reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja co do pierwszego porodu to szłam nie świadoma bo byłam młoda i głupia hehehe a przy drugim to już ze strachem tak jak teraz
A co do spania to ja wstaje przed 7 chłopaków do szkół szykuję jednego musze zaprowadzić i przychodzę i idę dalej spać tylko że ja mam kłopot wieczorem iść spać bo usypiał ok 1 nad ranem i z pobudka na siku

reklama
Mam takie pytanie do dziewczyn , które już rodziły , jaki poród wybieracie , siłami natury czy cc? Bo to teraz zaprząta mi głowę, bo z jednej strony wiem że naturalny lepszy dla dziecka , że szybciej się dochodzi do siebie , ale mam straszne obawy co do porażeń mózgowych, niedotlenienia dzieci, komplikacji. A znowu CC to operacja i wiadomo z bliznami różnie bywa. I dla dziecka też nie jest takie super. To będzie mój pierwszy poród i chyba mam za dużo myśli w głowie.... I obaw roznych:(

@Mamuska1990 ja pierwszego synka rodziłam naturalnie i nie wyobrażam sobie teraz mieć cc, jak wcześniej pisałam mi sie porod podobał a teraz zaczynam miec stresika ale innej opcji nie przyjmuję jak naturalnie, a rodzić będę w Twoim mieście w Katowicach, i pierwszy poród też był w Katowicach a jestem z Gliwic :)

Mam takie pytanie do dziewczyn , które już rodziły , jaki poród wybieracie , siłami natury czy cc? Bo to teraz zaprząta mi głowę, bo z jednej strony wiem że naturalny lepszy dla dziecka , że szybciej się dochodzi do siebie , ale mam straszne obawy co do porażeń mózgowych, niedotlenienia dzieci, komplikacji. A znowu CC to operacja i wiadomo z bliznami różnie bywa. I dla dziecka też nie jest takie super. To będzie mój pierwszy poród i chyba mam za dużo myśli w głowie.... I obaw roznych:(
Ja też dwa razy rodziłam naturalnie a teraz nie wiem jak bym wolała ciężko mi się określić

@Mamuska1990 ja pierwszego synka rodziłam naturalnie i nie wyobrażam sobie teraz mieć cc, jak wcześniej pisałam mi sie porod podobał a teraz zaczynam miec stresika ale innej opcji nie przyjmuję jak naturalnie, a rodzić będę w Twoim mieście w Katowicach, i pierwszy poród też był w Katowicach a jestem z Gliwic :)

A który szpital wybrałaś ? Bo tu też mam dylemat

Ja przeżyłam większość porodu naturalnego za pierwszym razem bez szczęśliwego finału, bo po 17h skurczy przy pełnym rozwarciu główka nie chciała zejść i w końcu zrobili cc, za drugim razem chciałam spróbować naturalnie, ale rozeszła mi się blizna i miałam cc w 37 tygodniu więc teraz się już pogodziłam z cc. Gdybym jednak nie miała takiej przeszłości chciałabym urodzić naturalnie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry