reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

ja jak dostałam to miałam 5sztuk pasków tylko a mierzę 4razy dziennie
Ja glukometr dostałam od razu od lekarki, plus receptę na paski, zostałam przeszkolona jak robić badanie i milion ulotek o żywieniu w trakcie cukrzycy ciążowej. W zestawie z glukometrem też miałam tylko 5 pasków, wiec starczyloby mi na jeden dzień...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dopiero dotarłam do domu po wizycie, szkole rodzenia i zakupach.
Okazało się, że mały się obrócił o 180 stopni i teraz ma główkę u góry, a stopki na dole [emoji53] nie ukrywam, że trochę mnie to podlamalo. Ale mam nadzieję, że jeszcze się obroci, mimo że miejsca już coraz mniej.
Poza tym waży już ponad 1700g, a szyjka 4,3 cm... wiec chociaż tutaj dobrze :-)

Nie martw się. Moi odwracali się na krótko przed porodem. Będzie dobrze :)

Dopiero dotarłam do domu po wizycie, szkole rodzenia i zakupach.
Okazało się, że mały się obrócił o 180 stopni i teraz ma główkę u góry, a stopki na dole [emoji53] nie ukrywam, że trochę mnie to podlamalo. Ale mam nadzieję, że jeszcze się obroci, mimo że miejsca już coraz mniej.
Poza tym waży już ponad 1700g, a szyjka 4,3 cm... wiec chociaż tutaj dobrze :-)

A w którym jesteś tygodniu?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, ja miałam cukrzycę stwierdzoną w 8 tc. Na początku byłam tym przerażona, często zdarzało mi się przekroczyć normę, a teraz już jem prawie normalnie. Przyzwyczaiłam się do ograniczeń i mi nie przeszkadzają, wiec dacie radę :-)

Czy któraś z Was jest w związku poza malzenskim i załatwiala już uznanie dziecka poczętego w usc? Bo nie wiem jakie dokumenty są nam potrzebne...

Do uznania dziecka potrzebne są dowody osobiste obojga rodziców i karta przebiegu ciąży. Na miejscu sporządza się oświadczenie i nie ponosi się żadnych opłat. Pytałam w urzędzie niecały miesiąc temu.

Matko dziewczyny ile naprodukowałyście [emoji3] u mnie dzisiaj kolejny dzień sprzątania. Tym razem garderoba[emoji3] @ Magda ja cc mam mieć tydzień przed terminem czyli jak będzie wszystko ok do 15.12 będę już w domku. @ monique wogle nie przejmuj się głupimi docinkami pielęgniarki. One są od tego i tyle. Miałaś wątpliwości o skierowanie więc ich obowiązek wykonać badanie. @ Padiq jak zakupy ? Udało się coś kupić? @Maggie jaka duża już Lenka. Gratulacje[emoji3] @ panda kuruj się aby się nie rozłożyła. Najlepiej wskakuj pod kocyk i się wygrzewaj[emoji3] @olka szalejesz z tymi pampersami. Ja na razie mam dwie małe paczki do szpitala 1 i jedna duża chyba 80 w domu też 1

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Kupiłam zimowe trapery dla dzieci.

Dzieki dziewczyny za pocieszenie i wsparcie jakoś tak mi lżej jest jak poczytalam że wy tak sobie dobrze radzicie. Dzis caly dzien poza domem praktycznie bo najpierw lekarz potem urzedy a popoludniu do znajomych pojechalismy do dzidzi 6 tygodniowej taki kochany ten maly że szok a mój mąż tak ładnie mówil do niego zabawiał że aż sie mi płakać chciało ze wzruszenia.☺

Poczekam tydzień do wizyty u innego lekarza. Zobaczymy co on powie na moje wyniki. Nie bardzo mam ochotę kupować glukometr zwłaszcza w pełnej cenie. I do tego paski

reklama
Dobrej nocy dziewczyny:)
Powodzenia na wizycie @M@gda i jeśli ktoś jeszcze wizytuje także ;)
My jutro z mężem się wybieramy do rodzinki w odwiedziny w nowym domu,bo niedawno kupili i się urządzają,pozniej już może być mi coraz ciężej wiec jutro się wybierzemy :)
Miłego!

Do góry