reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Zawsze możesz chodzić z mężem na grzyby i takim długim patyczkiem pokazywać mu gdzie grzybka widzisz - niech on się schyla :D:D
Tak robiłam! Tylko, że mamy takie miejsce na maslaki,a w tym roku jest w ogóle wysyp, że oboje prawie nie wstawalismy z kolan. Ale najczęściej ostatnie pół godziny spędzam sobie na kocyku :)

Ja piorę w Lovelli. Kosmetyki większość kupiłam z babydream. Pampersy mam 1 Premium Care paczkę ok 80 czy 100. Nic więcej na razie z pampkow nie kupuje, zobaczymy jak będzie. Koszule do szpitala mam generalnie dwie (a w sumie trzy, ale jedna jest taka piękna i słodka że zostawiam ja w domu) przystosowane do karmienia i jedna biorę taka krótsza, gorszą za tyłek na sam poród. :) u mnie lista rzeczy do spakowana do szpitala wisi na lodówce :D
Ja też mam już koszyk w aptece internetowej :) najpierw rzuciłam się na bepanthen 100g ale coś mnie tknelo na szczęście że przecież to też może uczulic :) więc najpierw kupię ta mniejsza wersję, 30g. Mam też próbki sudokremu.

Wcześniej wpadły mi w oko nazwy linomag? Co to za maść? Jakieś herbatki laktacyjne zamawiacie? Co na ewentualna temp maluszka - czopki z paracetamolem? Jaka witamina d3?

reklama
Dziewczyny! Powodzenia na wizytach dzisiaj, dajcie znać :) :)
Ja z mokrych chusteczek mam Babydream, Pampers i Dada. Kupiłam różne na promocjach, a na pewno się przydadzą.

Udanych wizyt dziewczyny! :)
Wreszcie dotarła do mnie lepsza pogoda i wydaje się, że dzisiaj słońce będzie świecić :)

Co do prania to zamierzam przez jakiś czas prać w lovelii. Jak tylko ozdrowieje to zabieram się za pranie.
Na pierwszy rzut kupiłam pampersy Premium Care jedno opakowanie coś około 80 sztuk, znajomi bardzo polecali potem już mam 2 z lidlowej promocji narazie jedno opanowanie bo Ci sami znajomi polecają pieluchy z Rossmanna. Podobno jakościowo super i cenowo też dobrze wychodzą.
Mój mąż wyczytal ostatnio iż fajnie jest masować niemowlaki jakimiś oliwkami, że fajnie je to uspokaja itp. Zakupił nawet jakaś oliwke przez net i ma stosować :) zobaczymy jak mu to będzie szło ;)

Jeśli jesteśmy przy zakupach jakie koszule zabieracie ze sobą do szpitala? I ile sztuk?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja zamierzam zabrać 3 sztuki , bawełnianych koszul do karmienia. Muszę tylko je kupić. Mam już upatrzone po około 30 zł za sztukę.

Pewnie mówisz o masażu shantala. Też słyszałam, że jest super. Nawet zastanawiałam się. czy nie zapisać się na warsztaty, żeby wiedzieć jak to profesjonalnie zdobić i nie zrobić krzywdy dziecku :)

A do szpitala... jeszcze się nie zastanawiałam :(
Tak dokładnie o ten masaż chodzi :)
Myślę, że warsztaty to świetny pomysł muszę poszukać gdzie i kiedy się odbywają takie :)

Tak dokładnie o ten masaż chodzi :)
Myślę, że warsztaty to świetny pomysł muszę poszukać gdzie i kiedy się odbywają takie :)

Jutro w warszawie na Saskiej Kepie, koszt 220 zł. Ale tam zapraszają już z maluszkami.
Choć nadal się zastanawiam może się zapiszemy w zależności czy mąż na jutro wolne dostanie :)

Ja zamierzam zabrać 3 sztuki , bawełnianych koszul do karmienia. Muszę tylko je kupić. Mam już upatrzone po około 30 zł za sztukę.
Też już wstępnie coś patrzyłam na koszule ale nic nie upatrzylam :( muszę się za zabrać. Co prawda patrzyłam narazie tylko w necie.
A klapki jedne? Czy jedne pod prysznic a drugie do chodzenia? Gdzieś czytałam aby klapek ze szpitala nie zabierać tylko się ich pozbyć.

reklama
Tak robiłam! Tylko, że mamy takie miejsce na maslaki,a w tym roku jest w ogóle wysyp, że oboje prawie nie wstawalismy z kolan. Ale najczęściej ostatnie pół godziny spędzam sobie na kocyku :)

Ja piorę w Lovelli. Kosmetyki większość kupiłam z babydream. Pampersy mam 1 Premium Care paczkę ok 80 czy 100. Nic więcej na razie z pampkow nie kupuje, zobaczymy jak będzie. Koszule do szpitala mam generalnie dwie (a w sumie trzy, ale jedna jest taka piękna i słodka że zostawiam ja w domu) przystosowane do karmienia i jedna biorę taka krótsza, gorszą za tyłek na sam poród. :) u mnie lista rzeczy do spakowana do szpitala wisi na lodówce :D
Ja też mam już koszyk w aptece internetowej :) najpierw rzuciłam się na bepanthen 100g ale coś mnie tknelo na szczęście że przecież to też może uczulic :) więc najpierw kupię ta mniejsza wersję, 30g. Mam też próbki sudokremu.

Wcześniej wpadły mi w oko nazwy linomag? Co to za maść? Jakieś herbatki laktacyjne zamawiacie? Co na ewentualna temp maluszka - czopki z paracetamolem? Jaka witamina d3?
Trzeba wiedzieć jak sie ustawić ;)
Co do sudokremu, to położna mówiła, że wyszedł nowy, nawilżający. A ten tradycyjny najlepsze na odparzenia jest.

Do góry