reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja po badaniu. Szyjka nadal przykrotka ale w normie. Mam podniesiona dawke euthyroxu. Ale dzidzia rozwija sie pieknie! 1 kg zywej wagi :) taka jest piekna:
1504720605-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Śliczna perełka :) gratulacje przecudne są te zdjęcia, piękna pamiątka.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny!

Ja dzisiaj na 10:45 mam wizytę I endokrynologa i usg przełożobe z wtorku. Wizytą u endo się denerwuję, bo nie wiem co z tym moim guzkiem na tarczycy. A na usg mam nadzieję że dzidziuś w końcu ujawni swoją płeć.

Miłego dnia i zdrówka dla wszystkich.

@Rossiczka to dobrze ze krzywa wyszła dobrze, ja pewnie pod koniec września będę robić a już przeżywam. ...

Ja spalam wyjatkowo cala noc, tylko o 4 na siku wstalam. Nawet mlody nie obudzil sie w nocy, zeby spac u nas co ma w zwyczaju, wiec duzo miejsca w lozku bylo:).
Wczoraj bedac na zakupach weszlam na chwile do pepco, zeby zobaczyc na te ciuszki dla dziewczynki i nic nie czulam, zadnej checi kupna, mysli strojenia malej. Frankowi uwielbiam mimo pelnej szafy kupowac rzeczy, szczegolnie markowe na lumpach za 5zl:). Mam nadzieje, ze jak doktor w przyszlym tygodniu potwierdzi ta Hanie to moje nastawienie sie zmieni. Kumpela wyslala mi wczoraj wzor kocyka ktory uszyje i mowi, ze to znak, bo znalazla zdjecie z niebieskim kolorem. Zawsze marzyłam o chlopcu, a drugiej corce, a teraz czuje jakis maly zawod, ale to pewnie hormony:).
Misiaka interweniuj i to szybko. Ja jako dziecko bylam ponizana cala podstawowke, wszystko tylko dlatego, ze mam siostre z zespolem downa, moja mama często chodzila do szkoly, tylko wtedy byly inne czasy i duzych efektow to nie dalo. Pamietam, ze na wiele lat to sie odbilo na mojej psychice. Chyba w miarę normalnie zaczelam funkcjonowac w liceum. Gimnazjum mimo, ze bylo normalne to nie umialam sie otworzyc na ludzi. Do dzisiaj jestem niesmiala. Wiecie co jest najlepsze, ze kiedys mialam profil na nk i chlopak ktory za wszystko odpowiadal i to on nastawial wszystkich przeciwko mnie w doroslym zyciu przeprosił mnie, napisal, ze żałuje tego wszystkiego..
Maggie ja z bolem tam na dole zmagam sie od 15tyg gdzies, czasmi jest gorzej, czasami lepiej. Bol jest mniejszy jak duzo chodze, np jak bylismy w Bieszczadach, gdzie praktycznie leżałam tylko w nocy gdy spalam, zero boli, a po gorach sie tez pochodzilo. Teraz najabardziej boli jak wstaje rano z lozka, potem przy zajeciach z Frankiem mniej, no chyba, ze dlugo z nim siedze na podlodze:). Niestety bedzie gorzej, dziecko robi sie wieksze i tez uciska coraz bardziej tam na dole.
Dziewczyny ciesze sie, ze wszystkie wizyty sa pelne dobrych wiadomosci i dzieki bogu nic zlego sie nie dzieje. Zobaczcie zostaly nam raptem 3 miesiace i maluchy beda z nami:). Ja sadze ze mi nawet mniej, bo dziecko nadrabia, brzuszek ma tydzien do przodu, a glowke nawet dwa tygodnie i mysle, ze pod koniec listopada bedzie juz na swiecie. Ustalilam wczoraj z mezem, ze max do 11 listopada wszystko ma byc przygotowane, jakbym znow szybciej w szpitalu miala wyladowac.
Zadziwilas mnie tym ze po tylu latach miał ta odwagę i ze przeprosił. bo to nie zdążą się często... tez miałam problemu w szkole z rówieśnikami. "fajna" byłam tylko wtedy jak ktoś coś chciał... ehhh było minęło, a teraz mam więcej dobrych koleżanek które są starsze ode mnie... psycholog stwierdziła że psychicznie jestem starsza i to dlatego.

Miłego dnia dziewczyny :)

@maja1987 ja na początku byłam zawiedziona że będzie chłopiec a nie wymarzona dziewczynka, ale teraz nie mogę doczekać się Maleństwa i nie płeć jest najważniejsza a zdrowie :)

Witajcie mamuśki. Wciąż staram się czytać jednak nie mogę się zebrać do pisania. U mnie w miarę ok... z nieprzyjemnych dolegliwosci to niestety zaczyna mnie męczyć regularnie zgaga :angry:
We wtorek mialam wizytę i krzywą cukrowa. Nie było tak strasznie ale skorzystałam z tego, że w de można jeść śniadanie i skusilam się na pół kanapki :laugh2: martwi mnie jedynie waga dziecka ! Jestem w 25 tygodniu a moja malutka waży zaledwie ok 600 gram.:szok: niby lekarz mowi ze wszystko dobrze ale jak sprawdzam normy to powinna mieć to najmniej 700 i więcej. Trochę mnie to martwi.

