reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

A chodziło mi o poduszkę do karmienia. W gemini jest firmy bocioland za niecałe 30 PLN i zastanawiam się czy będzie ok.
1507214998-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Poduszka wygląda ok, fajnie, że jest grubsza tam gdzie dzidzia leży.
Ja mam tego rogala do spania, a jego też do karmienia można używać i na tym chyba poprzestanę :)

reklama
Dopiero dotarłam do domu po wizycie, szkole rodzenia i zakupach.
Okazało się, że mały się obrócił o 180 stopni i teraz ma główkę u góry, a stopki na dole [emoji53] nie ukrywam, że trochę mnie to podlamalo. Ale mam nadzieję, że jeszcze się obroci, mimo że miejsca już coraz mniej.
Poza tym waży już ponad 1700g, a szyjka 4,3 cm... wiec chociaż tutaj dobrze :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Czyli u ciebie podobna sytuacja do mojej. Na ostatnim ważeniu ok 1,7kg i główką do góry. Tylko j mam krótszą szyjkę niestety.

Dziś badanie, a mnie się wydaje, że zaczęła się obracać go znów po prawej stronie się wierci. Mam nadzieję, że się nie mylę.

Spać nie mogę, nie wiem chyba podświadomie się denerwuję :(

Nie wrzucam dziś kalendarza - tylko ja jestem zapisana.

@M@gda koniecznie napisz po wizycie. Trzymam kciuki za dobre wieści :) o której masz wizytę?

Lenka całą noc szalala, Maz ma trochę katar, więc czasem zdarzało mu się podchrapywac, mi było niewygodnie, ciężka noc generalnie ;) ale.... dziś piątek, brzydka pogoda, można leniuchować :p

Mam jeszcze pytanie odnośnie ćwiczeń, jak się przygotowujecie do porodu? Ja ćwiczę tylko na piłce, a chciałabym to trochę rozszerzyć. Cwiczycie z kimś konkretnie np na YT?
Nie chodzi mi o zatrzymanie kształtów, ładna pupe czy uda, tylko o rozciąganie mięśni do porodu. :)

Czyli u ciebie podobna sytuacja do mojej. Na ostatnim ważeniu ok 1,7kg i główką do góry. Tylko j mam krótszą szyjkę niestety.

Dziś badanie, a mnie się wydaje, że zaczęła się obracać go znów po prawej stronie się wierci. Mam nadzieję, że się nie mylę.

Spać nie mogę, nie wiem chyba podświadomie się denerwuję :(

Nie wrzucam dziś kalendarza - tylko ja jestem zapisana.
Powodzenia na wizycie kochana.

a mi chyba hormony buzują, przepłakałam pół wieczoru a potem prawie do północy czytałam książkę, bo chciałam skończyć. dziś żadnych planów, co najwyżej jakiś spacer

@Magda powodzenia na wizycie [emoji3] @ basiulka u mnie też noc średnia. Budzilam się chyba co godzinę Ale za to dopiero teraz pobudka[emoji3]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja glukometr dostałam od razu od lekarki, plus receptę na paski, zostałam przeszkolona jak robić badanie i milion ulotek o żywieniu w trakcie cukrzycy ciążowej. W zestawie z glukometrem też miałam tylko 5 pasków, wiec starczyloby mi na jeden dzień...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Identycznie było ze mną, jeszcze od razu zaliczyłam spotkanie z Panią dietetyk co mogę czego nie jeść itp. glukometr dostałam a takiej fajnej kosmetyczce (zestaw dla kobiet w ciąży) z jakąś maścią dla dziecka i książeczkami z menu przykładowym

Do góry