reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

byłam u dermatologa. opryszczka na brodzie, ale takie brzydactwo że ręce opadają.
jak nie kot, wcześniej osa, to teraz to :frown: do lasu to w ogóle w tym sezonie nogi nie wstawiłam bo już widziałam ten tabun kleszczy które się mnie czepiają.
jak człowiek był sam to się nic nie łapało, teraz jak trzeba uważać to wszystko cholerstwo się przypałęta. :(
Jeszcze w kolejce spędziłam 2 godziny. Nie żeby ktoś się żachnął że kobieta w ciąży, że duszno, że może przepuścić. Jak się łokciami nie rozpychasz to żadnej życzliwości :(

reklama
byłam u dermatologa. opryszczka na brodzie, ale takie brzydactwo że ręce opadają.
jak nie kot, wcześniej osa, to teraz to :frown: do lasu to w ogóle w tym sezonie nogi nie wstawiłam bo już widziałam ten tabun kleszczy które się mnie czepiają.
jak człowiek był sam to się nic nie łapało, teraz jak trzeba uważać to wszystko cholerstwo się przypałęta. :(
Jeszcze w kolejce spędziłam 2 godziny. Nie żeby ktoś się żachnął że kobieta w ciąży, że duszno, że może przepuścić. Jak się łokciami nie rozpychasz to żadnej życzliwości :(
O kurczę to aby tylko szybko zniknęła. Mi też jeszcze nie zdarzyło się aby mnie ktoś gdziekolwiek przepuścił

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

U diabetologa do którego chodzę to jest tak, że kobiety w ciąży maja pierwszeństwo, a w sklepach to ani razu. ludzie jak widzą kobietę w ciąży to odwracają głowy w drugą stronę i udają że nie widzą.

Mam nadzieję , że szybko przejdzie.
A co do przepuszczania w kolejce to czasem poprostu trzeba wymusić swoje prawa.
Mnie się kilka razy zdarzyło że mnie ktoś przepuścił, ale zazwyczaj ludzie odwracają głowę w drugą stronę i udają że nic nie widzą.

Mnie dziś w Lidlu Przepuscila Pani i powiedziała że w ciąży wogole nie powinnam stać w kolejce. A w ikei stałam do kasy z pierwszeństwem, ale gdzie tam żeby ktoś mnie Przepuscil

Nie pamiętam jaka on to nazwę mówił ale za 2 tyg będę wiedziała jak pójdę do niego skleroza już mnie się trzyma.

Hej hej dziewczynki ja jak zwykle wieczorkiem bo rano lekarza ogarniałam dzieciaka i tak będę musiałam iść w poniedziałek z papierkami i jak to ja musiałam zahaczyć o 5-10-15 bo jest -40% i chłopaką kupiłam kilka ciuchów dla małej na razie STOP zakupami
Ja ostatnio jakaś bez życia jestem jak bym mogła to bym cały dzień przespała
A co do pierwszeństwa w sklepie to ja nawet się na temat nie wypowiadam bo mnie nikt nie przepuścił nawet w ROSMANIE gdzie jest informacja ludzie to w tyłku mają tylko widza i pytają się tego młodszego syna czy będzie miał brata czy siostrę a tak to olewka
Idę chyba dalej spać i jutro nie wiem o której ruszę się z łóżka musze odespać

Ja czasami jak się gorzej czuje , jest mi duszno to podchodzę i pytam czy jest u Państwa pierwszeństwo dla kobiet w ciąży i jeszcze nikt mi nie powiedział że nie i szybko bez kolejki jest załatwione. Trzeba czasami się upomnieć , bo pewnie nie raz jest niezauważone że kobieta w ciąży , a nie raz pracownicy sklepu , urzędu nie chcą widzieć, bo tak wygodniej.

Ja miałam taki przypadek że koleś mi się w kolejkę wpakował i mój mąż na niego że my tu staliśmy i czy nie widzi że kobieta w ciąży tu stoi to on z tekstem że on nie ma pewności że ja jestem w ciąży i mogę tak wyglądać aż mi ręce opadły i zagotowałam się ehh

@misianka to jest juz szczyt wszystkiego ,nie jest pewny...Ja raz bedaz w lidlu akurat byla dostawa towaru kazdy wozki napakowane kolejki na pol sklepu a ja z majtkami w rece powiedzialam przepraszam i przeszlam na beszczela na przod kolejki, to byl ten dzien gdzie nie dalam rady stac. Niestety jest tak ze wiekszosc ludzi nie ma swiadomosci ze stoi za nimi kobieta ciezarna ktora zaraz fiknie.

reklama
Mnie też jakos nikt nie cchce puszczac w kolejce może raz wrecz przeciwnie ostatnio już dwa razy mi sie zdarzyło że jakieś pruchno sie wpychało osobe przedemnie bo ma tylko 2 rzeczy ma a ze ja w ciaży i ze 3 rzeczy to nikt nie widział.... Szkodza słów

Do góry