reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Malgos! Alez dawno cie nie widzialam! Co u ciebie, maluszka, jak maz? Juz dobrze z kregoslupem?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję Ci Kochana że pamiętasz-buziak..powiem szczerze że to fakt dawnooo mnie nie było lub wpadalam na chwilę., na początku byłam częściej no a później się porobiło...ale reasumując kręgosłup jest okej., wszystko dobrze sie zroslo. Gorzej ręka bo była złamana w dwóch miejscach no i zrosla się krzywo :(walczymy z tym ale już i tak jest super:)teraz mogę trochę odpocząć i zająć się wyprawka :biggrin2:czas szybko zleciał ., przynajmniej nie miałam czasu na wymysly i schizy że coś nie tak-jeszcze raz dziękuję że pamietalas :biggrin2:

Mały wymiotował z piątku na sobotę i mu przeszło a ja ze starszym zaczęłam od wczoraj i mnie dalej trzyma a im przeszło jutro przejdę się do lekarza bo na własna rękę leczyć się nie będę a najgorsze jest to ze ja dziś jestem na jednej kanapce to ja zwróciłam bo na jedzenie patrzeć nie mogę
To niestety wszystko wskazuje na jelitówkę. Koniecznie idź do lekarza.

Dziewczyny jak odczuwacie ruchy maluszków po całym brzuszku czy tylko w jednym miejscu bo mnie trochę martwi moja kruszynka bo ja czuje nisko i nawet ten brzuch mam nisko bo z tego co pamiętam przy chłopakach to oni cały brzuch mi skopali i wysoko był brzuchol
U mnie brzuszek wysoko I mała łobuziara kopie w różnych miejscach. Myślę że to nie jest reguła. Ja mam na przykład wysoko macicę, sięga dobrze ponad pępek. Pani doktor stwierdziła że jest u mnie na tskiej wysokości jak normalnie w 30- 32 tygodniu ciąży, a byłam u niej w połowie 25. Powiedziała że to nic złego bo to indywidualna sprawa. Jeśli cię to martwi zapytaj lekarza.

Ufff, nadrobiłam lekturę sprzed kilku dni, ale się działo tu na forum. Jestem z lekka zaskoczona obrotem sprawy, może trzeba to zwalić na burzę hormonów ciążowych i się nie przejmować?... Może to wyszło z jakiegoś nieporozumienia...

Witam ciepło wszystkie nowe dziewczyny, ja się cieszę, że nowe dołączają, nawet jakby któraś tuż przed porodem stwierdziła, że dołącza, bo potrzebuje wsparcia, to jak najbardziej nie należy jej tego zabraniać! :) A że ktoś czyta i nie pisze? No trudno. Tak czy siak jest to forum otwarte i wiadomo, że tutaj musimy być bardziej powściągliwe jeśli chodzi o prywatne sprawy. Nie mam nic przeciwko forom zamkniętym, kontaktom priv, fb, itp, ale szkoda, że dziewczyny zrobiły to w taki przykry sposób... Na dodatek chyba wywaliły mnie z grupy na fb, nie wiem czemu... Ale cóż... i tak tam nic się nie działo...

Jest mi tym bardziej przykro, że jestem tu od początku i również starałam się je wspierać w różnych sprawach... i również od nich je otrzymywałam.
No nic, szkoda gadać. Przepraszam, że wróciłam do tego...

Miłej nocki wszystkim. Ja śpię jak suseł, tylko późno się kładę, jestem typową sową :) Ostatnio nawet z budzikiem o 9tej jest mi ciężko wstać, mogłabym spać do 12tej... :)

Ostatnia edycja:
@misianka ja małą też czuję nisko, głównie poniżej pępka czuje i widzę ruchy [emoji6].

@pieszczoszka1988 super, że wizyta udana [emoji6] coraz większe te nasze brzdące [emoji6]. Zaraz dobije do 1,5 kg [emoji7]

@daruuunia3 a jak Twoja wizyta [emoji6]?

@padiq a taką "aromaterapię" olejkami można stosować w ciąży? Na moich w ulotce do nich dołączonej napisane było aby w ciąży skonsultować z lekarzem..

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@misianka ja małą też czuję nisko, głównie poniżej pępka czuje i widzę ruchy [emoji6].

@pieszczoszka1988 super, że wizyta udana [emoji6] coraz większe te nasze brzdące [emoji6]. Zaraz dobije do 1,5 kg [emoji7]

@daruuunia3 a jak Twoja wizyta [emoji6]?

@padiq a taką "aromaterapię" olejkami można stosować w ciąży? Na moich w ulotce do nich dołączonej napisane było aby w ciąży skonsultować z lekarzem..

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wszystkie można. Ja na te dwa dostałam zgodę od swojego lekarza z zastrzeżeniem że maksymalnie po 2 krople jednorazowo. Mnie pomogło, oczyściło zatoki. Polecam

Do góry