Cześć dziewczyny muszę powiedzieć że trudno za wami nadążyć, jestem tu z reguły raz dziennie a potem wszystko to czytam i tak fajnie jest wiedzieć że mamy podobnie, moje maleństwo to cały czas we mnie wywija więc boję się co będzie jak już wyjdzie. U nas dzis piękny dzień więc i wam takiego życze
reklama
Dzień dobry. Ja już po wizycie,wszystko dobrze,serduszka biją ładnie a ja rosnę czas leci tak szybko i zaraz 30 tydz. Ciagle mnie meczy ten kaszel a lekarz tylko syrop mi przepisał i to nic nie pomaga już tyle się mecze Przed wizyta wpadliśmy z mężem do lidla i kupiłam kilka rzeczy dla siebie i dziewczynek,w końcu udało mi się coś kupić jak będę w domu to to obadam
@misianka nie wiem nic jeszce,nie mam zaplanowanego cc raczej tu stawia się na naturalny poród jak wszystko będzie dobrze wiec nie wiem czego się spodziewać,zobaczymy. @Zinc powodzenia!!
Powodzenia tez dla innych wizytujących i miłego dnia wszystkim
@misianka nie wiem nic jeszce,nie mam zaplanowanego cc raczej tu stawia się na naturalny poród jak wszystko będzie dobrze wiec nie wiem czego się spodziewać,zobaczymy. @Zinc powodzenia!!
Powodzenia tez dla innych wizytujących i miłego dnia wszystkim
To bardzo dobrze. Ja popołudniami tez jestem zmuszona do spacerów bo jak jest ładnie to z dziećmi wychodzimy. Ale z trzech ciąż czuje ze w tej najtrudniej złapać mi oddechA ja ostatnio sporo spaceruje. Ładna pogoda się zrobiła to sobie trochę chodzę. W domu nic nie robię, bo rozkute wszystko i tylko te spacery mi zostały, albo załatwianie jakichś spraw na mieście.
M@gda
Moderatorka
Nie dziwie sie. Jak sie ma juz 2 dzieci to nie da sie calkiem zwolnic tempa.To bardzo dobrze. Ja popołudniami tez jestem zmuszona do spacerów bo jak jest ładnie to z dziećmi wychodzimy. Ale z trzech ciąż czuje ze w tej najtrudniej złapać mi oddech
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
M@gda
Moderatorka
Ja dzwonilam do wybranej poloznej z ktora chce rodzic. Ona mnie wprowadzila.Dzień dobry Mamuśki,
Pytanko: czy jak chce jechać do szpitala obejrzeć porodowke to mam wcześniej dzwonić sie umawiać?
Czy macie juz wybrana położna środowiskowa? Podobno maja obowiązek juz przed porodem być do dyspozycji?
Cześć dziewczyny :-)
Widzę że nie tylko mój bobas taki ruchliwych. Do końca 5 miesiąca był główką w górę, później się obrócił prawidłowo, a teraz tak się wierci, że za każdym razem jak idę na wizytę to się boję, że znowu się obrocil co więcej wypycha mi non stop stopki na lewa stronę i notorycznie mam krzywy brzuch
Dzięki za opinie na temat tego przenośnego łóżeczka, faktycznie kokon będzie sensowniejszym rozwiazaniem
Dzisiaj idziemy pierwszy raz na zajęcia szkoły rodzenia. Mój jest taki przejęty...mówi że dzień w pracy ma z głowy
Spokojnego dnia wszystkim życzę i udanych wizyt (kontrolnych, u fryzjera i na plotkach )
Widzę że nie tylko mój bobas taki ruchliwych. Do końca 5 miesiąca był główką w górę, później się obrócił prawidłowo, a teraz tak się wierci, że za każdym razem jak idę na wizytę to się boję, że znowu się obrocil co więcej wypycha mi non stop stopki na lewa stronę i notorycznie mam krzywy brzuch
Dzięki za opinie na temat tego przenośnego łóżeczka, faktycznie kokon będzie sensowniejszym rozwiazaniem
Dzisiaj idziemy pierwszy raz na zajęcia szkoły rodzenia. Mój jest taki przejęty...mówi że dzień w pracy ma z głowy
Spokojnego dnia wszystkim życzę i udanych wizyt (kontrolnych, u fryzjera i na plotkach )
tusiaczzek1988
Fanka BB :)
Dziewczyny doczytam was w domu. Jestem po badaniu, z dzidzia ok, moja szyjka dzi ponad 3cm wiec jest lepiej. Tylko... corcia wazy ok 1,7kg i jest w najwyzszym centylu wagowym. Pytalam lekarza jakiej wagi powinnam.sie spodziewac i... nieco mniej niz 4,5kg...
Powi wam, ze.jestem przerazona. Nie jestem duza, raczej wąska w biodrach... jak zapytalam czy mam szanse urodzic tak duze dziecko lekaxh mowi ze poki co jest ulozona glowka w gore i jak beszie tak rosla i szybko sie nie obroci, to poznoej ma male szanse na obrot, wiec zamiast dywagowac czy dam rade urodzic naturalnie to raczej powinnam nastawic sie na cesarke...
Jakie jesz witaminy? Moja siostra jadła femibion i w trzecim trymestrze pani doktor powiedziała jej że ta kapsułkę z kwasem dha ma jeść codziennie ale ta różowa tabletkę z Wit. Co drugi dzień bo dzidza za szybko rosła...i potem jadla co drugi dzień i dzidzia zwolnił troszke ale wszystkie parametry w normie do końca ciąży.
tusiaczzek1988
Fanka BB :)
Dziewczyny pamiętajcie że usg nie waży dziecka tylko szacuje wagę na podstawie wymiarów o każdy milimetr robi różnicę. Na tym etapie ciazy to waga oszacowana przez dobrego specjalistę może być różna o +/-300g a w ostatnich tygodniach ciazy nawet 500g.
Do rzeczy higienicznych polecana była też strona www.blizejciebie.pl
Milego dnia [emoji272]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
No właśnie moja kuzynka urodziła synka dwa dni temu według wagi oszacowanej powinien ważyć nie całe 4kg po urodzeniu okazało się że Julek waży 4030g...urodziła naturalnie ciężko było ale jej się udało.
reklama
Hej dziewczyny
Ja po woli szykuje się do wizyty mam trochę stracha iść , od jakiegoś czasu zaczęły się skurcze przepowiadające
Moja mała też jest bardzo ruchliwa daje popalić przez cały dzień nie raz to trochę przesadza z tymi kopniakami
A co do wagi to ja wam powiem że u mnie gin który robił USG przy przyjęciu to trafił w 100% co do wagi syna
Ja po woli szykuje się do wizyty mam trochę stracha iść , od jakiegoś czasu zaczęły się skurcze przepowiadające
Moja mała też jest bardzo ruchliwa daje popalić przez cały dzień nie raz to trochę przesadza z tymi kopniakami
A co do wagi to ja wam powiem że u mnie gin który robił USG przy przyjęciu to trafił w 100% co do wagi syna