Witajcie mamuśki. Wciąż staram się czytać jednak nie mogę się zebrać do pisania. U mnie w miarę ok... z nieprzyjemnych dolegliwosci to niestety zaczyna mnie męczyć regularnie zgaga :angry:
We wtorek mialam wizytę i krzywą cukrowa. Nie było tak strasznie ale skorzystałam z tego, że w de można jeść śniadanie i skusilam się na pół kanapki :laugh2: martwi mnie jedynie waga dziecka ! Jestem w 25 tygodniu a moja malutka waży zaledwie ok 600 gram.:szok: niby lekarz mowi ze wszystko dobrze ale jak sprawdzam normy to powinna mieć to najmniej 700 i więcej. Trochę mnie to martwi.
Nie martw się, jakby coś było źle to lekarz by Ci o tym powiedział...Ja mialam usg robione w 24 tyg i mała ważyla 560 i lekarz powiedział,że wszystko jest ok. Są mniejsze i większe dzieci, nasze córcie są po prostu z tych mniejszych, zobaczysz przy kolejnych usg, że będzie dobrze:*łatwiej będzie urodzić 3 aniżeli 4kg:D Nie wkręcaj sobie złych myśli:)

Precious moze malutka byla zle ulozona i pomiar przez to nie dokonca dokladny, zawsze sa granice bledu, sluchaj lekarza:). Nie denerwuj sie, spokojnie poczekaj do nastepnej wizyty, wazny jest przyrost wagi. Ja z Franek zawsze byl w dolnej granicy z waga i tak mu zostalo, jest dlugi i chudy:).
Co do tej mojej coreczki to jie jest tak, ze jestem zawiedziona, tylko jak przez dwa miesiace mowie do chlopca, juz sobie wyobrazalismy jak to chlopaki beda sie dogadywac itp, a tu taka niespodzianka, to taki lekkie rozczarowanie jest:). Inaczej gdyby od poczatku byla dziewczynka. Dla mnie najwazniejsze zeby dziecko bylo zdrowe. Po moich doswiadczeniach tylko to sie liczy.
Tez zdziwilo mnie, ze potrafil przeprosic, moze cos w jego zyciu wydarzylo sie co go do tego sklonilo. Ja przez cale dziecinstwo nie rozumialam dlaczego smiano sie z mojej siostry i czemu ja bylam przez to gorsza. Wiem, ze tez nie byla to wina tego chlopaka tylko jego rodzicow, bo takie cos bierze sie z domu. Teraz otaczaja mnie prawdziwi przyjaciele i bardzo ich cenie.
Dzisiaj do moich lekow doszlo zelazo i wit c, samych tabletek biore chyba z 9 pigul, maz sie ze mnie smieje ze jestem jak emerytka i kupi mi pudeleczko na tabletki, zebym sobie je poporcjowala:)
No nie wiadomo co mogło wpłynąć na jego przeprosiny ale mało kto ma tyle odwagi żeby po latach przeprosić.
Co do tabletek to mam tak samo : rano euthyrox, 2x dnia duphaston, żelazo, magnez, witaminy x2, i witamina D ;)

Hej dziewczyny

Cześć dziewczyny!

Ja dzisiaj na 10:45 mam wizytę I endokrynologa i usg przełożobe z wtorku. Wizytą u endo się denerwuję, bo nie wiem co z tym moim guzkiem na tarczycy. A na usg mam nadzieję że dzidziuś w końcu ujawni swoją płeć.

Miłego dnia i zdrówka dla wszystkich.
Powodzenia na wizytach

Dziewczyny denerwuję się bo byłam rano w szkole rozmawiałam wychowawczynią i miała sprawę załatwić ale boje się o to ze oni będą gorsi ehh

Hej dziewczyny

Powodzenia na wizytach

Dziewczyny denerwuję się bo byłam rano w szkole rozmawiałam wychowawczynią i miała sprawę załatwić ale boje się o to ze oni będą gorsi ehh
Misianka, jak odpuscisz dasz im na to przyzwolenie. Czym innym jest wtracanie sie jak dzieci sie przekomarzaja, czasami powyzywaja, pokluca i pogodza , a czym innym reagowanie na agresje. Pogadaj z dyrekcja i z wychowawczynią - nie powinnas jej pomijać.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Misianka, jak odpuscisz dasz im na to przyzwolenie. Czym innym jest wtracanie sie jak dzieci sie przekomarzaja, czasami powyzywaja, pokluca i pogodza , a czym innym reagowanie na agresje. Pogadaj z dyrekcja i z wychowawczynią - nie powinnas jej pomijać.
Byłam i rozmawiałam z wychowawca i jej się to nie spodobało ze to takiego czegoś doszło nawet jednego z tych chłopaków mamusia była w szkole ale ja z nią gadać nie będę i chyba wiedziała co się kroi z tego co wiem to po lekcji miała rozmawiać z ta 5 jak ich więcej nie było

Do góry