reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Co do kremów do pupy ja kupiłam z Weledy, sroka o bardzo poleca te produkty. Chce z tego kupić jeszcze żel pod prysznic, balsam i krem na zimę do buźki. Nie kupuje żadnych oliwek czy pudrów bo nie polecają. Dobry jest zwykły olej kokosowy do przemywania pupci.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Witam wszystkich :-)
Jak czytam Wasze wpisy, to jestem przerażona, że jeszcze nic nie mam :p oprócz ciuszkow i zamówionego wózka za nic się jeszcze nie wzięłam. To moja pierwsza ciąża i wszyscy mnie ostrzegali żebym nie wpadala w szał zakupowy, bo później połowa rzeczy mi się nie przyda, a teraz myślę czy nie przegielam w druga stronę :-) wydaje mi sie, że do grudnia jest jeszcze tyyyyyle czasu i wgl nie ma co się spieszyć :p

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak czytam Wasze wpisy, to jestem przerażona, że jeszcze nic nie mam :p oprócz ciuszkow i zamówionego wózka za nic się jeszcze nie wzięłam. To moja pierwsza ciąża i wszyscy mnie ostrzegali żebym nie wpadala w szał zakupowy, bo później połowa rzeczy mi się nie przyda, a teraz myślę czy nie przegielam w druga stronę :-) wydaje mi sie, że do grudnia jest jeszcze tyyyyyle czasu i wgl nie ma co się spieszyć :p

Hehe... ja tez jeszcze prawie nic nie mam. Dużo rzeczy mam dostać wiec cierpliwie czekam. Ale za to zeby n sie nagle wszystko nie nawarstwilo to wczoraj kupiliśmy pierwsze prezenty świąteczne
Jeszcze nigdy nie mialam nic tak wcześnie na święta.

Ja mam podobne podejście i Oprócz ubranek i prześcieradelek . My wózka jeszcze nie zamówiliśmy na nasz czeka sie około miesiac , na razie czekamy na dostarczenie łóżeczka. Szukam jeszcze materaca do łóżeczka.

Hehe... ja tez jeszcze prawie nic nie mam. Dużo rzeczy mam dostać wiec cierpliwie czekam. Ale za to zeby n sie nagle wszystko nie nawarstwilo to wczoraj kupiliśmy pierwsze prezenty świąteczne
Oj dziewczyny ja to tydzień temu zrobiłam dopiero pierwszy zakup dla naszego dziecka - 2 komplety białych body (po 3 sztuki). W Tesco były po 19,99 i oboje wzruszyliśmy się tym pierwszym zakupem :) Dostaliśmy trochę ubranek, wanienkę i coś tam jeszcze mamy dostać, ale tak to nic a nic nie mamy. Jeszcze mieszkanie musimy przeorganizować. A termin mam na 1.12! Czekam na pensję, bo pustka na koncie i ruszę z zakupami... Trochę mnie to przeraża. W ogóle ostatnio jakaś się czuję nieogarnięta, z nikim nie mogę się dogadać i codziennie płaczę. Np dzisiaj się poryczałam po zbadaniu cukru po śniadaniu, okazało się że miałam 153. Ale wcześniej się pokłóciłam z moim H. więc to był tylko gwóźdź do trumny...

Sent from my WAS-LX1 using Forum BabyBoom mobile app

Oj dziewczyny ja to tydzień temu zrobiłam dopiero pierwszy zakup dla naszego dziecka - 2 komplety białych body (po 3 sztuki). W Tesco były po 19,99 i oboje wzruszyliśmy się tym pierwszym zakupem :) Dostaliśmy trochę ubranek, wanienkę i coś tam jeszcze mamy dostać, ale tak to nic a nic nie mamy. Jeszcze mieszkanie musimy przeorganizować. A termin mam na 1.12! Czekam na pensję, bo pustka na koncie i ruszę z zakupami... Trochę mnie to przeraża. W ogóle ostatnio jakaś się czuję nieogarnięta, z nikim nie mogę się dogadać i codziennie płaczę. Np dzisiaj się poryczałam po zbadaniu cukru po śniadaniu, okazało się że miałam 153. Ale wcześniej się pokłóciłam z moim H. więc to był tylko gwóźdź do trumny...

Hej,
Nie martw sie... teraz juz powoli mozemy być trochę rozproszone. Czujemy sie ze termin co raz bliżej a tu te rzeczy jeszcze do zrobienia. Z jednej strony chciałoby sie juz mieć to gniazdko w 100% zrobione i przygotowane a z drugiej np ja sobie tak myślę ze po co juz mam sie zabijać npbo łóżeczko czy wózek. Jeszcze bede sie cieszyć jak powoli bedzie mozna sie pozbywać wanienki, przewijaka, lezaczka a później nocnika, deski na kibelek dla dziecka- czyli ty h wszystkich klamotow które przy sprzątaniu przestawia się z miejsca na miejsce ☺☺.
Ale fakt ze sama tez robie sie nerwowa i wymyslam juz przestawianue mebli, remonty i sie wkurzam ze mężowi z tym nie spieszno. A on z kolei chyba sie wkurza ze juz ciagle gadam o wyprawie do szpitala, wyborze szpitala, porodzie itp ☺

A cukry? Cóż.... teraz to juz chyba większość mamus ma z tym problem. Nie martw sie. Da się z tym żyć. Ta cukrzyca to juz tylko kilka tygodni. Na szczęście nie na cale życie.

Tak robiłam! Tylko, że mamy takie miejsce na maslaki,a w tym roku jest w ogóle wysyp, że oboje prawie nie wstawalismy z kolan. Ale najczęściej ostatnie pół godziny spędzam sobie na kocyku :)

Ja piorę w Lovelli. Kosmetyki większość kupiłam z babydream. Pampersy mam 1 Premium Care paczkę ok 80 czy 100. Nic więcej na razie z pampkow nie kupuje, zobaczymy jak będzie. Koszule do szpitala mam generalnie dwie (a w sumie trzy, ale jedna jest taka piękna i słodka że zostawiam ja w domu) przystosowane do karmienia i jedna biorę taka krótsza, gorszą za tyłek na sam poród. :) u mnie lista rzeczy do spakowana do szpitala wisi na lodówce :D
Ja też mam już koszyk w aptece internetowej :) najpierw rzuciłam się na bepanthen 100g ale coś mnie tknelo na szczęście że przecież to też może uczulic :) więc najpierw kupię ta mniejsza wersję, 30g. Mam też próbki sudokremu.

Wcześniej wpadły mi w oko nazwy linomag? Co to za maść? Jakieś herbatki laktacyjne zamawiacie? Co na ewentualna temp maluszka - czopki z paracetamolem? Jaka witamina d3?
Linomag tysiąc razy lepszy niż sudocrem. Dużo lepszy skład. Polecam zielony dla maluszków.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Co do kremów do pupy ja kupiłam z Weledy, sroka o bardzo poleca te produkty. Chce z tego kupić jeszcze żel pod prysznic, balsam i krem na zimę do buźki. Nie kupuje żadnych oliwek czy pudrów bo nie polecają. Dobry jest zwykły olej kokosowy do przemywania pupci.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Też zamierzam kupić Welede[emoji3]

reklama
Spokojnie. Ja na razie też tylko wózek no i wczoraj kilka rzeczy kupionych w Ikea. Myślę że tak od października już wezmę się za zakupy[emoji3]

Do góry