała Warszawę jechać na Bielany, więc postanowiłam rodzić z położną w Piasecznie. Blisko mnie i bardziej... kameralnie.
reklama
tusiaczzek1988
Witam [emoji5]
[emoji85][emoji87]
Wiesz Botoks to raczej nie jest film dla kobiet w ciąży, 70% filmu jest o aborcjach, jeśli masz nerwy ze stali i jesteś twarda psychicznie to idz ale ja odradzam, sceny są brutalne zwłaszcza jak pokazują te dzieciaczki po... Ja nie patrzyłam nie dałam rady :-( a po filmie się nic nie odzywałam a jak już chciałam buzie otworzyć to się tak pobeczałam ze chyba z godzine nie umiałam dojsc do siebie. Kilka dni po tym filmie dochodziłam do siebie. A po seansie mój M powiedział że gdyby wiedział że taki będzie ten film to by mnie na niego nie wziął.