@Gosik96 i pani dietetyk od razu o malinówkach powiedziała tak jak o arbuzie, ananasie i bananie ze to podnosi cukier, ale ja jak nawet mam ciutkę podwyższony cukier to aż tak bardzo się tym nie przejmuje bo mój lekarz prowadzący powiedział ze miałam tak minimalnie podniesiony cukier po 2h po krzywej cukrowej że inny lekarz uznałby że wyniki są dobre i nie dał by mi skierowania do diabetologa. Ostatnio robiłam zapiekanki jasne pieczywko ser żółty i wyniki po godzinie super
reklama
Dziewczyny, ja miałam cukrzycę stwierdzoną w 8 tc. Na początku byłam tym przerażona, często zdarzało mi się przekroczyć normę, a teraz już jem prawie normalnie. Przyzwyczaiłam się do ograniczeń i mi nie przeszkadzają, wiec dacie radę :-)
Czy któraś z Was jest w związku poza malzenskim i załatwiala już uznanie dziecka poczętego w usc? Bo nie wiem jakie dokumenty są nam potrzebne...
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Czy któraś z Was jest w związku poza malzenskim i załatwiala już uznanie dziecka poczętego w usc? Bo nie wiem jakie dokumenty są nam potrzebne...
Najbardziej tłuste podnosi cukier. Ja moge zjesc tort bezowy i po godzinie jest cukier 96 a jak zjem tłusta kiełbasę to strach się bać. Trzeba wyczuć co można a czego organizm nie przyjmuje. Ja na krzywej tez mam zawsze tylko delikatnie podniesiony, ale później jak mierze to okazuje się że faktycznie te cukry troche skaczą. Im dalsza ciąza tym bardziej trzeba uwazać. ja u siebie w przychodni dostaje zawsze fajna tabelke z indeksami. Jesli chceci to później zrobie zdjecie i wstawie.@Gosik96 i pani dietetyk od razu o malinówkach powiedziała tak jak o arbuzie, ananasie i bananie ze to podnosi cukier, ale ja jak nawet mam ciutkę podwyższony cukier to aż tak bardzo się tym nie przejmuje bo mój lekarz prowadzący powiedział ze miałam tak minimalnie podniesiony cukier po 2h po krzywej cukrowej że inny lekarz uznałby że wyniki są dobre i nie dał by mi skierowania do diabetologa. Ostatnio robiłam zapiekanki jasne pieczywko ser żółty i wyniki po godzinie super
Hej Mamusie
Mam nadzieje, ze u Was wszystko ok
Ja dzisiaj zwolnilam sie z pracy do domu, bo nie najlepiej sie czuje.
Wstawilam wywar na ogorkowa, I bede sie kurowac domowymi sposobami. Nie moze mnie calkiem rozlozyc, bo jutro usg
Wstawilam wywar na ogorkowa, I bede sie kurowac domowymi sposobami. Nie moze mnie calkiem rozlozyc, bo jutro usg
hej hej.. w taką pogode to i tak nie można nic lepszego zrobić tylko wskoczyć pod kołderkę. Zdrówka życzę.Hej Mamusie
Zaczęłam wkładać do walizki szpitalnej rzeczy, które już mam kupione i ku mojej radości mam opakowanie 144 pampersow w rozmiarze 2 (3-6kg), a nie 1 (2-5kg), tak jak myślałam :-)
Ale do szpitala kupię i tak mała paczkę jedynek.
Ale do szpitala kupię i tak mała paczkę jedynek.
Dziekujemyhej hej.. w taką pogode to i tak nie można nic lepszego zrobić tylko wskoczyć pod kołderkę. Zdrówka życzę.
Tu pagoda nie jest zla, slonce swieci ale jest wietrznie brrr
u mnie w małym tesco wczoraj pampersy premium 1 (88sztuk) i 2 (80sztuk) były po niecałe 15zl oraz 4 i 5 ale nie było 3 - a szkoda bo już bym kupowała bo jedynek mam dwie paczki ( po 80sztuk) a dwójek mam 3kartony każdy po 144 hi hi hi
Dziewczyny, ja miałam cukrzycę stwierdzoną w 8 tc. Na początku byłam tym przerażona, często zdarzało mi się przekroczyć normę, a teraz już jem prawie normalnie. Przyzwyczaiłam się do ograniczeń i mi nie przeszkadzają, wiec dacie radę :-)
Ja właśnie dzisiaj to załatwiałam ale w Niemczech. Dowód osobisty był nam potrzebny. Mieliśmy tez akty urodzeni ale tu nie sprawdzali. W Polsce wydaje mi się ze akty urodzenia Wasze trzeba mieć. Najlepiej zadzwonić i się dopytać bo co urząd to inaczej wymagają.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Najbardziej tłuste podnosi cukier. Ja moge zjesc tort bezowy i po godzinie jest cukier 96 a jak zjem tłusta kiełbasę to strach się bać. Trzeba wyczuć co można a czego organizm nie przyjmuje. Ja na krzywej tez mam zawsze tylko delikatnie podniesiony, ale później jak mierze to okazuje się że faktycznie te cukry troche skaczą. Im dalsza ciąza tym bardziej trzeba uwazać. ja u siebie w przychodni dostaje zawsze fajna tabelke z indeksami. Jesli chceci to później zrobie zdjecie i wstawie.
Ja właśnie jak zjem mało i warzywa z ciemnym pieczywem mam wyższy cukier (ale w normie) niż po smażonej na oliwie kiełbasie z musztarda i do tego chlebek ciemny. Ciastka korzenne z migdałami jadłam wczoraj i tez super cukier. Mnie dzisiaj lekarz powiedział ze ja nie mam cukrzycy bo takie wyniki mam dobre ze to po prostu do końca nie wiadomo czemu u niektórych kobiet wychodzi wyższy cukier na krzywej. Ale i tak musza to kontrolować. Ja nawet budyn jem i cukrem go słodzę i Ok. Jedynie kiwi mi raz podniosło i omlet ale może tez był stres u mnie i dlatego te wyniki takie. Chałkę jem, pomidory malinowe, smażone mięso, ziemniaki, zwykła maka robię zasmażkę i cukry do 110 Max.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom