reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Udanych wizyt dziewczyny! :)
Wreszcie dotarła do mnie lepsza pogoda i wydaje się, że dzisiaj słońce będzie świecić :)

Co do prania to zamierzam przez jakiś czas prać w lovelii. Jak tylko ozdrowieje to zabieram się za pranie.
Na pierwszy rzut kupiłam pampersy Premium Care jedno opakowanie coś około 80 sztuk, znajomi bardzo polecali potem już mam 2 z lidlowej promocji narazie jedno opanowanie bo Ci sami znajomi polecają pieluchy z Rossmanna. Podobno jakościowo super i cenowo też dobrze wychodzą.
Mój mąż wyczytal ostatnio iż fajnie jest masować niemowlaki jakimiś oliwkami, że fajnie je to uspokaja itp. Zakupił nawet jakaś oliwke przez net i ma stosować :) zobaczymy jak mu to będzie szło ;)

Jeśli jesteśmy przy zakupach jakie koszule zabieracie ze sobą do szpitala? I ile sztuk?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hejcia:*

Udanych wizyt:)
My uzywalismy Jelp i Loveli i teraz kupilam jelpa tez.
Co do calej reszty to dalej nic nie mam.Musze sie wkoncu ogarnac:D

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Udanych wizyt dziewczyny! :)
Wreszcie dotarła do mnie lepsza pogoda i wydaje się, że dzisiaj słońce będzie świecić :)

Co do prania to zamierzam przez jakiś czas prać w lovelii. Jak tylko ozdrowieje to zabieram się za pranie.
Na pierwszy rzut kupiłam pampersy Premium Care jedno opakowanie coś około 80 sztuk, znajomi bardzo polecali potem już mam 2 z lidlowej promocji narazie jedno opanowanie bo Ci sami znajomi polecają pieluchy z Rossmanna. Podobno jakościowo super i cenowo też dobrze wychodzą.
Mój mąż wyczytal ostatnio iż fajnie jest masować niemowlaki jakimiś oliwkami, że fajnie je to uspokaja itp. Zakupił nawet jakaś oliwke przez net i ma stosować :) zobaczymy jak mu to będzie szło ;)

Jeśli jesteśmy przy zakupach jakie koszule zabieracie ze sobą do szpitala? I ile sztuk?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Pewnie mówisz o masażu shantala. Też słyszałam, że jest super. Nawet zastanawiałam się. czy nie zapisać się na warsztaty, żeby wiedzieć jak to profesjonalnie zdobić i nie zrobić krzywdy dziecku :)

A do szpitala... jeszcze się nie zastanawiałam :(

Ja na razie nic nie pralam, ale zamierzam użyć płynu Loveli. Zamierzam też poprasowac wszystko za pierwszym razem, a potem się zobaczy [emoji846]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@basiulka9, @padiq udanych wizyt :)

Ja już piorę pomału w proszku Lovella, pięknie pachną ubranka, takim bobaskiem [emoji5]
Prasować zamierzam chyba tylko pierwszy raz później to już odejdę chyba od tego. Kuzynka moja w ogóle nie prasowała ciuszków i położna tez odradzała.

Mam pytanie odnoście chusteczek kupiłam niebieskie hippa, jedno opakowanie waterwapes i Tami. Zobaczymy które się sprawdza najlepiej. Ale tak się zastanawiam czy po porodzie możemy takich chusteczek używać do podcierania się. Szczególnie przy porodzie naturalnym żeby trochę mokra chusteczka się tam przetrzeć. Co myślicie??

Co do prasowania to na pewno teraz zanim młoda się urodzi to wszystko poprasuję a co będzie potem to się okaże. Pewnie to co nie będzie wymagało prasowania tak zostanie. Nie ma co przesadzać ze sterylnością. Koszule do szpitala pewnie wezmę 3. Ale nie mam jeszcze żadnej

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

@basiulka9, @padiq udanych wizyt :)

Ja już piorę pomału w proszku Lovella, pięknie pachną ubranka, takim bobaskiem [emoji5]
Prasować zamierzam chyba tylko pierwszy raz później to już odejdę chyba od tego. Kuzynka moja w ogóle nie prasowała ciuszków i położna tez odradzała.

Mam pytanie odnoście chusteczek kupiłam niebieskie hippa, jedno opakowanie waterwapes i Tami. Zobaczymy które się sprawdza najlepiej. Ale tak się zastanawiam czy po porodzie możemy takich chusteczek używać do podcierania się. Szczególnie przy porodzie naturalnym żeby trochę mokra chusteczka się tam przetrzeć. Co myślicie??

Waterpapess na pewno bo to przecież sama woda [emoji3]

pomału zaczynam też segregować ubrania do prania, kupiłam proszek lovela tylko sił trochę brak. Całą noc walczyłam ze zgagą. macie na to jakiś patenty aby ugasic ;)

pomału zaczynam też segregować ubrania do prania, kupiłam proszek lovela tylko sił trochę brak. Całą noc walczyłam ze zgagą. macie na to jakiś patenty aby ugasic ;)
Mi pomaga imbir!!! Ja też muszę wreszcie zabrać się za te ciuszki ale jakoś na razie chęci brak[emoji3]

reklama
Ja tylko reni biorę na zgagę, ale jak mi dziecko główka uciska żołądek to jest to raczej łagodzenie objawów.

Do góry