reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Zawsze możesz chodzić z mężem na grzyby i takim długim patyczkiem pokazywać mu gdzie grzybka widzisz - niech on się schyla :D:D
Tak robiłam! Tylko, że mamy takie miejsce na maslaki,a w tym roku jest w ogóle wysyp, że oboje prawie nie wstawalismy z kolan. Ale najczęściej ostatnie pół godziny spędzam sobie na kocyku :)

Ja piorę w Lovelli. Kosmetyki większość kupiłam z babydream. Pampersy mam 1 Premium Care paczkę ok 80 czy 100. Nic więcej na razie z pampkow nie kupuje, zobaczymy jak będzie. Koszule do szpitala mam generalnie dwie (a w sumie trzy, ale jedna jest taka piękna i słodka że zostawiam ja w domu) przystosowane do karmienia i jedna biorę taka krótsza, gorszą za tyłek na sam poród. :) u mnie lista rzeczy do spakowana do szpitala wisi na lodówce :D
Ja też mam już koszyk w aptece internetowej :) najpierw rzuciłam się na bepanthen 100g ale coś mnie tknelo na szczęście że przecież to też może uczulic :) więc najpierw kupię ta mniejsza wersję, 30g. Mam też próbki sudokremu.

Wcześniej wpadły mi w oko nazwy linomag? Co to za maść? Jakieś herbatki laktacyjne zamawiacie? Co na ewentualna temp maluszka - czopki z paracetamolem? Jaka witamina d3?

reklama
Dziewczyny! Powodzenia na wizytach dzisiaj, dajcie znać :) :)
Ja z mokrych chusteczek mam Babydream, Pampers i Dada. Kupiłam różne na promocjach, a na pewno się przydadzą.

Udanych wizyt dziewczyny! :)
Wreszcie dotarła do mnie lepsza pogoda i wydaje się, że dzisiaj słońce będzie świecić :)

Co do prania to zamierzam przez jakiś czas prać w lovelii. Jak tylko ozdrowieje to zabieram się za pranie.
Na pierwszy rzut kupiłam pampersy Premium Care jedno opakowanie coś około 80 sztuk, znajomi bardzo polecali potem już mam 2 z lidlowej promocji narazie jedno opanowanie bo Ci sami znajomi polecają pieluchy z Rossmanna. Podobno jakościowo super i cenowo też dobrze wychodzą.
Mój mąż wyczytal ostatnio iż fajnie jest masować niemowlaki jakimiś oliwkami, że fajnie je to uspokaja itp. Zakupił nawet jakaś oliwke przez net i ma stosować :) zobaczymy jak mu to będzie szło ;)

Jeśli jesteśmy przy zakupach jakie koszule zabieracie ze sobą do szpitala? I ile sztuk?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja zamierzam zabrać 3 sztuki , bawełnianych koszul do karmienia. Muszę tylko je kupić. Mam już upatrzone po około 30 zł za sztukę.

Pewnie mówisz o masażu shantala. Też słyszałam, że jest super. Nawet zastanawiałam się. czy nie zapisać się na warsztaty, żeby wiedzieć jak to profesjonalnie zdobić i nie zrobić krzywdy dziecku :)

A do szpitala... jeszcze się nie zastanawiałam :(
Tak dokładnie o ten masaż chodzi :)
Myślę, że warsztaty to świetny pomysł muszę poszukać gdzie i kiedy się odbywają takie :)

Tak dokładnie o ten masaż chodzi :)
Myślę, że warsztaty to świetny pomysł muszę poszukać gdzie i kiedy się odbywają takie :)

Jutro w warszawie na Saskiej Kepie, koszt 220 zł. Ale tam zapraszają już z maluszkami.
Choć nadal się zastanawiam może się zapiszemy w zależności czy mąż na jutro wolne dostanie :)

Ja zamierzam zabrać 3 sztuki , bawełnianych koszul do karmienia. Muszę tylko je kupić. Mam już upatrzone po około 30 zł za sztukę.
Też już wstępnie coś patrzyłam na koszule ale nic nie upatrzylam :( muszę się za zabrać. Co prawda patrzyłam narazie tylko w necie.
A klapki jedne? Czy jedne pod prysznic a drugie do chodzenia? Gdzieś czytałam aby klapek ze szpitala nie zabierać tylko się ich pozbyć.

reklama
Tak robiłam! Tylko, że mamy takie miejsce na maslaki,a w tym roku jest w ogóle wysyp, że oboje prawie nie wstawalismy z kolan. Ale najczęściej ostatnie pół godziny spędzam sobie na kocyku :)

Ja piorę w Lovelli. Kosmetyki większość kupiłam z babydream. Pampersy mam 1 Premium Care paczkę ok 80 czy 100. Nic więcej na razie z pampkow nie kupuje, zobaczymy jak będzie. Koszule do szpitala mam generalnie dwie (a w sumie trzy, ale jedna jest taka piękna i słodka że zostawiam ja w domu) przystosowane do karmienia i jedna biorę taka krótsza, gorszą za tyłek na sam poród. :) u mnie lista rzeczy do spakowana do szpitala wisi na lodówce :D
Ja też mam już koszyk w aptece internetowej :) najpierw rzuciłam się na bepanthen 100g ale coś mnie tknelo na szczęście że przecież to też może uczulic :) więc najpierw kupię ta mniejsza wersję, 30g. Mam też próbki sudokremu.

Wcześniej wpadły mi w oko nazwy linomag? Co to za maść? Jakieś herbatki laktacyjne zamawiacie? Co na ewentualna temp maluszka - czopki z paracetamolem? Jaka witamina d3?
Trzeba wiedzieć jak sie ustawić ;)
Co do sudokremu, to położna mówiła, że wyszedł nowy, nawilżający. A ten tradycyjny najlepsze na odparzenia jest.

Do góry