reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Dzień dobry witam się z rana :) widzę, że przygotowania pełna para!!! :)
Ja byłam wczoraj w Lidlu i kupiłam to, co chciałam czyli dwa staniki do karmienia i dwie duże pieluchy 118x118 cm. Ja mam już większość rzeczy popranych, czekają na prasowanie. A ja czekam na wypłatę, bo muszę dokończyć wreszcie zakupy :) w weekend mam zamiar zacząć pakować torbę - wyprałam już koszule, szlafrok i ciuchy.
Tyle grzybów ile nazbieralismy i przerobilismy w tym roku to hit, a Mąż chce jeszcze i jeszcze :) przyznam, że to dla mnie super relaks ale zginanie się i wstawanie robi się coraz trudniejsze :)
Wczoraj robiłam domową pizze, najadlam się za wszystkie czasy :)

reklama
A robiłaś jakieś badania? Jak np próby wątrobowe czy poziom kwasów żółciowych w organiźmie...swędzenie ciała może oznaczać cholestaze...ja właśnie idę w czwartek zrobić te badania między innymi bo też też trochę się martwię. A że w piątek mam wizytę i mam zrobić CRP, mocz i morfologię to i przy okazji sprawdzę wątrobę...
o! nie wiedziałam, że swędzenie może wskazywać na problem z wątrobą. Na szczęście mnie nie swędzi za bardzo:)

Hej dziewczynki
Mąż wyjechał więc 2 tyg znów go nie będzie
Ja też byłam dziś w LIDLU i kupiłam sweterek dla małej i dla siebie leginsy a jeszcze potem mąż mi kupił cieplejsza bluzę bo wszystko ciasne się robi jutro jak mi się uda idę kurtkę do krawcowej zanieś aby nowy zasuwach wszyła bo zostanę się bez kurtki.
Musze wkącu kupić ten materacyk to łóżeczka i tak się zastanawiam nad leżaczkiem czy kupić czy nie.
Najlepsze jest to że w środę mamy z mężem 9 rocznice ślubu a go nie będzie :( a w czwartek wizyta aż się jej troszkę boję bo ostatnio zbyt często mam skurcze nawet jak się wlecze ehh

A co do pieluch to do szpitala kupiłam 1 a w domu mam 2 pudełka 2 i powinno to starczyć na jakiś miesiąc :-D:-D:-D:-D
Już nawet z mężem ustaliłam że pod koniec października mam złożyć łóżeczko aby nie było na ostatnia chwile
Co do prania to ja jeszcze nic nie mam poprane dla małej za to wezmę się tez pod koniec października, a co do proszku to ja mam JELP przy obu chłopakach go używałam i byłam zadowolona LOVELA cos mi nie przypasowała i jednego z chłopaków uczuliła a tak jak pisze Magda ja tez będę używać płatki bo bardzo fajnie dopierają ubranka
Dziś tez byłam na badaniach ale nie miałam kiedy odebrać wyników więc rano podejdę do przychodni jak młodszego zaprowadzę do przedszkola to będę miała po drodze

Kończę bo się rozpisałam
Aaaa gratulacje udanych wizyt

Jakoś wszystko niedopasowane w pasie się robi, ja już nie wiem ;) te rzeczy dziwnie się w praniu kurczą. Ja póki co mam w czym chodzić i wolałabym nie dokupywać już nic przed porodem, ale zobaczymy jak wyjdzie. No chyba, że ciązowe rajstopy - wg mnie mega wygodne, nic nie sciskają, aż załuję, że dość późno się do nich przekonałam, a ja często w rajstopach chodzę.

Jak wszyscy to i ja :) Byłam w Lidlu, naoglądałam się, nawybierałam, napakowałam do koszyka i... nic nie kupiłam :D:D przypomniałam sobie ile ja jeszcze mam ubranek do poprania i poprasowania i że w sumie nie wiem jak duże dziecko się urodzi i jak szybko będzie rosnąć. Najbardziej podobały mi się dzianinowe body, i jako jedyne te bym kupiła, ale nie było rozmiaru 62 :( no nic, znaczy, że nie były dla mnie :)

Dzień dobry witam się z rana :) widzę, że przygotowania pełna para!!! :)
Ja byłam wczoraj w Lidlu i kupiłam to, co chciałam czyli dwa staniki do karmienia i dwie duże pieluchy 118x118 cm. Ja mam już większość rzeczy popranych, czekają na prasowanie. A ja czekam na wypłatę, bo muszę dokończyć wreszcie zakupy :) w weekend mam zamiar zacząć pakować torbę - wyprałam już koszule, szlafrok i ciuchy.
Tyle grzybów ile nazbieralismy i przerobilismy w tym roku to hit, a Mąż chce jeszcze i jeszcze :) przyznam, że to dla mnie super relaks ale zginanie się i wstawanie robi się coraz trudniejsze :)
Wczoraj robiłam domową pizze, najadlam się za wszystkie czasy :)
Zawsze możesz chodzić z mężem na grzyby i takim długim patyczkiem pokazywać mu gdzie grzybka widzisz - niech on się schyla :D:D

Jak śnieżynki z nieba, posypią nam się dzieci.
Czekamy na pierwszy śnieg, a z nim nasze maleństwa.

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz Grudniowe mamy 2017

2017-09-26 basiulka9 wizyta kontrolna
2017-09-26 padiq wizyta kontrolna

2017-09-27 olioli wizyta kontrolna
2017-09-27 M@gda wizyta kontrolna
2017-09-27 M@rcysia wizyta kontrolna
2017-09-28 Marti92 Wizyta u położnej
2017-09-28 misianka wizyta kontrolna
2017-09-29 tusiaczzek1988 wizyta kontrolna +usg 28t4d
2017-09-29 Lake882 wizyta kontrolna
2017-10-02 Izabela90 wizyta kontrolna +usg
2017-10-04 chucherko wizyta kontrolna
2017-10-05 Maglik USG III trymestru
2017-10-05 maggie91 wizyta kontrolna
2017-10-04 chucherko wizyta kontrolna
2017-10-09 daruuunia3 wizyta kontrolna
2017-10-12 allime wizyta kontrolna
2017-10-18 Mikado93 wizyta kontrolna
2017-10-19 Marti92 Wizyta,USG
2017-10-23 tusiaczzek1988 USG III trymestr
2017-11-17 Mikado93 wizyta kontrolna

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - gdzie go szukać i jak obsługiwać znjadziesz instrukcję :)

Udanych wizyt dziewczyny[emoji3] ja wczoraj miałam zalatany dzień. Rano wpadłam do Lidla i u mnie też o dziwo nie było tłumów. Kupiłam leginsy , ręcznik i pieluszki. Potem wzięłam się za sprzątanie szafek w kuchni a następnie wypad do Ikei. Tam szafka do pokoju P. I dywanik. A dla młodej pojemniki na przewijak. Wróciliśmy i padlam o 20. Dzisiaj za to leniwy dzień. Nie mam nawet zamiaru wyjść z domu[emoji2]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja jeszcze dokupię kilka rzeczy babydream i będzie git. Może dzisiaj wszystko ogarnę i zamówię

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry