reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Matko dziewczyny ile naprodukowałyście [emoji3] u mnie dzisiaj kolejny dzień sprzątania. Tym razem garderoba[emoji3] @ Magda ja cc mam mieć tydzień przed terminem czyli jak będzie wszystko ok do 15.12 będę już w domku. @ monique wogle nie przejmuj się głupimi docinkami pielęgniarki. One są od tego i tyle. Miałaś wątpliwości o skierowanie więc ich obowiązek wykonać badanie. @ Padiq jak zakupy ? Udało się coś kupić? @Maggie jaka duża już Lenka. Gratulacje[emoji3] @ panda kuruj się aby się nie rozłożyła. Najlepiej wskakuj pod kocyk i się wygrzewaj[emoji3] @olka szalejesz z tymi pampersami. Ja na razie mam dwie małe paczki do szpitala 1 i jedna duża chyba 80 w domu też 1

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A chodziło mi o poduszkę do karmienia. W gemini jest firmy bocioland za niecałe 30 PLN i zastanawiam się czy będzie ok.
1507214998-aaaaaa.jpeg

To myślę, że bardzo dobrze zrobisz jak na wizycie delikatnie zapytasz lekarza czy nie trzeba powtórzyć badania. Widocznie gdzieś się zgapił :) Ja w każdej ciązy miałam po 3 razy. Zresztą tyle masz nawet rubryczek w karcie ciąży :)

A tą toxoplazmoze trzeba powtarzać nawet jak się ma te dodatnie przeciwciała te które świadczą że przeszło się wcześniej już toxo?

Hej dziewczyny,ale się rozpisalyscie,czytałam od rana trochę,ale dopiero teraz nadrobiłam :) Nie miałam kiedy napisać,wczoraj dały dzień z mężem spędziliśmy na zakupach,trochę dla maluszkow i do domu,wymienialiśmy tez stół na mniejszy,który się rozkłada i będzie bardziej praktyczny niż poprzedni,później to padłam i spałam,a wieczorem siedzieliśmy długo i oglądaliśmy filmy na netflixie :D ja już mam wszystko poprane i pomału ogarniam prasowanie i układanie. Ja to jeszcze tylu rzeczy nie mam a najważniejsze wózka i fotelików i kosmetycznych rzeczy ani żadnych pampersow,do końca października mam nadzieje to ogarnąć. Narazie zajmuje się ciuszkami i przygotowaniem kącika dla maluszkow :)
Musząc jeszcze pare rzeczy zamówić na necie z Polski,ale niezdecydowana ciagle tylko oglądam i nie zamówiłam nic,dziś to ogarnę.
Miłego wieczoru!

Ja po wizycie, była obsuwa i autobus mi sprzed nosa uciekł więc czekam teraz 10min, tyle dobrze że tym następnym mąż będzie wracał z pracy to się za około 5min spotkamy na przystanku. Niestety pogoda odzwierciedla mój nastrój bo ryczałam całą drogę z przychodni, jakoś tak mnie wzięło, że dopiero na przystanku się ogarnęłam- chyba troszkę hormony szaleją.
Decyzja ortopedy najmniej chciana przeze mnie :( bo na zaświadczeniu mam, że jedyną możliwością u mnie jest cc w znieczuleniu ogólnym więc nie dość że cc którego się bałam to jeszcze to znieczulenie i świadomość że na zobaczenie małego będę czekać kilka godzin od narodzin... Eh, niby dziś z przyjaciółkami gadałam nawet o tym że cc to nic takiego ale teraz mam doła bo po wczorajszym się już cieszyłam i miałam nadzieję. :(
Przepraszam za smęcenie ale miałam dać znać, a po prostu nie umiem tego pozytywnie zrobić.

Dziewczyny współczuję wam tej cukrzycy
Ja po wizycie, była obsuwa i autobus mi sprzed nosa uciekł więc czekam teraz 10min, tyle dobrze że tym następnym mąż będzie wracał z pracy to się za około 5min spotkamy na przystanku. Niestety pogoda odzwierciedla mój nastrój bo ryczałam całą drogę z przychodni, jakoś tak mnie wzięło, że dopiero na przystanku się ogarnęłam- chyba troszkę hormony szaleją.
Decyzja ortopedy najmniej chciana przeze mnie :( bo na zaświadczeniu mam, że jedyną możliwością u mnie jest cc w znieczuleniu ogólnym więc nie dość że cc którego się bałam to jeszcze to znieczulenie i świadomość że na zobaczenie małego będę czekać kilka godzin od narodzin... Eh, niby dziś z przyjaciółkami gadałam nawet o tym że cc to nic takiego ale teraz mam doła bo po wczorajszym się już cieszyłam i miałam nadzieję. :(
Przepraszam za smęcenie ale miałam dać znać, a po prostu nie umiem tego pozytywnie zrobić.
Mikado lepiej mieć cc niż jakieś komplikacje miały wyjść to jest dla dobra ciebie i dziecka zobaczysz wszystko będzie dobrze ja ci powiem że ja przy dwóch porodach chciałam cc pierwszy poród u mnie trwał 20 h i miałam już dość aż przyszła inna zmiana i zadecydowali że nie ma co czekać dłużej i podali mi kroplówkę aby przyśpieszyć i tak pierwszy poród źle się skończył bo doszło do zatrzymania bicia serca u mojego dziecka i na moich oczach ratowali go a drugo to trwał 5 h odkąd trafiłam do szpitala i tez godzinne przed porodem podali kroplówkę aby nie przedłużać ale wtedy już ok się wszystko skończyło i dlatego teraz się sama zastanawiam nad cc tylko że lekarz nie chce się zgodzić bo powiedział że jak urodziłam naturalnie to powinnam teraz tez naturalnie rodzić ale za to co innego mi powiedziała pediatria moich dzieci abym walczyła o cc bo mam do tego prawo i już sama nie wiem na co mam się zdecydować

Kochana nie martw się. Wszystko będzie dobrze. Cc to naprawdę nie koniec świata. Ja miałam przy pierwszej córce i teraz ama też się zdecydowałam. Głowa do góry [emoji106]

reklama
ja byłam u diabetologa (z pieczątki dr.n.med chorób wewnętrzych), w internecie podany jako internista i med pracyi i z moim wynikami 83,148,76 stwierdziła że mam cukrzycę ciążową,
kazała mi iść do apteki i kupić glukometr. i przyjść na wizytę za tydzień, a przez ten tydzień zbadać 2 dni cukier 4 razy dziennie no i dieta cukrzycowa, i mam zbadać mocz, glukozę i HbAc oraz kreatyninę

a cała wizyta trwała 10 min. no i mam tak poczucie że nie tak powinno to wyglądać

Do góry