reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

ja jak dostałam to miałam 5sztuk pasków tylko a mierzę 4razy dziennie
Ja glukometr dostałam od razu od lekarki, plus receptę na paski, zostałam przeszkolona jak robić badanie i milion ulotek o żywieniu w trakcie cukrzycy ciążowej. W zestawie z glukometrem też miałam tylko 5 pasków, wiec starczyloby mi na jeden dzień...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dopiero dotarłam do domu po wizycie, szkole rodzenia i zakupach.
Okazało się, że mały się obrócił o 180 stopni i teraz ma główkę u góry, a stopki na dole [emoji53] nie ukrywam, że trochę mnie to podlamalo. Ale mam nadzieję, że jeszcze się obroci, mimo że miejsca już coraz mniej.
Poza tym waży już ponad 1700g, a szyjka 4,3 cm... wiec chociaż tutaj dobrze :-)

Nie martw się. Moi odwracali się na krótko przed porodem. Będzie dobrze :)

Dopiero dotarłam do domu po wizycie, szkole rodzenia i zakupach.
Okazało się, że mały się obrócił o 180 stopni i teraz ma główkę u góry, a stopki na dole [emoji53] nie ukrywam, że trochę mnie to podlamalo. Ale mam nadzieję, że jeszcze się obroci, mimo że miejsca już coraz mniej.
Poza tym waży już ponad 1700g, a szyjka 4,3 cm... wiec chociaż tutaj dobrze :-)

A w którym jesteś tygodniu?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, ja miałam cukrzycę stwierdzoną w 8 tc. Na początku byłam tym przerażona, często zdarzało mi się przekroczyć normę, a teraz już jem prawie normalnie. Przyzwyczaiłam się do ograniczeń i mi nie przeszkadzają, wiec dacie radę :-)

Czy któraś z Was jest w związku poza malzenskim i załatwiala już uznanie dziecka poczętego w usc? Bo nie wiem jakie dokumenty są nam potrzebne...

Do uznania dziecka potrzebne są dowody osobiste obojga rodziców i karta przebiegu ciąży. Na miejscu sporządza się oświadczenie i nie ponosi się żadnych opłat. Pytałam w urzędzie niecały miesiąc temu.

Matko dziewczyny ile naprodukowałyście [emoji3] u mnie dzisiaj kolejny dzień sprzątania. Tym razem garderoba[emoji3] @ Magda ja cc mam mieć tydzień przed terminem czyli jak będzie wszystko ok do 15.12 będę już w domku. @ monique wogle nie przejmuj się głupimi docinkami pielęgniarki. One są od tego i tyle. Miałaś wątpliwości o skierowanie więc ich obowiązek wykonać badanie. @ Padiq jak zakupy ? Udało się coś kupić? @Maggie jaka duża już Lenka. Gratulacje[emoji3] @ panda kuruj się aby się nie rozłożyła. Najlepiej wskakuj pod kocyk i się wygrzewaj[emoji3] @olka szalejesz z tymi pampersami. Ja na razie mam dwie małe paczki do szpitala 1 i jedna duża chyba 80 w domu też 1

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Kupiłam zimowe trapery dla dzieci.

Dzieki dziewczyny za pocieszenie i wsparcie jakoś tak mi lżej jest jak poczytalam że wy tak sobie dobrze radzicie. Dzis caly dzien poza domem praktycznie bo najpierw lekarz potem urzedy a popoludniu do znajomych pojechalismy do dzidzi 6 tygodniowej taki kochany ten maly że szok a mój mąż tak ładnie mówil do niego zabawiał że aż sie mi płakać chciało ze wzruszenia.☺

Poczekam tydzień do wizyty u innego lekarza. Zobaczymy co on powie na moje wyniki. Nie bardzo mam ochotę kupować glukometr zwłaszcza w pełnej cenie. I do tego paski

reklama
Dobrej nocy dziewczyny:)
Powodzenia na wizycie @M@gda i jeśli ktoś jeszcze wizytuje także ;)
My jutro z mężem się wybieramy do rodzinki w odwiedziny w nowym domu,bo niedawno kupili i się urządzają,pozniej już może być mi coraz ciężej wiec jutro się wybierzemy :)
Miłego!

Do góry